RB jak Rondo Babka
Napisano 14 lipiec 2013 - 18:36
Napisano 21 lipiec 2013 - 14:01
To jednak raczej chyba nie dlamnie skoro 30 km/h ...
Koledzy żartowali, tam się jedzie przynajmniej 35 km/h i nikt się nie wlecze wolniej niż 30 km/h (oprócz miejsc na części za Pomiechówkiem), także można śmiało jechać. Jeśli masz w miarę sprawną szosę to dasz radę. Aha, było wiele osób, które się urwały i różnym tempem wracały do Jabłonnej, także w razie braku pary nie będziesz jedynym wracającym:)
Napisano 21 lipiec 2013 - 19:53
... może po prostu sprawdź ustawienie licznikaDziś podczas niedzielnego treningu, przy mocnym wietrze na rundzie wyścigowej, na odcinku Jabłonna - Dębe prędkość grupy na płaskim dochodziła do 50km/h, dalej to nie wiem bo odpuściłem :oops: Słabiej przygotowanym radzę trzymanie się grupy robiącej krótszą rundę przez Nowy Dwór, tam jest bezpieczniej i spokojniej
Napisano 21 lipiec 2013 - 22:21
... może po prostu sprawdź ustawienie licznikaDziś podczas niedzielnego treningu, przy mocnym wietrze na rundzie wyścigowej, na odcinku Jabłonna - Dębe prędkość grupy na płaskim dochodziła do 50km/h, dalej to nie wiem bo odpuściłem :oops: Słabiej przygotowanym radzę trzymanie się grupy robiącej krótszą rundę przez Nowy Dwór, tam jest bezpieczniej i spokojniej
Dla porządku, napisałem o prędkości chwilowej a nie średniej, z moim licznikiem wszystko jest ok. A odpowiadajac na jednego z poprzednich postów - na trasie do Pomiechówka średnia prędkość (od-do Jabłonny) nie schodzi poniżej 35km/h, nawet w niedzielę tempo jest mocne i sporo osób odpada, zwłaszcza gdy tak jak np. dzisiaj była po drodze mała kraksa, czołówka pojechała dalej do przodu, trochę osób zwolniło, zostało z tyłu i stracłlo sporo sił próbując dojść co się odbiło potem na podjazdach gdy z przodu poszło mocne tempo,
Napisano 21 lipiec 2013 - 22:30
Czy bezpieczniej i spokojniej... z tym bym polemizował...Dziś podczas niedzielnego treningu, przy mocnym wietrze na rundzie wyścigowej, na odcinku Jabłonna - Dębe prędkość grupy na płaskim dochodziła do 50km/h, dalej to nie wiem bo odpuściłem :oops: Słabiej przygotowanym radzę trzymanie się grupy robiącej krótszą rundę przez Nowy Dwór, tam jest bezpieczniej i spokojniej
Napisano 21 lipiec 2013 - 22:33
Czy bezpieczniej i spokojniej... z tym bym polemizował...Dziś podczas niedzielnego treningu, przy mocnym wietrze na rundzie wyścigowej, na odcinku Jabłonna - Dębe prędkość grupy na płaskim dochodziła do 50km/h, dalej to nie wiem bo odpuściłem :oops: Słabiej przygotowanym radzę trzymanie się grupy robiącej krótszą rundę przez Nowy Dwór, tam jest bezpieczniej i spokojniej
No tak :-) dziś sie o tym przekonałem (patrz post wyżej)
Napisano 27 lipiec 2013 - 19:44
Strasznie bym chcial sobie z Wami pośmigać ale oblukuje wasze dystanse/czasy/wyniki na Stravie i jestem za cienka noga na Was jeszcze, ale mam nadzieje do niedalekiego spotkania na RB
Przyjedź na trening, samo pokonanie kilku kilometrów dojazdówki z Warszawy do Jabłonny z tak dużą grupą to już duża frajda, a tutaj na pewno sobie poradzisz bo tempo na tym odcinku jest spacerowe. Oswoisz się za to z jazdą w peletonie, a to równie ważne jak dondycja.
Napisano 28 lipiec 2013 - 14:01
Wynika to z faktu że jak jest wolniej to przyjeżdża więcej osób które nigdy nie jeździły w grupie. Nie trzeba wtedy jechać szybko żeby ludzie zachowywali się nerwowo, co z kolei kończy się kraksą. Można jeździć szybko i bezpiecznie, tak jak wolno i nerwowo ;-)
Napisano 28 lipiec 2013 - 20:34
Przyjedź na trening, samo pokonanie kilku kilometrów dojazdówki z Warszawy do Jabłonny z tak dużą grupą to już duża frajda, a tutaj na pewno sobie poradzisz bo tempo na tym odcinku jest spacerowe. Oswoisz się za to z jazdą w peletonie, a to równie ważne jak dondycja.
No właśnie troche żałuje, bo leciałem dziś dokładnie tamtędy do Jabłonnej z nawrotką tamże (fajny ten szeroki prawy pas na Modlińskiej w kierunku wawy nie mam nerwówki z tirami ) wczesniej jezdząc po Babicach i Bemowie. Lampa była straszna..
Co to znaczy tempo spacerowe? Okolice 30 km/h?
No i oczywiście nie jeździłem nigdy w grupie więc krzy1976 pewnie już mnie nie lubi
Napisano 29 lipiec 2013 - 12:02
Dzisiaj też była kraksa na Pomiechówku. Co tydzień w soboty i na trasie Pomiechówek ostatnio są jakieś kraksy, tydzień w tydzień.
Wynika to z faktu że jak jest wolniej to przyjeżdża więcej osób które nigdy nie jeździły w grupie. Nie trzeba wtedy jechać szybko żeby ludzie zachowywali się nerwowo, co z kolei kończy się kraksą. Można jeździć szybko i bezpiecznie, tak jak wolno i nerwowo ;-)
...nie ma co demonizować kraksa może się przydarzyć każdemu, ale w tym wypadku leżeli niestety ci sami co zwykle...