cauchy, on 03 Jan 2020 - 08:13, said:
nic nie próbowałem
jedyne wygodne na jakim mi się super jeździ to mięciutkie, ciężkie siodło Gianta od Defy, które sobie zostawiłem i wsadziłem do MTBale ono na szoskę się nie nadaje
To wyproboj

Posted 03 January 2020 - 09:20
cauchy, on 03 Jan 2020 - 08:13, said:
nic nie próbowałem
jedyne wygodne na jakim mi się super jeździ to mięciutkie, ciężkie siodło Gianta od Defy, które sobie zostawiłem i wsadziłem do MTBale ono na szoskę się nie nadaje
Posted 03 January 2020 - 14:46
Podjedź do dealera Speca i dobierz siodełko. Powinni Ci zmierzyć rozstaw kości kulszowych i dobrać szerokość. W każdym dobrym sklepie powinni Ci wypożyczyć siodełko na test. Różne modele, aż znajdziesz coś dla siebie.
Osobiście testowałem w ten sposób Power-a i jestem mega zadowolony. Już po pierwszych kilometrach czułem, jakby to siodełko zostało zaprojektowane specjalnie pod moje cztery litery...
Posted 16 January 2020 - 22:13
Tioga spyder twintail jest jednym z najbardziej uginających się siodełek
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 17 January 2020 - 19:37
Posted 05 March 2020 - 18:42
Posted 05 March 2020 - 20:43
W porównaniu z Berkiem skorupa Powera Comp praktycznie nie pracuje.
Jeśli już zastanawiasz się nad krótkimi siodłami to warto spojrzeć na: https://www.prologo....s/dimension-ndr
Posted 06 March 2020 - 20:29
Prozor, on 12 Jul 2018 - 10:25, said:
No właśnie, myśli człowiek, że karbon tłumi, a to bydlę sztywne jak cholera (zresztą tak samo jak mit, że standardowa karbonowa sztyca tłumi coś - kto to wymyślił, widział budowę sztycy?), to później kombinacja jak poprawić komfort.
Żadne pręty siodełka nie wytłumią drgań. Z siodeł "szosowych" to:
czyli FLYER BLACK COPPER LTD spełnić może Twoje potrzeby
Jedyny sensowny sposób na poprawę komfortu: szerokie opony (ale nie byle jakie, byle szersze, oj nie!), niskie ciśnienie (ale bez przesady). Albo lepsza wkładka w spodenkach. Jak to nic nie da, to przyzwyczaić się do tego co jest, lub zmienić rower na stary
Idziesz w moje ślady z tymi fotami?
Pamiętaj kto był pierwszy zanim to było modne.....moja fota komarka jako synonim współczesnych szos dla "niepełnosprawnych" robi furorę w świecie ;p ;p ;p
Posted 08 March 2020 - 17:01
14km (co za paskudna pogoda) i tylko 2 razy w trakcie jazdy sobie przypomniałem, że testuję jakieś siodełko - kompletnie go nie czułem. Tzn. nie czułem że jakkolwiek przeszkadza. A to podczas testów czegokolwiek do roweru bardzo dobry znak Jeszcze tak z 50km bym się jezdnął jak zaświeci słoneczko.. ale nawet jeśli nie wezmę go do szosy, to p.dobnie wleci białe do górala zamiast ciężkiego jak kowadło ale wygodnego siodła Gianta.
Posted 16 March 2020 - 22:00
wziąłem Comp do górala i Elaston do szosy
dziś jeszcze pojeździłem na Arc Elaston, bardzo miękki i lekki 225g, ale nie daje tak dobrego oparcia na kości
Posted 17 March 2020 - 09:56
Mocno drgania tłumią siodełka typu "spider" , ale mój tyłek nie jest w stanie na tym wytrzymać i tak dłużej niż godzinę
Posted 20 March 2020 - 16:36
Pręty z drążonego tytanu mają dobre właściwości tłumienia drgań.