Jump to content

Photo

Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria

11806 replies to this topic

#7101 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 June 2019 - 13:01

Jak już to ZX Spectrum. A Amiga to Commodore. Nie warto ograniczać się umysłowo tylko do Commodore 64. Serio, Commodore to nie tyko sławetna 64.

Miałem małe Atari 65XE, później Amigę 1200, przed jej premierą myślałem o zakupie Atari ST, jednak Amiga 1200 konkurencji w tamtych czasach (na naszym rynku) nie miała, nowoczesny interfejs użytkownika i dość bogate oprogramowanie przeważyło szalę.

Maciek, widzę postęp, że widzisz zalety ;) (chociaż ja uważam, że e820 to mało udany model, niejako wypadek przy pracy projektantów ;))

Dokładnie tak myślę. Gdyby chcieli to spokojnie mogliby wejść z sukcesem w urządzenia sportowe. Ale po prostu, jak każda firma, w każdej branży, mają swoją działkę. Są firmy od wszystkiego jak LG czy Samsung i pewnie i oni mogliby spokojnie wprowadzić na rynek konkurencyjne urządzenie sportowe, bo mają do tego zaplecze programistów, konstruktorów i odpowiedni budżet, żeby coś takiego wyprodukować i wypromować, ale pewnie im się nie chce ;)

widzisz... i tutaj jest różnica. Wahoo wstrzymało dostawy, a Garmin nadal wciska niedopracowane buble wiedząc o problemie i każe czekać na "aktualizację oprogramowania". I tak w nieskończoność...

Może i im by się chciało, ale to nie jest takie proste jak co niektórzy myślą. Gdyby tak było, to byśmy mieli urodzaj wszelkiego rodzaju urządzeń sportowych. A tak - posucha z ich strony. Lucky Gold (Lucky Gold Star - tak, kiedyś toto nazywało się Gold Star, rebrandowali żeby odciąć się od kiepskiej opinii bublowatych produtków - nawet miałem ich TV) czy Szajsung wypuścił swoje łocze, które nic nie wnoszą, ani niczym się wybitnym nie wyróżniają.

Wahoo wstrzymało dostawy, bo pewno wylazły błędy w tym przedprodukcyjnym modelu i muszą to poprawić, żeby obciachu sobie nie narobić, którego i tak narobili wypuszczając bublowatą serię trenażerów (znany problem z hałasem w modelach 2018) i kiepskim wykonaniu koła zamachowego z 1mm tolerancją wprawiało drewniane podłogi w spore wibracje (na betonie problem nieodczuwalny) przez co użytkownicy wymieniali (i dalej to robią) skądinąd niezłe trenażery Wahoo na inne, nie mające tej wady (skargi w komentarzach pod artykułem). Zresztą patrząc na aktualne modele, to dziwię się czemu przy wprowadzeniu na rynek zdecydowali się na najtańszy z możliwych ekran rodem z pierwszych wersji  Nook with Glow Light  z 2012 roku z kiepskim podświetleniem - fakt, eInk ma swoje zalety, ale mogliby chociaż zrobić jakiś facelifting i wymienić ekran na jakiś współczesny (albo nawet i starsze wersje stosowane w Kindle PW) ale to oczywiście podniosłoby koszty produkcji. To i po co, jak użytkownicy (zwłaszcza fanboje) są i tak zachwyceni tym co mają. Dobrze, że w Roam poszli o krok do przodu - chociaż jak to będzie w praktyce się zachowywać, to dopiero się okaże.

A właśnie, jak w Elemtn/Bolt radzą sobie z przesuwaniem mapy (o ile można te krechy nazwać mapą)? Nie radzą? Ojejej... A tyle razy użytkownicy o to prosili. A wymiana mapy na mapę o innej szczegółowości, kolorystyce, czy po prostu dostosowaną do potrzeb użytkownika? Nie da rady? Ojej, no racja, przecież dla przeciętnego Europejczyka potrzebniejsze jest pokrycie obszaru Urugwaju. 

Jeśli mowa o Europejczykach, to oczywiście od lat dostępna jest lokalizacja interfejsu użytkownika w kraju w którym jest obsługiwany. A, że w Polsce nikt po polsku się nie porozumiewa, to Wahoo w swoim geniuszu oferuje możliwość intefejsu po angielsku lub niemiecku - w końcu każdy Polak brzydzi się jakimiś ą, ę czy polszczyzną pisaną... No tak, Polacy (i nie tylko) pewno nie mają potrzeby lokalizacji interfejsu, bo w przeciwnym razie Wahoo szybciutko by to zrobiło. Przecież jeśli czegoś nie ma, albo coś nie działa należycie w Wahoo, to zaraz to zostanie naprawione. Ta, jasne - mit i pobożne życzenia.  

Kwietniowa aktualizacja spieprzyła (a miała naprawić) współpracę z miernikami SRM. No tak, po co to poprawiać, jak użytkownicy SRM pewno bazują na komputerkach SRM. Albo Garminach na których działa może nie idealnie, ale działa.

To, że dla fanboja Wahoo jest to urządzenie idealne, to fajnie. Ale wystarczy wczytać się w pytania i problemy na grupie użytkowników elemnt: https://groups.googl...oo-elemnt-users to widać, że wcale tak różowo nie jest. Albo na: https://www.reddit.c...e_wahoo_elemnt/

Problemy z ekranami i sławetne halo dotyczy tylko urządzeń garmina, a Wahoo cycuś glancuś? Błąd:

https://cdn.discorda...11_185349_8.jpgczy https://i.imgur.com/r0WEDny.jpg

O jakich niedopracowanych bublach Garmina z problemami i aktualizacjami w nieskończoności to nawet nie chcę wiedzieć, bo i tak pewno się nie dowiem...

Obecnie KAŻDE urządzenie o nieco większym stopniu zaawansowania technologicznego będzie miało potencjalne błędy, ale zaślepienie, że Wahoo cacy, a Garmin fuj to idiotyzm.

Przypomnę jedynie, że na poprzedniej stronie umieściłem opis rozwiązania problemu zrywania komunikacji BT przez smartfony (z androidem) z urządzeniami Garmina. Zaznaczam, że przyczyna nie leży po stronie Edge, ale smartfonu. Co i jak w #7097.

• chrabu likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#7102 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 05 June 2019 - 13:20

A właśnie, jak w Elemtn/Bolt radzą sobie z przesuwaniem mapy (o ile można te krechy nazwać mapą)? Nie radzą? Ojejej... A tyle razy użytkownicy o to prosili. A wymiana mapy na mapę o innej szczegółowości, kolorystyce, czy po prostu dostosowaną do potrzeb użytkownika? Nie da rady? Ojej, no racja, przecież dla przeciętnego Europejczyka potrzebniejsze jest pokrycie obszaru Urugwaju. 

A czy kupując Elemnt/Bolta gdziekolwiek czy ktokolwiek napisał że bedzie się dało przesuwać te mapy? Bo ja sobie nie przypominam. Kupiłem to bedąc w pełni świadomy, że nie ma takiej funkcji. W przeciwieństwie do Garmina: jest dotyk, ale nie działa (820), jest nawigacja, ale czas wyznaczania trasy czy przeliczanie zmian to ZX Spectrum (820) jest BT ale niestabilne (1030) i wiele innych...

Widzisz różnicę?

I jeszcze raz powtórzę, chciałbym kupić 530/830 gdyby wszystko było tak piękne jak na "papierze", ale jak jest w rzeczywistości to wszyscy niestety wiemy...

• MaciekTu likes this

#7103 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 05 June 2019 - 13:23

A czy kupując Elemnt/Bolta gdziekolwiek czy ktokolwiek napisał że bedzie się dało przesuwać te mapy? Bo ja sobie nie przypominam. Kupiłem to bedąc w pełni świadomy, że nie ma takiej funkcji. W przeciwieństwie do Garmina: jest dotyk, ale nie działa (820), jest nawigacja, ale czas wyznaczania trasy czy przeliczanie zmian to ZX Spectrum (820) jest BT ale niestabilne (1030) i wiele innych...

Widzisz różnicę?

I jeszcze raz powtórzę, chciałbym kupić 530/830 gdyby wszystko było tak piękne jak na "papierze", ale jak jest w rzeczywistości to wszyscy niestety wiemy...

OTÓŻ TO !  

#7104 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 June 2019 - 13:48

Widzisz różnicę?

Widzę: coś sobie zakodowałeś i nic do Ciebie nie dociera. Przykre.

Mogę tym samym odpowiedzieć: e820 dotyk działa, ale byle jak - na tak małych ekranikach to poroniony pomysł i ktoś decydując się na zakup czegoś takiego musi być tego świadomym. Szybkość (a raczej powolność) nawigacji to też było znane od chwili wypuszczenia i pierwszych testów - przynajmniej mapa się przesuwa i można wyznaczyć (powoli, ale zawsze) drogę do domu. Widać gdzie się jest i gdzie jedzie. Na Bolt widać krechy na krechach. To niewielka modyfikacja dotychczas powszechnych ekranów z samym kursem. 

Edge 1030 jest BT i jest stabilne. Problemem jest druga strona, tj. smartfon i jego system operacyjny starający się za wszelką cenę ograniczyć zużycie energii. Opisałem problem i rozwiązanie na poprzedniej stronie, czego oczywiście nie zauważyłeś bo i po co.

Narzekania na Bolta też trochę jest: "The issues with routing...  creating workout files....  cadence sensor jumping all over the place", błędy w uśrednianiu mocy, błędy w obsłudze SRM i tak dalej... Byłeś świadomy, że kupujesz urządzenie które nie powinno być sprzedawane na terenie RP bo nie posiada obsługi w języku polskim. Fakt po co Polakowi obsługa po polsku...

Jak jest w rzeczywistości z 530/830? Bo jeśli "wszyscy" wiemy, to ja czegoś nie wiem? Patrząc po grupie na forum garmina widać, że i owszem problemy są z łącznością ze smartfonem (ten sam problem co z 1030 i wina leży po stronie smartfonów i ich OS, na iOS wyszła 5 dni temu poprawka), ewentualnie problemy chipów Sony z Galileo (ale to też wiadome było od dawna, ponoć japońce nad tym pracują). 

Dalsza dyskusja (o ile można to nazwać dyskusją) nie ma sensu, posłucham tego co kiedyś napisał Mark Twain: 

“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.”

#7105 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 05 June 2019 - 13:56

Narzekania na Bolta też trochę jest: "The issues with routing...  creating workout files....  cadence sensor jumping all over the place", 

Fakt po co Polakowi obsługa po polsku...

niektórym nie jest potrzebna

Dalsza dyskusja (o ile można to nazwać dyskusją) nie ma sensu, posłucham tego co kiedyś napisał Mark Twain: 

“Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.”

i co? chciałeś zabłysnąć, że stary pierdziel i pojemaje coś po angielsku? bo nie rozumiem i cytatem Shakepeara nie odpowiem :P

#7106 chrabu

chrabu
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 June 2019 - 18:00

Maciek, widzę postęp, że widzisz zalety ;) (chociaż ja uważam, że e820 to mało udany model, niejako wypadek przy pracy projektantów ;))

Nie był zły, czasem mógłby być szybszy, ale przynajmniej nigdy nie miałem problemów z zapisem danych w przeciwieństwie do ostatniej akcji jaką zrobił 1030.

#7107 Kamil444

Kamil444
  • Użytkownik
  • 339 posts
  • SkądMierżączka

Posted 05 June 2019 - 19:07

Witam mam edge 520 i summit czyli premium do live segments i mam zagwozdkę bo jest limit na 100 segmentów a mam w opcji my segments na stravie 160 oznaczonych gwiazdką i teraz pytanie jak decydować które z nich trafią do użądzenia?

#7108 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 June 2019 - 20:40

Proste - te, które będziesz chciał mieć aktywne i z którymi będziesz się w najbliższym czasie mierzyć na segmentach. 

Szykowana jest kolejna aktualizacja dla E1030:

Changes made from version 7.40 to 7.41:

• Added the option to choose the radar alert tone.
  • Added support for Shimano STEPS 2.1.
  • Added eBike activity logging.
  • Fixed issues with the cycling dynamics page.
  • Fixed issue where two locations with long, similar names would cause the device to crash.
  • Fixed issues with loading very long courses.

Jak widać (również po numerku) drobne poprawki. 

Do pobrania jak zwykle ze strony z oprogramowaniem beta

#7109 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 06 June 2019 - 18:43

Jakis czas bylo niezle ale to byl najwyrazniej wypadek przy pracy. Podtrzymuje Garmin (820) to Guano nie kupujcie tego. 

Kolejny zjeb..y trening z powodu super urzadzenia. 

Trening stworzony 5powt x30s (30s rest) potem minuta przerwy i 4 min pracy. I Kilka takich setow.

Istota cwiczenia bylo 5 powtorzen krotkich poprzedzajace 4min. Cwiczenie wyeksportowane .z TP elegancko sie zsynchronizowalo wpadlo do kalendarza i do urzadzenia. Po 30 minutach zaczyna sie ogien 30 sek.... spodziewam sie 5 mocnych 30sek akcentow i co Kurrrr to G robi ? 1 powtorzenie 30s potwm minuta przerwy i 4 minuty... A gdzie zginelo 4 interwaly pytam???

I hu... Mozna se synchronizowac. W kalendarzu jest podglad cwiczenia jest ok 5 powtorzen... Odpalamy jedziemy i nigdy kuzwa nie wiadomo co garminek nam zapoda i ole powtorzen i mozna se programowac...

Kupa shitu z przewaga kupy. 

I jak chcecie to sobie mowcie powinno trzeba bylo to.tamto sramto wystarczylo to i tamto.... Wystarczy podlaczyc i usunac... Juz lece 20 km od domu.podlaczac aie do laptopa....

Przede wszystkim wystarczy tego nie miec i sie nie wqrwiac

I koniec.

• beskidbike likes this

#7110 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 06 June 2019 - 19:07

Każdy trening jaki jadę importuję z TP. Od pół roku (czyli pi x drzwi 100 treningów) ani razu nic mnie uciekło, nic nie zwiesiło. Edge 820. 

#7111 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 June 2019 - 19:27

Pokaż plik fit treningu (tego 5x30s), a powiem co spierniczyłeś :P - jakiś link do pobrania czy coś.

Prawdopodobnie zapomniałeś zapętlić te 5x30. Albo spierniczyłeś którąś z pętli.Ewidentny brak podstawowych umiejętności układania treningu. Sugeruję po zrobieniu treningu (zwłaszcza bardziej skomplikowanego strukturalnie) po prostu sprawdzić go przed samym treningiem robiąc test "w łapce". Oczywiście nie trzeba czekać aż cały zaplanowany czas przeleci, tylko wspomagać się należy przyciskiem LAP do przeskoczenia danego etapu.

O ile dobrze zrozumiałem, to zaplanowany trening powinien wyglądać mniej więcej tak:

1. Etap 1 Rozgrzewka do naciśnięcia LAP
  2. Jedź 30s
  3. Odpocznij 30s
  4. Powtórz 2-3 5x
  5. Odpocznij 1 min
  6. Jedź 4 min
  7. Powtórz 2-7 4x (jeśli chcesz 4 razy powtórzyć powyższe)
  8. Odpocznij do naciśnięcia LAP

Wrzucam do Edge, wysyłam, sprawdzam przeskakując kolejne interwały LAP i działa. 

To nie Edge winien, tylko źle ułożony i niezweryfikowany przez użytkownika trening. Czyli: miej pretensje tylko i wyłącznie do siebie.

#7112 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 06 June 2019 - 20:24

Heheh

Dokladnie tak wygladal jak odpalilem to.w domu jak juz wrocilem :) ale nie na szosie..... 

Nic nie spierniczylem tydzien temu jechalem ten sam trening i bylo OK. To jest najlepsze. :) to co tydzien temu spierniczony byl ale dzialal ? :) 

Skopiowalem go w TP na dzis z zeszlego tygodnia. Odpalilem podglad ( juz po treningu - pokazal 5 powtorzen ) w trakcie jedno. To drugi raz takie cos. W 2 miesiace. wczesniej moze i faktycznie cos zwalilem ale nie teraz. 

Nke moja wina nawet jak to badziewie samo popsulo .fit to nie jest wina usera na litosc user nie jest od tego zeby analizowac .fit zarty jakies.

wiem ze tu wszyscy poradza - cos zle zrobiles... Ale jak mozna zle skopiowac trening.....  

Mozecie mnie przekonywac ja juz zdanie mam. 

Spiernicze jak jeszcze kiedys kupie cos tej firmy. 

Zreszta i tak kazdy kupi co mu pasi 

W sumie wylewanie tu wad tego czegos i tak nic nie zmieni ani garmin support czy developerzy tego nie czytaja

ot takie dyskusje fanow i tych niezadowolonych.

Tyle. 

#7113 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 June 2019 - 20:57

No dokładnie. Nie czytają. A nawet jakby czytali, to mieliby cholerne problemy ze zrozumieniem co Ty właściwie piszesz.

Odpalilem podglad ( juz po treningu - pokazal 5 powtorzen ) w trakcie jedno. To drugi raz takie cos. W 2 miesiace. wczesniej moze i faktycznie cos zwalilem ale nie teraz. 

Nke moja wina nawet jak to badziewie samo popsulo .fit to nie jest wina usera na litosc user nie jest od tego zeby analizowac .fit zarty jakies.

Ni cholery nic z tego zrozumieć się nie da (rozumiem, że przy odpaleniu po treningu jest 5 powtórzeń, a trakcie było jedno, a 2 mc temu było takie coś wcześniej?). No może od tego, że jeśli user coś spierniczy, to i tak wina kogoś innego. Normalnie jakbym słyszał pewny typ kobiet, które zawsze mają pretensje do wszystkich, a same cacy. Coś spierniczą, to oczywiście wina ich męża, bo tak.

Zgłoś się do supportu, czy developerów. Ale głowę dam, że będą chcieli takich samych informacji. Coś na ten temat wiem, bo (między innymi) rozwiązuję tego typu problemy z oprogramowaniem i w 99% przypadków większość problemów leży po stronie użytkownika. Ile to ja razy słyszałem "samo się zrobiło/zepsuło".

Tak na marginesie: wystarczyło zapamiętać jak ma wyglądać trening. I mózg przy okazji się ćwiczy i nerwów oszczędza.

#7114 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 06 June 2019 - 21:12

Ale czego sie nie da zrozumiec. ?

Że po powrocie do domu wqrwi...ny  wszedlem w kalendarz treningow i odpalilem TEN SAM trening i bylo w podgladzie 5 powtorzen a na szosie w czasie jazdy godzine wczesniej NIE - było jedno i spierdzielilo to caly trening ? ?

Czy tego ze ten sam trening robilem tydzien temu?? I tylko skopiowalem go na dzis - i tydzien temu wszystko bylo ok? 

No coz widac za szybko pisze jak to jest nie zrozumiale ale prosciej nie umiem. 

Nic wiecej do rozumienia nie ma :) procz mojej żółci....

Znaczy wiem  wiem cos i tak napewno

Spierniczylem :)

Dziwne ze w innych urzadzeniach czytam instrukcje uzywam x lat i nie mam tylu problemow co tu w 2 miechy. Przypadek? Nie sądze :)

Helpdeskowi zglosilem ten problem za pierwszym razem....wzieli haslo sprawdzili konto ..... Tyle bylo kontaktu

zapamietac jak ma wygladac trening :)

Dobre rady zawsze w cenie :D

Hahah jasne po to planuje i wgrywam treningi i targety mocy zeby potem pamietac  ""1500 100 900" powtorzen i targetow  :) 

Powodzenia fanom pewnie maja lepsze egzemlarze .... a tym co sie wahaja - zastanowcie sie 1000 razy. Nowa seria na bank bedzie miala wady inne moze. I to co.ma dzialac tez bedzie dzialac jak dotyk czy synchronizacja .... Czy jak tam sobie  chce. 

#7115 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 June 2019 - 21:24

Piszesz jak skrzywdzona przez los rozwódka: "wszyscy faceci to świnie", serio życie z taką marudą do przyjemnych nie należy. Pomóc można, ale na pewno nie w tym, żeby wysłuchiwać żalów i marudzeń. Serio, weź się chłopie ogarnij. 

A co do nowej serii, co prawda film z GMBN - fakt, nie szosa, ale chłopaki testują funkcje MTB w 830 i nieźle się przy tym bawią. Przy okazji można zobaczyć jak sprawdza się dotyk (w rękawiczkach i bez). 

https://www.youtube....h?v=oD4u_XJ4fsk

#7116 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 06 June 2019 - 21:38

Ahaaa to mam wychwalc to badziewie? No niestety. 

I nigdzie nie prosilem o pomoc :) tym razem bo w tym wypadku nie ma to sensu - stwierdzam fakty ...

nie da sie spierniczyc kopiowania treningu z dnia na dzien w TP rozumiesz?

Wiec nie wmawiaj mi...

W TP jak drut widze 5 slupkow =powtorzen w treningu ( pomijam reszte bo byl to bardziej zlozony set)  .... I nie pierwszy raz jechalem to samo.

Calosc dodaje i synchronizuje sie automatycznie ....  nie robilem tego pierwszy raz robie to kilka razy w tygodniu.

Wiec blagam..... 

I Rady typu plany w glowie :)

Po co garminy jak sie ma takie glowy :)

Rozumiem ze to ironia ale jak nie tooo powodzenia trzymaj plany treningu w glowie a garmina na kierownicy....predkosc i dystans pokazuje jak trza nawet kadencje. A i wlaczyc oszczedzanie energii mozna tez bedzie dobrze i mozna sie przejrzec a logo na kierze jednak jest  :)))

Hahah dobre dobre 

#7117 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 06 June 2019 - 22:06

Jak ktoś ma babę z pretensjami, albo miał bo już została skrzywdzoną rozwódką, to przy tym problemy z Garminem nie są żadnymi problemami :P

#7118 MaciekTu

MaciekTu
  • Użytkownik
  • 431 posts
  • Skądwwwa

Posted 07 June 2019 - 10:08

w sumie racja :) 

dobra wczesniej nie było zadnego pytania ani nie oczekiwałem zadnych odpowiedzi a zwłaszcza rad co znowu spierniczyłem :) 

teraz pytam ( tylko prosze mi tu nie pisać znowu co spierniczyłem ani jaki to G jest och i ach ...tylko wystarczy go najpierw......  :) 

co zamiast Garmina ?? długo by wymieniać co mnie wqr w tym czymś, ale i długo co jest fajne ( o ile działa ) 

Wahoo ( o nim sporo mozna znaleźć )  - uboższa nawigacja - ale to i tak może być lepiej bo chociaż działa do tego zdaje sie szybko :) 

Dotyku brak niby mi osobiście łatwiej z dotykiem ale on i tak nie działa wiec może to i lepiej jak go nie ma niż wqr...tylko 

Polar V800 - no to też tyle o ile znam ma plusy i minusy no i brak Ant+ brak apek itp, ale dziala przynajmniej to co ma dzialac choć chyba funkcjonalnie do treningu przyznaje jednak G jest lepsze większa konfigurowalność ( o ile działa to co powinno :) 

Coś innego ? są właściwie jakieś konkurencje ? 

znalazłem ciekawe bardzo urządzenie - XPLOVA X5  od Acera - ktoś zna - widział ktoś coś ? jak pod względem treningowym ? bo gadżetowo - ciekawe :) 

jakieś inne alternatywy ? głównie pod wzgledem treningowym żeby było porównywalnie z działającym  G,  +  żeby można było monitorować w czasie treningu więcej niż 1 cel  ( wiem że w wahoo można )

no i żeby monitoring nie powodował że nic nie widze przez 15 sekund w czasie 30sek interwału bo komunikat zasłania wszystko :) ani żeby monitoring nie polegał na trzymaniu wszystkiego w pamięci :D 

Pozdrawiam 

#7119 biker1981

biker1981
  • Użytkownik
  • 88 posts

Posted 07 June 2019 - 10:09

Jakiego aktualnie używacie oprogramowania w Garmin 820?
Który jest najbardziej stabilny?

#7120 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 07 June 2019 - 10:15

Maciek TU, Wahoo Element Bolt. Tu masz recenzje w odniesieniu do Edge 820.
http://blog.mybike.p...o-element-bolt/

Reply to this topic