thx prozor, na szczęście wolę najważniejsze wyniki z treningu zapisać sobie na kartce, bo w GTC się gubię w natłoku danych... i jeszcze tej przesuniętej niedzieli, która jest dla mnie najważniejszym dniem treningowym w tygodniu....
Użyj zatem programu Sporttracks - ciągle jeszcze wersja 2.1 jest dostępna i bezpłatna - program nie tylko pozwala wyselekcjonować te dane, które potrzebujesz, ale na dodatek wyświetli na wiele sposobów i pozwoli przeanalizować na drugie tyle... Na dodatek Twój problem niedzieli możesz puścić w zapomnienie - wystarczy, że zainstalujesz wtyczkę "Garmin Fitness" i sprawa będzie załatwiona... No może w większości - ST w wersji 2.1 nie importuje bezpośrednio plików .fit, trzeba użyć albo GTC, albo GC, albo TCX Conventer (aczkolwiek nie ma to zastosowania do treningów bez GPS).
dzięki all za info;
z innej beczki: czy dane z wielu treningów na raz (nie ślady! tylko czas, dystans, avg'sy...) można wyeksportować do txt?
chodzi mi o wczytanie ich potem do np. excela i szukanie korelacji między danymi z wielu treningów
Tak, oczywiście - może nie bezpośrednio, ale po imporcie do Sporttracks (+ wtyczka csv export), lub (jeśli chcesz tylko zamienić .fit -> csv) TCX Conventer. Należy oczywiście eksportować do pliku csv, który jest przez akrusz(e) kalkulacyjne (excel, calc, i wiele innych) oczywiście odczytywane.
Ale po co sięgać do arkuszy kalkulacyjnych jak można użyć Sporttracks i wtyczki overlay activity? Oczywiście nikt nie zabrania.... ;-)
1. W czasie jazdy zauważyłem, że niekiedy niknie pomiar kadencji i wskazuje 0 mimo że pedałuję. Co może być przyczyną, czy też tak macie podczas jazdy?
2. W jaki sposób można obrobić trening? Chodzi mi o to, że mam zarejestrowanych kilka okrążeń, ale po ich zakończeniu, jest jeszcze kilkanaście metrów przejechanych i rozpoczęte w związku z tym następne okrążenie. W jaki sposób to ostatnie okrążenie usunąć?
1. Magnes nie magnez Bizon ;-) - no ale faktycznie pewno masz albo za daleko magnes od czujnika, albo też źle go zainstalowałeś - musi być na przeciwko kreski na czujniku.
2. Oprócz tego co podał Bizon, możesz użyć programu Garmin Trening Center (wystarczy wskazać i usunąć dane okrążenie), albo też TCXC (usunąć dane od jakiegoś punktu, wyeliminować zakres danych, wyrzucić pauzy...)