Witam
Ile przeciętnie jeździcie na komplecie opon?
Pozdrawiam
Posted 26 July 2018 - 11:46
Jeżeli nie blokujemy koła i agresywnie nie hamujemy, to myślę, że Veloflex Corsa powinny wystarczyć na jakieś 7000km. Przy założeniu, że przełożymy tył na przód po 4000km. Przy ostrym przypaleniu opony bieżnik może zniknąć już po jednym agresywnym hamowaniu (gdy pójdziemy ślizgiem).
Posted 26 July 2018 - 15:03
Continental Grand Prix 4000S II średnio wytrzymują u mnie 3 w czasem 4k km. Jeżdżę po górach i opon nie oszczędzam. Nigdy nie zużył mi się bieżnik. Zwykle dopadają mnie padające ścianki boczne lub duże przecięcie na wyścigach w deszczu (na tegorocznym Nowy Targ Road Challenge straciłem dwie świeże sztuki).
Posted 03 August 2018 - 22:03
Jeszcze w listopadzie jeździłem w kategorii junior ciężkiej/lekkociężkiej (Cruiserweight), ale od tego czasu zrobiłem wycinkę i teraz startuję w superśredniej (Supermiddleweight) - w 6 miesięcy zimowych zrzuciłem ok. 10 kg nie jeżdżąc na rowerze.
A siła została.
Oponom przebiegu nie wypominam - wymieniam jak zaczynam łapać kapcie, albo czuję, że już mam je na kołach za długo.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Koła - obręcze - piasty - szprychy - nyple →
Pękające Szprychy( Przy Obręczy)Started by Venom7 , 02 Jan 2023 szprychy, opony, nyple, obręcze |
|
||
Rowery oraz części →
Ogumienie →
Budżetowe Opony + DętkiStarted by marcadir , 21 Jul 2018 opony, dętki, conti, zwijane |
|
||
Rowery oraz części →
Pomoc W Doborze Opon (Opony Szosowe Do Mtb)Started by karakan666 , 03 Aug 2017 opony, koła, obręcze, szosa and 1 more... |
|
||
|
Rowery oraz części →
Możecie Polecić Dobry Model Opon Szosowych.Started by Wojtek101010 , 18 Nov 2016 Opony |
|
|
Rowery oraz części →
Ogumienie →
Opony Przełajowe Do Triban 500Started by zwierzemariackie , 18 Oct 2015 szukam, opony |
|