Skocz do zawartości

Grupy Campagnolo

254 odpowiedzi w tym temacie

#161 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 05 grudzień 2010 - 11:39

Hamulce to część sukcesu ważne są także bardzo klocki/wsuwki no i jakoś obręczy.

#162 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 05 grudzień 2010 - 13:10

wiktor24, nowe Campy nie obsłużą Ci starej ramki, mają za krótki zasięg. No chyba, że Twój Peugeot ma już nowe standardy, ale wątpię w to. Najlepiej pomierz odległości od środka osi hamulca do środka powierzchni hamulcowej na obręczy. Campa ma o ile pamiętam zasięg 39-49 mm.

#163 Tutek

Tutek
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 11 styczeń 2011 - 09:57

-->wicklowman
ty widze dzwoniles do BIKE24, mozna tam z nimi gadac po angielsku?
musze chyba do nich przedzwonic bo lekko mnie olewaja z zamowieniem.

#164 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 12 styczeń 2011 - 08:26

-->wicklowman
ty widze dzwoniles do BIKE24, mozna tam z nimi gadac po angielsku?
musze chyba do nich przedzwonic bo lekko mnie olewaja z zamowieniem.

Sklep odradzam, dlaczego, jest kilka postów wyżej. Dokładniejsze info poszło na PW.

#165 Gosc_OutsideR_*

Gosc_OutsideR_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2011 - 19:49

Czy zmieniając osprzęt na campagnolo można zostawić starą korbę - będzie działać? (konkretnie Truvativ Rouleur stan obecnie bdb. jeździ z ultegrą 10s).

Natrafiłem na oferty klamek campy do korb i przerzutek 3-rzędowych, czy takowa z dwurzędową pp i korba w/w będzie dobrze współgrać?

#166 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 13 luty 2011 - 19:04

Jakoś nie mogę się doszukać tematu o okazjach, więc wkleję tu info - dla zainteresowanych zakupem klamkomanetek Campy RECORD US Ergopower 11s
cena w PL --> http://www.wertykal....er_11s-544.html
i cena w USA --> http://www.competiti...5&MODE=SPECIALS
A więc za pół ceny ;-)
Ostatnio zakupiłem w tym sklepie korbę SRAM'a i cła za małą paczkę nie doliczyli, więc (nawet jakby cło doliczyć) jest to okazja.

#167 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 14 luty 2011 - 10:50

Tylko czy nasze ceny katalogowe mają jaki kolwiek sens? promocja w sama w sobie jest cacy, ale jakim bogatym trzeba być, żeby wydać 1150zł na klamki Recorda ;-)

#168 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 14 luty 2011 - 11:12

W związku z tym, że w sieci z reguły częściej pojawiają się złe opinie, a nie dobre, to przy tej okazji wspomnę, że bike24, to jeden z lepszych sklepów w jakich kupuję od lat. Niejednokrotnie są szybsi od polskich sklepów - ostatnio paczka wyszła w czwartek, a piątek była u mnie. Są od nich tańsze sklepy niemieckie, ale czasem wolę dopłacić i mieć wszystko perfekcyjnie dostarczone.

ps. całego chorusa też tam kupowałem.

Pozdro

#169 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 16 luty 2011 - 20:36

widze ze u mnie chorus jest tanszy jak w PL :] ...sprawdzilem naprzyklad ta klamkomanetka kosztuje niecale 900 zl , dalej hamulce cos okolo 200 zeta tansze , korba 1200zl ...cala grupa w komplecie , wyjdzie sporo taniej .

Apropos Korb , bylem dzisiaj w sklepie , ogladalem te Korby Rotor`a , dwa modele , ta aero 3D i ten drugi model 3D z tymi Q-Rings`ami , modele 2011 ...sam nie wiem co o tym myslec , jeszcze sie zastanowie nad kupnem , moze znajde gdzies troche wiecej opini o tych korbach .

#170 Gosc_wolk13_*

Gosc_wolk13_*
  • Gość

Napisano 16 luty 2011 - 22:01

Ja tam polecam ROTOR 3D Qrings. Fajnie się jeździ i super wygląda :-)

#171 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 16 luty 2011 - 22:16

:-)

#172 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 luty 2011 - 07:34

wolk13, ja właśnie czekam na dostawę koronki 50 z. Aero model 2011 i na nowy sezon będę ujeżdżał zestaw SRAM Force z korbą Rotor 3D :-)

#173 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 luty 2011 - 10:43

chyba tez ja kupie ...czytam wlasnie na niemieckim forum opinie o tych korbach , niektorzy pisali ze lancuch potrafi spadac >(ile w tym prawdy to nie wiem) w sumie nie jest to problemem , mozna zainstalowac tzw " chwytacz lancucha " ... powiedzmy taki jak na zdjeciu nizej ;)

Dołączona grafika

#174 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 luty 2011 - 10:52

Ja tam polecam ROTOR 3D Qrings. Fajnie się jeździ i super wygląda :-)

wolk 13 jak jest naprawde z tym "spadaniem lancucha " ?

#175 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 17 luty 2011 - 13:22

Zobaczcie ile już grup zawodowych jeździ na korbach Rotora i "jajach". I co, często spada im łańcuch podczas jazdy???
Jeśli tak by było faktycznie, to w peletonie profi nie byłoby już od dawna Rotora...

#176 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 luty 2011 - 13:25

Przyglądam się tym korbą i dziwnie się czuję, patrząc na takie jajo :)

#177 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2011 - 13:27

Zobaczcie ile już grup zawodowych jeździ na korbach Rotora i "jajach". I co, często spada im łańcuch podczas jazdy???
Jeśli tak by było faktycznie, to w peletonie profi nie byłoby już od dawna Rotora...

Może zdarzyć się takie coś, ale zauważ, że 99% ludzi z rotorem ma ich chaincatcher. Nikt nie chce przypadkiem skończyć jak schleck :)

#178 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 luty 2011 - 13:38

ja jeszcze inne cudenka wyczytalem na temat tych korb a mianowicie ze sie mozna nabawic arytmi serca :lol: ..ale to chyba taka bajka jak z dyskami ... , jaka boczny wiatr dmuchnie to lezymy ;)

#179 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 17 luty 2011 - 14:32

Rotor sponsoruje ekipę i chcą nie chcą muszą na tym jeździć.
Miałem kiedyś jajowate korby do górala Shimano :lol:

#180 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2011 - 14:41

Rotor sponsoruje ekipę i chcą nie chcą muszą na tym jeździć.
Miałem kiedyś jajowate korby do górala Shimano :lol:

1. Trochę orientacji by Ci się przydało. Faktem jest, że jeśli sponsoruje to zawodnicy muszą jeździć, ale prawda jest taka, że tylko Ci którzy chcą zakładają jajowate blaty. Jeśli ktoś nie chce jak np. Thor Houshovd nie musi - Rotor dostarcza identyczne okrągłe blaty. Nie wszystkie to Q-Ringi.

2. Ile kurde trzeba razy powiedzieć, że Shimano było 20 lat temu i całkiem inaczej działało? I tak wrzucicie do jednego wora...

Dodaj odpowiedź