Jakość francuskich opakowań amazonu jest skandaliczna, towar owinięty w karton i obwinięty warstwą taśmy klejącej. Na pocieszenie pozostaje możliwość reklamacji, wysłaliby kolejną paczkę.
Wcześniej trochę podładowałem, teraz z ciekawości podłączyłem pod miernik ładowania i ładuje się prądem 0,65A, patrząc na instrukcję "ładowanie całkowicie rozładowanej baterii za pomocą komputera trwa około 5 godzin, a za pomocą ładowarki sieciowej — około 3 godzin." można domyślać się, że to ładowanie komputerowe to 0,5A, a ładowarka sieciowa to 1A. Ale pod koniec ładowania prąd ładowania powinien zmniejszać się, stąd u mnie 0,65A ładowania. Zostawię na noc, ale będę miał informację o ilości doładowanego prądu tyko od aktualnego podłączenia.
Nie, żadnego luzu nie mam na połączeniu gniazo - wtyczka, aczkolwiek samo gniazdo jakby wiotko zamontowane.
Było. Przynajmniej jak mnie objeżdżali 🤣
A RTL500 wykrywał tylko obiekty wyraźnie szybsze, chociaż w instrukcji obsługi napisali, że prędkość musi być w zakresie 10 - 160 km/h. W RTL510 wydaje się to przesunięte w dół, co potwierdzają tak moje testy "na pieszo" jak i wpis KMQ/szymony
Po parunastu minutach widzę prąd ładowania zaledwie 0,14A czyli faktycznie końcówka jest ładowana "inteligentnie" ze znacznie zmniejszonym prądem ładowania. Doładował jeszcze 155 mAh, biorąc pod uwagę ok. pół h wcześniejszego ładowania bez pomiaru można określić, że akumulator do dystrybucji jest ładowany w optymalny sposób (do 3/4 pojemności).