Sprawdź w instrukcji obsługi.
Nie, aplikacja w smartfonie nic nie mierzy, wyświetla tylko dane zarejestrowane przez urządzenia garmina.
Minimum pomiar tętna, aczkolwiek będą podstawowe dane o treningu.
Pełnię danych dostarcza tylko i wyłącznie pomiar mocy wraz z czujnikiem tętna.
830 po wyjęciu z pudełka ma kilka funkcji które i tak trafią do 1030. Także w kwestii oprogramowania jedno od drugiego nie będzie odstawać. Co do sprzętu, to podobno 830 ma nowy chip, ale czy to coś daje/poprawia trzeba szukać.
Pozdrawiam
Wypowiedź w stylu "nie znam się, ale coś napiszę, najlepiej żebyś sobie poszukał."
Nie, nie trafią. Jeśli trafią, to funkcje MTB typu skoki, ocena płynności. Pojenie, żywienie. Treningi. Nie trafi mapa Trailfolks bo Garmin musiałby wnieść opłatę licencyjną od wszystkich dotychczas sprzedanych 1030. Obawiam się, że podobnie będzie z funkcjami Firstbeat, których nie ma w 1030 - chyba, że jednak Garmin dogada się z Firsbeat co do opłaty, ale może skończyć się na tym, że jednak jest co jest i więcej nie będzie. Wejdzie (i może coś jeszcze) ale w 1040.
Co do sprzętu - słyszałeś dzwony, ale w którym kościele tego już nie wiesz... Chip i owszem: odbiornik GPS Sony plus nowy procesor, ale warto pamiętać o wreszcie dobrze działającym ekranie dotykowym, który w 1030 działa co prawda lepiej niż w 820, jednak dupy nie urywa, zwłaszcza z nałożoną folią ochronną czy rękawiczkach.
Jak mam czas popatrzeć to nie mam problemu. Problem raczej na singlach w lesie, albo jak jadę +30 km/h trening i są zakręty i tylko rzucam okiem. Myślę że większe pola załatwił by sprawę.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Z doświadczenia potwierdzam. Tak, w lesie większy ekran to duża zaleta, choć co niektórzy puryści odżegnują się od wożenia "tableta" na kierownicy i muszą mieć mikro licznik. Dla kogoś ze słabszym wzrokiem różnica w czytelności ekranów 1030 <-> 820 jest bardzo duża.