Robo, już Ci ktoś sugerował żeby nawilżyć czujniki. Sprawdź, jak dalej będą problemu ti dalej bedziesz szukał.
Ale ta porada jest trochę bez sensu, bo czujniki się nawilża, żeby działały na początku aktywności, kiedy mamy suchą skórę. U mnie do tej pory było tak, że wskazania pulsometru były prawidłowe zarówno na początku, jaki i na końcu treningu, amen. I to bez nawilżania elektrod opaski.
Teraz jest tak, że jak wyjeżdżam, to wskazania są prawidłowe (elektrody nienawilżone), a później (nie wiem, może po ok. pół godzinie jazdy, czyli jak już trochę potu wydzielam) zaczynają fiksować.
Nie wiem, czy to np. czujnik się rozszczelnił i właśnie wilgoć powoduje nieprawidłowe wskazania, czy coś się dzieje z paskiem jak sugerowali inni, czy może nowe oprogramowanie Garmina (9.10) jest winne.
Myślałem, że ktoś może maił podobne kłopoty z HR i udało mu się je rozwiązać. Jak nie, będę szukał po omacku. Najprościej byłoby kupić nową kompletną opaskę. A może wystarczy zmienić sam pasek, a może np. uszczelnić nadajnik (silikonem ?).