Ja posiadam od marca Fuji Roubaix 1.3 le 2017.
Dziękuję kolego za opinie, dziś będę go oglądał, też podoba mi się to malowanie
A powiedzcie mi jeszcze, warto wchodzić w używany karbon, czy lepiej nie ryzykować?
Posted 22 May 2018 - 06:34
Posted 22 May 2018 - 07:31
Posted 22 May 2018 - 07:36
Posted 22 May 2018 - 09:51
Sprawdzony model, pełna 105tka, alu rama, karbon widelec
https://www.rosebike...model/pro-sl/50
Są także w podobnym budżecie także okazje wyprzedażowe:
nowy karbon, 105tka i Mavic Aksium:
karbon, taka sama rama j.w.
Posted 22 May 2018 - 10:02
@Rosebikes.pl - jesteście mistrzami we wstawianiu niedziałających linków
.
Jeśli chodzi o używane karbony. Nie martwiłbym się tym. Karbon dużo łatwiej się naprawia niż aluminium. Karbon jest również dużo bardziej wytrzymały na uszkodzenia z wyjątkiem tych dynamicznych (bezpośrednie uderzenie, kraksa) od aluminium czy stali. Wiadomo, zawsze możesz trafić na gówno zawinięte w papierek, dokładnie tak jak w przypadku używanych samochodów. Nie mniej, jeśli ktoś handluje podejrzanymi rowerami, to nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w rejonie szybko się takie informacje rozchodzą, szczególnie jak pierwsze dwie osoby się natną.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 22 May 2018 - 10:14
Rama typu endurance, będzie bardziej nastawiona na komfort podczas długich przejażdżek. Giant robi dobre rowery, jest Shimano 105, w zasadzie spoko opcja.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 22 May 2018 - 11:47
Kupilem juz ze 40 karbonowych rowerow jeszcze z uszkodzeniem sie nie spotkalem. Duzo ludzi widzac otarcie ryse na lakierze widzi juz pekniety karbon, a uszkodzic karbon wcale nie jest tak latwo. Takie moje zdanie.
No i oczywiscie w tym przedziale cenowym szukal bym uzywany ;-)
Dzisiaj jade po kolejny Specialized Roubaix SL4
56
Posted 25 May 2018 - 11:51
Rower kupiony
skończyło się tak jak zwykle czyli budżet przekroczony
wybór padł na wspomniany wyżej Fuji SL 3.3. Na rowerze czuję się tak jakby był szyty na miarę dla mnie z tym, że o dziwo jest to rama w rozmiarze 52. Powiedzcie mi teraz czy może być tak, że na 54 czułbym się jeszcze lepiej? Sprzedawca zapewniał mnie, że sylwetka bardzo dobra ale wiadomo on chciał sprzedać. Mam nadzieję, że nie strzeliłem gafy, bo spec w tym rozmiarze był za mały, a tu tak jak napisałem jakby był dla mnie robiony. Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat ![]()
Pozdrawiam ![]()
Ps. Wzrost 176cm, dlugość nogi 81cm.
Posted 25 May 2018 - 12:05
No tak jak napisałem, czuję się na nim bardzo dobrze, nie mam wrażenia, że mogłoby być bliżej, niżej, dalej, etc.
po prostu idealnie ale nie mam doświadczenia stąd moje pytanie. Z tego by wynikało, że te tabelki producentów można o kant d..py itd.
Zebym tylko pomimo swych pozytywnych odczuć nie wyglądał na nim jakbym rower młodszemu bratu podprowadził
@witus78 ta tabelka ze strony Fuji???