Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 02 październik 2017 - 09:56
Może chodzi Ci o:
My Stats
Last 4 Weeks
Avg Rides / Week 3
Avg Distance / Week 76 km
Avg Time / Week 3h 54m
2017
Distance 3,825.5 km
Time 212h 32m
Elev Gain 24,150 m
Rides 104
All-Time
Distance 28,612.0 km
Rides 665
Biggest Ride 241.0 km
Biggest Climb 123 m
(uwaga: nie rejestruję odległości/prędkości na trenażerze )
(to samo do biegu/pływania, )
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 październik 2017 - 10:58
Faktycznie, pamiętam to zestawienie z ikonka wykresiku. W wersji 3.5 jest wzmianka: HotFixed disappearance of 'My year progressions to current month / day' (My Profile page)
ale od jakiegoś czasu to faktycznie zniknęło, nie wiem, czy nie od wprowadzenia wersji 5.x i wprowadzenia nowego "Year progressions" - ale to temat Strava/wtyczki, a nie garmin
- adamoz lubi to
Napisano 03 październik 2017 - 20:47
Faktycznie, pamiętam to zestawienie z ikonka wykresiku. W wersji 3.5 jest wzmianka: HotFixed disappearance of 'My year progressions to current month / day' (My Profile page)
ale od jakiegoś czasu to faktycznie zniknęło, nie wiem, czy nie od wprowadzenia wersji 5.x i wprowadzenia nowego "Year progressions" - ale to temat Strava/wtyczki, a nie garmin
No to jest i poprawka:
StravistiX v5.11.1: Hot fixed year progress missing in strava "My Profile" page.
Strzałeczki wróciły na swoje miejsce
Napisano 04 październik 2017 - 17:55
Jestem od wczoraj posiadaczem 520 i mam szybkie 2 pytania. Nie chciałbym zbytnio zawracać gitary bo na pewno to wszystko już było powyżej.
1. Czy zawsze muszę ręcznie zaznaczyć, wybrać przed treningiem segmenty Stravy, które mają mi się włączyć podczas jazdy? Automatycznie załadowały mi się jakieś segmenty oddalone o wiele kilometrów od mojego położenia. Jeśli trzeba zaznaczać to czy jest jakiś szybki sposób przesyłania ze strony Stravy na Garmina?
2. Co zrobić żeby wyświetliła mi się średnia prędkość. Na ostatnim ekranie jest prędkość, dystans i śr. prędkość, która nie wyświetlał mi się podczas jazdy.
Wielkie dzięki
Napisano 04 październik 2017 - 18:15
1. Synchronizuje automatycznie i włącza segmenty które masz polubione (gwiazdka)
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 04 październik 2017 - 20:56
Jestem od wczoraj posiadaczem 520 i mam szybkie 2 pytania. Nie chciałbym zbytnio zawracać gitary bo na pewno to wszystko już było powyżej.
1. Czy zawsze muszę ręcznie zaznaczyć, wybrać przed treningiem segmenty Stravy, które mają mi się włączyć podczas jazdy? Automatycznie załadowały mi się jakieś segmenty oddalone o wiele kilometrów od mojego położenia. Jeśli trzeba zaznaczać to czy jest jakiś szybki sposób przesyłania ze strony Stravy na Garmina?
2. Co zrobić żeby wyświetliła mi się średnia prędkość. Na ostatnim ekranie jest prędkość, dystans i śr. prędkość, która nie wyświetlał mi się podczas jazdy.
Wielkie dzięki
- Usunąć opcję proponowania popularnych segmentów, pozostałe "ogwiazdkować". Reszta wyjaśnień (łącznie z tym jak używać segmentów bez konta premium strava) w wątku - użyj wyszukiwarki.
- Ustawić pole średniej prędkości. Jak - czytaj instrukcję obsługi (pierwszy wpis wątku gdzie znaleźć).
Napisano 08 październik 2017 - 21:02
1. Konto premium strava.
2. Synchronizacja przed wyjazdem.
Segmenty "na żywo" nie oznaczają pobierania segmentów przed samym segmentem. Muszą być w Edge w 'Segmenty". Możesz sprawdzić czy są sprawdzając właśnie tam.
Napisano 09 październik 2017 - 06:45
1. Konto premium strava.
2. Synchronizacja przed wyjazdem.
Segmenty "na żywo" nie oznaczają pobierania segmentów przed samym segmentem. Muszą być w Edge w 'Segmenty". Możesz sprawdzić czy są sprawdzając właśnie tam.
Synchronizacji jako takiej faktycznie nie robiłem przed samym startem. Mam zawsze telefon przy liczniku. Łączy się chyba sam przy połączeniu bluetooth.
Sprawdzałem na trasie i segmenty, które miały być były na liście na Garminie były cały czas i nic się nie działo.
Konto premium posiadam.
Co jeszcze można zrobić?
Napisano 09 październik 2017 - 08:46
Jeśli segment jest na liście i jest włączony, to powinien być obsługiwany (komunikat na ok. 160 m przed rozpoczęciem segmentu).
Jakby ktoś chciał kupić Epixa to na iBood dzisiaj jest za 735 PLN (plus 3 dychy wysyłka z Holandii).
Napisano 09 październik 2017 - 12:45
Ja mam odmienny problem: próbuję usunąć segmenty z urządzenia edge 510. Robię to jak należy: wchodzę w segmenty w menu edka i klikam śmietnik. Nic się nie dzieje. Wkurza mnie to, bo mam sporo segmentów, które jeżdżę tylko przy dojazdach do pracy. Nie są mi po nic potrzebne. W ogóle segmenty nie są mi potrzebne, choć kilka górskich chcę zachować, bo tam się zazwyczaj sprawdzam sam ze sobą. jak wywalić te niepotrzebne, jak edek 510 nie reaguje? Czy po prostu po podłęczeniu do kompa wywalić pliki Segment_List lub Segments? Wtedy jednak wywalą się wszystkie - również te górskie.
Miałe konto premium na Stravie przez 2 lata. Obecnie konto podstawowe i nie chcę premium.
pozdr
Napisano 09 październik 2017 - 20:30
Podepnij pod kompa i usuń niepotrzebne.
Albo usuń wszystko i później z gniza.org dodaj tylko to co jest potrzebne.
Napisano 09 październik 2017 - 21:07
Segments to powinien być katalog w którym masz zawartość wszystkich segmentów. Usuń go i wyczyścisz wszystkie segmenty. Po uruchomieniu system operacyjny Edge utworzy nowy folder Segments.
segment_list zawiera tylko jeden plik segment_list.fit z danymi o segmentach aktywny/nieaktywny (może coś jeszcze?)
Jeśli widzisz te foldery jako pliki, to może masz problem z systemem plików, przeskanuj i napraw.