Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 08 czerwiec 2022 - 20:25
Tak ma stały dostęp do lokalizacji.Czy aplikacja Garmina ma dostęp do lokalizacji telefonu?
Dodatkowo weź pod uwagę, że pomiar jest uruchamiany dopiero po 4 dniach treningu w upale.
Tego nie wiedziałem, że dopiero po 4 dniach jest uruchamiany, moze tu tkwi problem.
Ale muszą to być dni ciągiem ? Czy moze byc przerwa ?
Pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Napisano 09 czerwiec 2022 - 09:18
Dziwnie to interpretujesz.
Cała aklimatyzacja trwa minimum 4 dni. Tzn aklimatyzacja do stanu 100%.
A sam postęp aklimatyzacji jest widoczny od razu pierwszego dnia. Np. 19%.
Choć nie wiem czy wystarczy, gdy przykładowo tylko godzina z całej jazdy wpadnie w próg powyżej 22 st. C.
Napisano 09 czerwiec 2022 - 10:11
Hej,
Mam problem z Edge 1030. Urządzenie się restartuje podczas treningu. Nagle pojawia się czarny ekran, wgrywa się od nowa soft i całe szczęście stan treningu wraca - trzeba tylko wcisnąć start. Na trzygodzinnym treningu wiesza się w ten sposób 2-3 razy. Co ciekawe, nigdy mi nie sprawiał takich problemów, dopiero od tego sezonu (poprzedni pauzowałem), więc zgaduję, że jakieś nowe oprogramowanie się pojawiło z problemami. Oto urządzenia podłączone pod komputerek - pulsometr Polar H7 na BLE, pomiar mocy QuarQ na ANT+, Di2 na BLE, iPhone na BLE. Z nowych rzeczy, których wcześniej nie używałem jest Di2 oraz Quarq (poprzednio miałem Stages). Czy ktoś może miał podobne problemy?
k
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 09 czerwiec 2022 - 10:11
Hej,
Mam problem z Edge 1030. Urządzenie się restartuje podczas treningu. Nagle pojawia się czarny ekran, wgrywa się od nowa soft i całe szczęście stan treningu wraca - trzeba tylko wcisnąć start. Na trzygodzinnym treningu wiesza się w ten sposób 2-3 razy. Co ciekawe, nigdy mi nie sprawiał takich problemów, dopiero od tego sezonu (poprzedni pauzowałem), więc zgaduję, że jakieś nowe oprogramowanie się pojawiło z problemami. Oto urządzenia podłączone pod komputerek - pulsometr Polar H7 na BLE, pomiar mocy QuarQ na ANT+, Di2 na BLE, iPhone na BLE. Z nowych rzeczy, których wcześniej nie używałem jest Di2 oraz Quarq (poprzednio miałem Stages). Czy ktoś może miał podobne problemy?
k
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 09 czerwiec 2022 - 10:21
Czy ktoś może miał podobne problemy?
Jakieś pola danych IQ?
Przede wszystkim sprawdź czy system plików nie ma błędów - podłączenie pod komputer i sprawdzenie "dysku".
--------------------
Wracając do E1040 - wczoraj wypuszczono oprogramowanie 12.11 (końcówka .11 - czyli ciągle nie do końca oprogramowanie ukończone, przynajmniej w danej wersji), wprowadza zmiany:
- Dodaje obsługę RCT 715
- Dodaje obsługę języka hebrajskiego
- Dodaje możliwość renderowania tekstu arabskiego dla powiadomień z telefonu, nazw kursów itp.
- Dodaje obsługę Connect IQ System 5
- Dodaje kilka funkcji z serii Edge xx30:
- Alarm rowerowy
- Ścigaj się z aktywnością
- Ustaw a Cel
- Stress Score
- Edycja zapisanej lokalizacji
- Kontrola wirtualnego partnera
- Poprawia kolorowanie wykresu wznoszenia
- Poprawia graficzny interfejs użytkownika pola danych
- Poprawia stabilność urządzenia
- Poprawia wydajność urządzenia, w tym rysowanie mapy i obliczanie trasy
- Naprawia błędy związane z raportowaniem nasłonecznienia, ustawieniami w czasie rzeczywistym, ClimbPro po jeździe i inne funkcje
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 czerwiec 2022 - 10:46
W jaki sposób? Aplikacją Garmin Express?
Normalnie podpinasz pod komputer kablem. W Windows wskazujesz dysk z danymi Edge, prawy klawisz myszy -> właściwości -> narzędzia -> Narzędzia -> sprawdzanie błędów.
Napisano 09 czerwiec 2022 - 10:50
Normalnie podpinasz pod komputer kablem. W Windows wskazujesz dysk z danymi Edge, prawy klawisz myszy -> właściwości -> narzędzia -> Narzędzia -> sprawdzanie błędów.
Tylko, że ja nie używam Windowsa, ale rozumiem o co chodzi - na Macu powinno być narzędzie do sprawdzenia file systemu.
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 09 czerwiec 2022 - 11:06
Tylko, że ja nie używam Windowsa, ale rozumiem o co chodzi - na Macu powinno być narzędzie do sprawdzenia file systemu.
Podałem przykład dla najpopularniejszego systemu, równie dobrze mogłem podać dla linuxa
Dla macOS masz instrukcję sprawdzania dysków i usuwania ewentualnych błędów w pomocy ogryzka: https://support.appl...0/21.0/mac/12.0
Napisano 09 czerwiec 2022 - 11:14
Srednia temperatura powyzej 28 stopni, jazda prawie 4 godziny i nic nie pokazuje. Kolejny dzień 2,5 godziny srednia temperatura a dalej nie ma żadnych wskazań. Normalne to ?Dziwnie to interpretujesz.
Cała aklimatyzacja trwa minimum 4 dni. Tzn aklimatyzacja do stanu 100%.
A sam postęp aklimatyzacji jest widoczny od razu pierwszego dnia. Np. 19%.
Choć nie wiem czy wystarczy, gdy przykładowo tylko godzina z całej jazdy wpadnie w próg powyżej 22 st. C.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Napisano 09 czerwiec 2022 - 11:27
Przynajmniej żeby wprowadzili rozszerzone kolorowanie podjazdu...
Srednia temperatura powyzej 28 stopni, jazda prawie 4 godziny i nic nie pokazuje. Kolejny dzień 2,5 godziny srednia temperatura a dalej nie ma żadnych wskazań. Normalne to ?
Nie. A na pewno masz włączony (chyba w connect) dostęp do danych serwisu pogodowego? Widżet "pogoda" pokazuje aktualne dane?
Napisano 09 czerwiec 2022 - 12:05
Plus pewnie włączone powiadomienia o metrykach wydolnościowych.
Plus rozjazd między pogodą z mapki aktywności w GC (co pewnie odpowiada +/- widgetowi pogody) a zarejestrowaną licznikiem temperaturą (co odpowiada +/- odczuciu):
Na mapce:
W podsumowanie z garmina:
Edit: A dostajesz inne powiadomienia wydolnościowe (typu training effect)?
Może się okazać, że np. potrzebujesz miernika mocy:
https://www8.garmin....51F7C62201.html
"Cycling performance measurements require a heart rate monitor and a power meter."