Jak już to ZX Spectrum. A Amiga to Commodore. Nie warto ograniczać się umysłowo tylko do Commodore 64. Serio, Commodore to nie tyko sławetna 64.
Miałem małe Atari 65XE, później Amigę 1200, przed jej premierą myślałem o zakupie Atari ST, jednak Amiga 1200 konkurencji w tamtych czasach (na naszym rynku) nie miała, nowoczesny interfejs użytkownika i dość bogate oprogramowanie przeważyło szalę.
Maciek, widzę postęp, że widzisz zalety (chociaż ja uważam, że e820 to mało udany model, niejako wypadek przy pracy projektantów )
Dokładnie tak myślę. Gdyby chcieli to spokojnie mogliby wejść z sukcesem w urządzenia sportowe. Ale po prostu, jak każda firma, w każdej branży, mają swoją działkę. Są firmy od wszystkiego jak LG czy Samsung i pewnie i oni mogliby spokojnie wprowadzić na rynek konkurencyjne urządzenie sportowe, bo mają do tego zaplecze programistów, konstruktorów i odpowiedni budżet, żeby coś takiego wyprodukować i wypromować, ale pewnie im się nie chce
widzisz... i tutaj jest różnica. Wahoo wstrzymało dostawy, a Garmin nadal wciska niedopracowane buble wiedząc o problemie i każe czekać na "aktualizację oprogramowania". I tak w nieskończoność...
Może i im by się chciało, ale to nie jest takie proste jak co niektórzy myślą. Gdyby tak było, to byśmy mieli urodzaj wszelkiego rodzaju urządzeń sportowych. A tak - posucha z ich strony. Lucky Gold (Lucky Gold Star - tak, kiedyś toto nazywało się Gold Star, rebrandowali żeby odciąć się od kiepskiej opinii bublowatych produtków - nawet miałem ich TV) czy Szajsung wypuścił swoje łocze, które nic nie wnoszą, ani niczym się wybitnym nie wyróżniają.
Wahoo wstrzymało dostawy, bo pewno wylazły błędy w tym przedprodukcyjnym modelu i muszą to poprawić, żeby obciachu sobie nie narobić, którego i tak narobili wypuszczając bublowatą serię trenażerów (znany problem z hałasem w modelach 2018) i kiepskim wykonaniu koła zamachowego z 1mm tolerancją wprawiało drewniane podłogi w spore wibracje (na betonie problem nieodczuwalny) przez co użytkownicy wymieniali (i dalej to robią) skądinąd niezłe trenażery Wahoo na inne, nie mające tej wady (skargi w komentarzach pod artykułem). Zresztą patrząc na aktualne modele, to dziwię się czemu przy wprowadzeniu na rynek zdecydowali się na najtańszy z możliwych ekran rodem z pierwszych wersji Nook with Glow Light z 2012 roku z kiepskim podświetleniem - fakt, eInk ma swoje zalety, ale mogliby chociaż zrobić jakiś facelifting i wymienić ekran na jakiś współczesny (albo nawet i starsze wersje stosowane w Kindle PW) ale to oczywiście podniosłoby koszty produkcji. To i po co, jak użytkownicy (zwłaszcza fanboje) są i tak zachwyceni tym co mają. Dobrze, że w Roam poszli o krok do przodu - chociaż jak to będzie w praktyce się zachowywać, to dopiero się okaże.
A właśnie, jak w Elemtn/Bolt radzą sobie z przesuwaniem mapy (o ile można te krechy nazwać mapą)? Nie radzą? Ojejej... A tyle razy użytkownicy o to prosili. A wymiana mapy na mapę o innej szczegółowości, kolorystyce, czy po prostu dostosowaną do potrzeb użytkownika? Nie da rady? Ojej, no racja, przecież dla przeciętnego Europejczyka potrzebniejsze jest pokrycie obszaru Urugwaju.
Jeśli mowa o Europejczykach, to oczywiście od lat dostępna jest lokalizacja interfejsu użytkownika w kraju w którym jest obsługiwany. A, że w Polsce nikt po polsku się nie porozumiewa, to Wahoo w swoim geniuszu oferuje możliwość intefejsu po angielsku lub niemiecku - w końcu każdy Polak brzydzi się jakimiś ą, ę czy polszczyzną pisaną... No tak, Polacy (i nie tylko) pewno nie mają potrzeby lokalizacji interfejsu, bo w przeciwnym razie Wahoo szybciutko by to zrobiło. Przecież jeśli czegoś nie ma, albo coś nie działa należycie w Wahoo, to zaraz to zostanie naprawione. Ta, jasne - mit i pobożne życzenia.
Kwietniowa aktualizacja spieprzyła (a miała naprawić) współpracę z miernikami SRM. No tak, po co to poprawiać, jak użytkownicy SRM pewno bazują na komputerkach SRM. Albo Garminach na których działa może nie idealnie, ale działa.
To, że dla fanboja Wahoo jest to urządzenie idealne, to fajnie. Ale wystarczy wczytać się w pytania i problemy na grupie użytkowników elemnt: https://groups.googl...oo-elemnt-users to widać, że wcale tak różowo nie jest. Albo na: https://www.reddit.c...e_wahoo_elemnt/
Problemy z ekranami i sławetne halo dotyczy tylko urządzeń garmina, a Wahoo cycuś glancuś? Błąd:
https://cdn.discorda...11_185349_8.jpgczy https://i.imgur.com/r0WEDny.jpg
O jakich niedopracowanych bublach Garmina z problemami i aktualizacjami w nieskończoności to nawet nie chcę wiedzieć, bo i tak pewno się nie dowiem...
Obecnie KAŻDE urządzenie o nieco większym stopniu zaawansowania technologicznego będzie miało potencjalne błędy, ale zaślepienie, że Wahoo cacy, a Garmin fuj to idiotyzm.
Przypomnę jedynie, że na poprzedniej stronie umieściłem opis rozwiązania problemu zrywania komunikacji BT przez smartfony (z androidem) z urządzeniami Garmina. Zaznaczam, że przyczyna nie leży po stronie Edge, ale smartfonu. Co i jak w #7097.