Ale o jakim treningu mówisz bez pomiaru mocy... ?
Sorry, na tętnie to biegać co najwyżej można. A to każdy zegarek z HR potrafi.
Na rowerze do mniej więcej SS/LT na wyczucie można ogarnąć i nie potrzeba tętna do tego.
wiem że tętno jest mierne - zorientowałem sie
wiem też że 810 sie nadaje - do nawigacji , do treningu nie spełnił moich oczekiwań ,
używając tylk oHR serwis connect nie nadaje sie do niczego - no chyba że do podejrzenia trasy jaką sie zrobiło (bez pomiaru mocy)
ale nawet z pomiarem na głupich wykresach nie zamieścili kolorów , stref , znaczników - no lipa. a jak mowiłem wyeksportowac dane dalej to każdy potrafi.
w polarze na podstawie tętna - mamy skumulowane zmęczenie , i mniej ważne jak trening efekt itp, i jakoś można kolory na wykresach zrobić - patrzysz i widzisz jak wyszedł trening czy za słabo czy za mocno czy jesteś przemeczony czy nie każdy interwał itd... i nie musisz nic eksportować i posiadać 10 aplikacji.
z mocą i seriami x20 to faktycznie może zaczynać mieć sens.
cóż - na HR trenuje wiekszość poki co pewnie temu że to koszt 100 złotych nie 2-3 tyś , i też można. I polar w tym temacie swoim serwisem bije connecta na głowe, i tyle i każdy kto go używał zauważy różnice. (seria X20 aż tak wiele nie zmienia w temacie treningu z HR)
za pare dni bedzie 820 może zmienie zdanie, a może dopiero jak doczekam mocy,
ale po 810 i serwisie connect jestem naprawde zdziwiony skąd popularność tych urządzeń, nie wierze ze miliony jeżdzą na mocy..
wnioskuje bardziej z faktu dobrej nawigacji .
bo nie z serwisu który odpowiada po kilku dniach albo wcale