Spoko, gorzej niż Froome to się nie da na rowerze wyglądać xD
Pierwsza Szosa Do 5000 Pln
Napisano 25 maj 2018 - 12:15
Możliwe, że mu pasuje mniejszy rozmiar, bo generalnie ma długą nogę, w stosunku do wzrostu.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 25 maj 2018 - 12:22
Rozumiem, że sztycy Ci nie brakło? Mocno na limicie?
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 25 maj 2018 - 12:30
Mój brat generalnie ma podobne wymiary - 177cm, noga 83cm. Jeździ na rowerze w rozmiarze 53. Co prawda różnica miedzy wysokością siodełka a kierownicy jest bardzo ekstremalna, ale on twierdzi, że mu jest wygodnie.
Zawsze się śmiejemy, że on wie czy rower jest za mały po tym, że sztyca 400mm nie wystarcza
- EmPe lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 25 maj 2018 - 19:49
Napisano 26 maj 2018 - 11:22
Wygląda git, reszta ewentualnych korekt wyjdzie podczas jazdy.
- EmPe lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 26 maj 2018 - 11:51
Jestem po pierwszej przejażdżce, wyskoczyłem na szybkie 50km przed pracą i powiem Wam, swoje lata już mam ale cieszę się jak dzieciak Ten rower jest naprawdę dla mnie, czuję się na nim bardzo dobrze i na tą chwilę nic nie będę zmieniał, pewnie tak jak piszecie jakieś drobne korekty z czasem się pojawią. Na tą chwilę tylko tylna przerzutka do małej regulacji bo czasem po kliknięciu muszę jej jeszcze pomóc aby bieg wskoczył i klamkomanetki muszę trochę podkręcić aby klamka poszła trochę w dół, bo przy dolnym chwycie ledwo sięgam hamulca. Dziękuję Wam koledzy za dobre rady i pomoc, pewnie Was jeszcze kiedyś pomęczę jakimiś głupimi pytaniami, bo wciąż wiele wątpliwości i zagadek
Pozdrower
ps. witus78 ten spec podoba mnie się
- witus78 i Chikushou lubią to
Napisano 15 czerwiec 2018 - 22:24
Doszedł jeszcze Fuji SL 3.3, tegoroczna edycja, karbon, cały na 105-ce, wagowo 8200gr, kolorystycznie piękny, chyba mój faworyt tyle, że prawie 1000pln ponad budżet. Jak uda się coś jeszcze utargować to chyba będzie mój.
Chciałbym zapytać ile ostatecznie dałeś za rowerek i gdzie kupiłeś ?
Pozdrawiam
Napisano 16 czerwiec 2018 - 10:17
Ja mam 175cm, mój rower 52 i jak odepchnę siodełko i dam 10cm mostek to jest tak perfekt. Tzn komfortowo i nie męczę się i nie czuję się ani skurczony ani rozciągnięty. Więcej miałem kombinowania przy 54, gdzie mostek musiałem dać 8cm i siodło na maxa do przodu a i tak czasem się czułem rozciągnięty. Jak ktoś juz napisał, oba rozmiary przy tym wzroście/nodze idzie okiełznać. Ustawić odpowiednio siodełko ew. sztyce czy z offsetem czy bez, dobrać mostek, ew. kierownice z krótszym/dłuższym reachem i git. Gratuluje fajnego rowerka
- EmPe lubi to
Napisano 16 czerwiec 2018 - 20:59
Po przesiadce na chwile z mostka 110mm na 90mm (pod lemondke) muszę powiedzieć, że tak krótki mostek sprawia, że rower jest cholernie nerwowy w zakrętach. Osobiście nie czuje się pewnie wchodząc w zakręty tak jak robię to na 110mm.
Canyon Aeroad CF SLX