Powinny być wszystkie zaznaczone gwiazdką. Nie zaznaczysz, mieć nie będziesz.
W widżecie powinny pojawiać się również te niezagwiazdkowane w pobliżu z możliwością podciągnięcia "w locie". Ale to teoretycznie, bo jako, że tego nie używam, to nie próbowałem.
Segmenty działają przy zbliżaniu się do nich i nie musi być "zainicjowana trasa" czyli rozumiem, że wyznaczony kurs. Wręcz odwrotnie: jeśli chcesz mieć segment, to o ile narzędzie wyznaczające nie uwzględni kursu (np. Strava Routes, czy Garmin Connect, ale z segmentami Connect) to na kursie nie będzie segmentu. Czyli wyznaczając trasę w urządzeniu i chcąc zaliczyć jakiś kurs po drodze, trzeba wyznaczać trasę do tego kursu.
Wyświetlanie danych w czasie jazdy po segmencie na ekranie: najlepiej dopasować pod siebie, bo jest dość sporo możliwości konfiguracji. Warto użyć opcji wyświetlania czasu "automatycznie" czyli wyświetli najpierw czas najlepszy, jeśli go przekroczysz, to kolejny. Można ustawić domyślnie np. swój.
Oczywiście, że można używać segmentów Strava, nie mając konta premium. Należy przenieść interesujący kogoś segment do segmentów Garmina i używać segmentów Garmia. Jak to zrobić opisywałem na forum. Gdzie - szukaj w pierwszym poście tego wątku.
A.. przepraszam, chodziło mi o aktywności.
Z tego co widzę i wiem, to w Strava aktywności są też na liście, bez podglądu. Podgląd tylko na zestawieniu obserwowanych (łącznie ze swoimi) Dashboard -> Activity Feed i tu chyba nie da się odfiltrować tylko swoich aktywności. A na logu (Training -> Log/Activities) jest tylko zestawienie bez podglądu.
Kolejne (choć małe) zmiany w beta 530/830/1030:
Changes made from version E1030 9.31 to 9.34:
- Fixed a crash on the keyboard page.
- Fixed an issue that caused bike radar disconnections.