Jak karta nie twoja to nic dziwnego, że nie chcą sprzedać. Jak sprzedadzą to się powinineś mega cieszyć, bo rzadko który sklep tak robi.
Nie wszyscy mają karty, ja nie mam bo nie chcę mieć (złe doświadczenia z przeszłości). W korzystaniu z pomocy osób trzecich nie widzę nic złego. Poza tym przeczytałem wszystkie teksty dostępne na ich stronie typu regulaminy itp i nie ma o tym ani słowa.
Druga rzecz: pracowałem za granicą trzy lata, regularne zakupy w sklepach online, płatności z karty kolegi i nigdy nie było problemów.
Dziwna sprawa. Kiedy przechodzisz w tym sklepie do kroku PŁATNOŚCI, wpisać musisz dane karty. To jest pierwszy sklep, w którym nie było miejsca na imię i nazwisko posiadacza karty, tylko na numer etc.
I jeszcze jedna rzecz: ona, czyli Ta osoba, która jest posiadaczem karty, zakłada konto, składa zamówienie i płaci swoją kartą. Jak sprawdzą jej dane ??? Bo nazwisko na karcie jest to samo jak w danych w sklepie ??? Kompletna bzdura. Ja zakładając konto mogłem wpisać dane jakie tylko chciałem i nikt tego nie weryfikował.