Campagnolo i Shimano
Napisano 23 luty 2008 - 09:52
Napisano 07 marzec 2008 - 18:37
Zastanawiam się jednak czy patent z kasetą tiagry i resztą campy wyjdzie. Niby na większości forów internetowych pisze że nie powinno być problemu bo odległości między koronkami w kasetach sh i campy są prawie identyczne, jednak wszystkie fora jakie znalazłem zawierały też wypowiedzi kolegi Malika który pisze o "rzęzieniu" na niektórych przełożeniach co mnie trochę martwi. A co do shiftmate'a o którym tu piszecie to faktycznie byłoby to świetne rozwiązanie z tym że o ile się zorientowałem to w Polsce czegoś takiego nie idzie dostać... a szkoda :-| ;-)
A jeszcze się zapytam: Malik co ty miałeś na myśli mówiąc "rzęzi"?? Chodzi ci o to że jadąc na niektórych przełożeniach bez przerwy słychać takie szuranie czy tylko przy przerzucaniu na inny bieg i czy odpowiednia regulacja przerzutki mogłaby całkowicie wyeliminować te dziwne odgłosy??
pozdro ;-) :-)
Napisano 07 marzec 2008 - 19:42
Gosc_bula_*
Napisano 07 marzec 2008 - 23:28
( rearDA +shiftmate = prawie to co campa centaur) wiec dużo gramów bym nie zbił raczej...
Napisano 07 marzec 2008 - 23:51
Cytat
Zastanawiam się jednak czy patent z kasetą tiagry i resztą campy wyjdzie. Niby na większości forów internetowych pisze że nie powinno być problemu bo odległości między koronkami w kasetach sh i campy są prawie identyczne, jednak wszystkie fora jakie znalazłem zawierały też wypowiedzi kolegi Malika który pisze o "rzęzieniu" na niektórych przełożeniach co mnie trochę martwi. A co do shiftmate'a o którym tu piszecie to faktycznie byłoby to świetne rozwiązanie z tym że o ile się zorientowałem to w Polsce czegoś takiego nie idzie dostać... a szkoda :-| ;-)
A jeszcze się zapytam: Malik co ty miałeś na myśli mówiąc "rzęzi"?? Chodzi ci o to że jadąc na niektórych przełożeniach bez przerwy słychać takie szuranie czy tylko przy przerzucaniu na inny bieg i czy odpowiednia regulacja przerzutki mogłaby całkowicie wyeliminować te dziwne odgłosy??
pozdro ;-) :-)
przy idealnie wyergulowanej przerzutce ewidentnie slychac jak lancuch ociera o sasiednia zebatke. nie jest to jakis mega problem, mozna na tym spokojnie jezdzic - biegi wchodza calkiem plynnie.
Napisano 08 marzec 2008 - 08:21
A co do szurania, dla mnie byłby to chyba problem bo ja lubię jak wszystko chodzi idealnie i podejrzewam że dostałbym szału podczas jazdy gdybym słyszał jakieś rzęzienie w napędzie a poza tym takie szuranie to chyba znacznie szybciej wykończyłoby łańcuch, co?? :-| A jeszcze tak sobie siedzę i się zastanawiam, jeśli to łańcuch nieznacznie ociera o sąsiednią koronkę to może dałoby się wyeliminować ten problem dając łańcuch 10s który od 9s jest o jakieś 0,8-0,9mm węższy. Co myślicie??
Gosc_bula_*
Napisano 08 marzec 2008 - 08:58
Osobiście polecam campe :-D sh nie jest złe, pojeżdzisz ale nie tak długo...Kazdy sie z tym zgodzi.
Gosc_Cesiekk_*
Napisano 08 marzec 2008 - 18:03
Napisano 16 maj 2008 - 09:37
Napisano 16 maj 2008 - 12:37
Napisano 16 maj 2008 - 13:31
Dodaj odpowiedź