A ja używam pomiru Ronde i w tym momencie wychodzi najsensowniej cenowo.
5800 kosztuję 1399 pln ( jest to druga generacja - ant+ / bluetooth) osobiście uważam że nie ma wiekszych różnic pomiędzy producentami ( używałem już kilku pomiarów)
Napisano 05 wrzesień 2018 - 09:29
A ja używam pomiru Ronde i w tym momencie wychodzi najsensowniej cenowo.
5800 kosztuję 1399 pln ( jest to druga generacja - ant+ / bluetooth) osobiście uważam że nie ma wiekszych różnic pomiędzy producentami ( używałem już kilku pomiarów)
Napisano 29 marzec 2019 - 09:48
Napisano 29 marzec 2019 - 11:50
Nie wyszedł zbyt dobrze. Używam Inpeaka od kilku miesiecy i na jego obronę powiem, że nie zauważyłem jakiś anomalii. W czasie treningu wartości mocy pozostają takie same przy identycznym oporze i kadencji. Zdarzały się jakieś wahnięcia, ale do końca nie wiem, czy to wina miernika, trenażera, czy też mojej lewej nogi.
Napisano 27 wrzesień 2019 - 19:39
Napisano 27 wrzesień 2019 - 19:44
Do testu Gplamy jest część druga po poprawkach firmware, tam Inpeak wypadł śpiewająco. Mam w rowerach Inpeak, Ronde i 4iii, w mojej ocenie jakość od max do min to 4iii, Inpeak, Ronde. 4iii jest na tym samym poziomie precyzji, co Inpeak, ale ma opcję ustawiania współczynnika L/R (Ronde też ma). Ronde ma słabszą precyzję, choć trzyma parametry deklarowane, mniej wygładza i trochę gubi w peakach. Ale i tak każdy z nich polecę.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Koniec końców Ronde 250zł tańsze. W moim przypadku, żeby to miało sens trzeba x2, a to daje pińcet.
Napisano 04 styczeń 2020 - 23:37
Mam pytanie bo jak tak oglądam te mierniki na to wszystkie są od 105 wzwyż, zaminuję coś do Shimano R345
a nie lepiej pójść w pedały ? dorzucisz kilka stówek i kupisz favero assioma uno ... i po sprawie. Jeśli bardzo cię piekli żeby mieć pomiar w tej korbie, możesz napisać do inpeaka ... być może zamontują w Twoim ramieniu ... mają usługe montażu miernika w "custom crankset" https://inpeak.pl/pl...custom-shimano/ na stronie nie ma tej korby, ale zapytać zawsze można
Napisano 05 styczeń 2020 - 07:55
Patrz na to rozwojow, zaraz pewnie zamarzysz o zmianie roweru ... I pomiar na takim ramieniu, nawet jak ci sie uda .... Pewnie wyrzucisz do kosza wiec albo dorzucisz do pedalow, albo wymienisz korbe ....chyba inaczej tego sie nie da ogarnac na octalinku.dzięki, do komputerka dorzucić kilka stówek, do pomiaru mocy kilka i kilka godzin dłuższe przejażdżki i baba mnie wywali w domu;)
Napisano 14 luty 2020 - 09:22
a jednak powracam do tematu, co sądzicie, co lepsze cena podobna FAVERO Assioma Uno czy GARMIN Vector 3S myślę, że za ok 1900 zł się je wychaczy. Favero ma baterie ładowalną i widoczny czujniek, gramin baterie wymienne i czujnik niewidoczny, ale czytałem, że jak się zle dokręci to zły pomiar wskazuje. Z tego co szukałem to są najtańsze pedały. Tak jak @KrissKross pisał pedały zawsze przerzucę do innej ramy dlatego zależy mi na żywotności.
Napisano 14 luty 2020 - 09:53