Jak to zrobisz na G. Connect ?
Co prawda mam tak, że drugi profil (MTB) ładuje mi aktywność typu kolarstwo górskie, ale, niestety - przypisuje do niego domyslny rower (szosowy). W ustawieniach sprzętu nie można, IMHO, przypisać różnych rowerów domyślnych do osobnych kategorii kolarstwa, tylko do kolarstwa w ogóle i do innych rzeczy ...
Myśałem, aby to ręcznie okodować, ale, niestety, Garmin udostępnia API i dokumentajcę za, bagatela, hehehe, $5000 (typowe działanie monopolisty) Dokumentacja do Stravy jest jak marzenie natomiast. Jedyne, co mi się roi, to zrobić międzytwarz pomiędzy Endomondo i Stravą, i wtedy wyglądałoby to tak:
Garmin --- automatyczna propagacja ---> Endomondo --- miedzytwarz ---> Strava
- Do garmina profil pt. MTB ładuje kolarstwo górskie, przypisuje, co prawda, nie ten rower, ale to nieważne - to jużdziała.
- Garmin automatycznie propaguje aktywność do Endomondo jako "kolarstwo górskie" - i to jest OK (też już działa)
- Międzytwarz od czasu do czasu łączy się do Endomondo i do Stravy, przepychając aktywność z E do S i dla typu aktywności Endomondo "kolarstwo górskie" przypisuje mu rower MTB w Stravie.
Trochę to niewygodne, no i daje dość duże opóźnienia w załadnowaniu aktywności do Stravy, ale powinno działać. Innego sposobu na chwilę obecną nie widzę.