Jump to content

Photo

Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria

11807 replies to this topic

#6501 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 07 August 2018 - 21:19

Pany a co ma licznik do wrzucania treningów na Stravy, TP czy inniejsze endomonda ?

Licznik garmina wrzuca do GC i tyle go interesuje. Dalej transferem zajmuje się serwer GC który komunikuje się z serwerami innych softów.

Jeśli Wasza aktywność jest widoczna na koncie GC to żadne czary nie pomogą. Problem jest komunikacji pomiędzy serwerami, a na to nie macie żadnego wpływu. API Garmina nie pierwszy raz się sypie 

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#6502 Gosc_lukasamd_*

Gosc_lukasamd_*
  • Gość

Posted 07 August 2018 - 21:30

Tylko pytanie czy to na pewno wina API garmina?

To strava się do tego API podpina, a nie odwrotnie. Wg. statusu garmina - jest ok, na endomondo wrzuca poprawnie, a na stravie nie ma... dla mnie to problem po stronie stravy, a nie API garmina. Ono tylko zapewne udostępnia dane dla autoryzowanych appek, może też im wypychać notyfikacje o nowych aktywnościach, ale co one z tym zrobią, to już ich broszka. 

A właśnie, wrzuciło, zaliczając jakieś 40-50 minut poślizgu. 

#6503 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 07 August 2018 - 22:36

Tylko pytanie czy to na pewno wina API garmina?

Masz rację. Jeśli tu jest zielono https://connect.garm...om/pl-PL/statusto problem jest po drugiej stronie. 

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#6504 vpablov

vpablov
  • Użytkownik
  • 217 posts

Posted 08 August 2018 - 05:33

Raczej ze Strava, na TP wrzuca od razu.Wczoraj już synchronizacja, przebiegała bezproblemowo.

#6505 griff

griff
  • Użytkownik
  • 59 posts
  • SkądDolnyśląsk

Posted 08 August 2018 - 07:21

Można jeszcze sprawdzać status Stravy: http://status.strava.com/- ostatnio mają problemy

#6506 ortogonalny

ortogonalny
  • Użytkownik
  • 226 posts

Posted 08 August 2018 - 09:28

Dzisiaj Strava przeszła z ok. 15 minutowym opóźnieniem. Ale przeszła sama.

#6507 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 08 August 2018 - 13:07

Strava - przemeblowują się z uwagi na wprowadzenie nowego modelu subskrypcyjnego i stąd problemy między innymi w synchronizacji danych.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#6508 chrabu

chrabu
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2018 - 09:01

Od trzech dni Edge 820 nie wysyła mi podczas synchronizacji przez BT aktywności do GC.
Wersja oprogramowania 9.10, aplikacja na Androida 4.9.4.

Komunikacja po BT działa (powiadomienia sms, live track), aktywności są też wysyłane przez Wi-Fi.
Niestety przez BT nawet przy ręcznej próbie wysłania treningu jest komunikat "przesyłanie nieudane"
Widzę, że aktualizacja aplikacji mobilnej była 2 sierpnia i zastanawiam się czy to może mieć związek.
Czy ktoś też ma taki problem?

#6509 Freezyear

Freezyear
  • Użytkownik
  • 87 posts

Posted 09 August 2018 - 10:17

Problem raczej po stronie Androida lub samej aplikacji na niego bo na iOS działa bez problemu, Garmin w wersji 9.10. Live Track działa Ci z udostępnianiem na FB?

• chrabu likes this

#6510 chrabu

chrabu
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2018 - 10:38

Nie wiem, korzystam tylko z powiadomienia na e-mail.

#6511 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 09 August 2018 - 20:00

Do Garmina EDGE 820 używam czujnika tętna Adidasa. Ostatnio mam z nim problem. Na początku jazdy wydaje się działać prawidłowo, ale po jakimś czasie jakby się zawieszał na wybranych wartościach. Najpierw jest to mało zauważalne, szczególnie jak się równo jedzie, to można się nie zorientować, ale później już wyraźnie wskazania nie mają nic wspólnego z obciążeniem. Bateria w czujniku nowa.

No i te błędy przy aktualizacji EDGE-a przez Garmin Express - pomoże ktoś ?

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#6512 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 10 August 2018 - 12:17

Bateria jakaś dobra? Chociażby Maxwell, a jeszcze lepiej Duracell lub Energizer. I moczysz klatkę przed założeniem?

#6513 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 10 August 2018 - 13:12

Bateria Duracell, zmieniona jakieś 2 tygodnie temu (3-4 jazdy odbyła dopiero). Klatki nie moczę, ponieważ przez rok użytkowania opaski działało wszystko bez moczenia - dopiero niedawno zaczęła mi płatać takie psikusy. Nie wiem czy to nadajnik, czy pasek, czy coś się dzieje z EDGE-em ....

#6514 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 10 August 2018 - 14:08

Takie objawy miałem gdy pasek był mocno sfatygowany - prawdopodobnie popękane przewody od elektrod. Tyle, że w chińczyku i potem zmieniłem na adidasa, który chodzi idealnie. Przynajmniej jak na razie.

#6515 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 10 August 2018 - 14:48

Ok. spróbuję kupić sam pasek (z wcześniejszych postów wyczytałem, że raczej nie nadajnik fiksuje), a jak nie pomoże, to jakąś opaskę trzeba wymodzić.

#6516 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 10 August 2018 - 14:48

:huh:  zdublowany post

#6517 Freezyear

Freezyear
  • Użytkownik
  • 87 posts

Posted 10 August 2018 - 19:56

Ktoś może wie co się stało w udostępnianiem Live Track na FB? Garmin obraził się na FB czy odwrotnie bo od jakiegoś czasu funkcja jest nieaktywna w Garmin Connect.

#6518 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • Skądśląsk

Posted 11 August 2018 - 11:27

Mi nie działa od jakiś dwóch tygodni Live Track poprzez maila, czasami nawet się nie uruchomi, a czasami tylko wyśle linka w którym nic się nie pokazuje. Telefon od dawna ten sam, bez żadnych aktualizacji systemu, więc obstawiam, że sami coś zepsuli w aplikacji. Ktoś też tak ma?

#6519 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 13 August 2018 - 14:30

Kto mi powie, co może być przyczyną zawieszania się wskazań pulsometru: pasek, nadajnik (Adidas), czy coś jeszcze. Siedzę już dość długo (w domu) z opaską i włączonym Garminem i wszystko wydaje się działać bez problemu.

Co może szwankować, że jak ostatnio wyjadę na trening, to mi wskazania HR się zawieszają, w ogóle świrują po kilku kilometrach.

#6520 montell81

montell81
  • Użytkownik
  • 349 posts

Posted 13 August 2018 - 14:46

Robo, już Ci ktoś sugerował żeby nawilżyć czujniki. Sprawdź, jak dalej będą problemu ti dalej bedziesz szukał.

Reply to this topic