No niestety, gapa ze mnie - szukałem informacji w dostępnych dokumentach, a to na oczach niemalże było. Wstyd
Autor pola świateł dodał również lampkę HL500, prawdopodobne będzie to działać również z UT800, ale warto sprawdzić, ewentualnie skorygować i dodać do konfiguracji, tak żeby inni nie mieli problemu z wyborem ("jest jakaś hl500, a ja mam ut800, co mam wybrać?!").
Przy okazji udzielił mi paru ciekawych wyjaśnień np. jak skonfigurować (pseudo)tryb informujący o hamowaniu. Czyli zmianę trybu świecenia w przypadku ujemnej akceleracji, co prawda Varia 510 zbyt dużego wyboru trybów nie ma, stąd za bardzo nie ma z czego wybrać (gdyby był silny tryb oświetlenia ciągłego, to co innego...), ale np. w dzień można przełączać np. z trybu migającego na tryb ciągły. W nocy odwrotnie (lub na tryb migania nocnego). W przypadku 515 jest lepiej, bo jeśli domyślnym trybem będzie peleton, to przy hamowaniu włączy się tryb mocniejszy (albo też tryb migania, co jednoznacznie wskaże innym w grupie, że ten z przodu zwalnia). Do przetestowania.
Jak to zrobić? Maca88 podał przykład dla trybu nocnego:
Skopiować ciąg (dla Varii 510) i wkleić w pierwsze pole "Existing configuration":
1,1|NIGHT:1Es1800,r0###0,73404416#2,2|BREAK:1:7A<-30|:1:6D=1##5,4:Varia 510|2,:-1,Off:0|1,Steady Beam:4|1,Day Flash:7|1,Night Flash:6#B2713##2#0#0
Konfiguracja włączy światło w tryb „Night Flash” 30 minut po zachodzie słońca i przełączy się na „Day Flash” podczas zwalniania 30% na sekundę. To tylko przykład, ustawić wartości według swoich potrzeb.
Zobaczymy, czy uda się skompilować widżet, myślę że tak.
Ps. Komanczo dodał numerek trybu "peleton". To "5" - ciekawa sprawa, bo w 510 pomiędzy "4", a "6" brakowało właśnie "5"...