Rękawiczki Zimowe
Napisano 26 listopad 2019 - 21:15
Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka
Napisano 11 grudzień 2019 - 11:38
Kto projektuje rękawiczki rowerowe zimowe? O co mi chodzi?
Od góry membrana, kurs daje radę przy prędkościach 50km/h+ od spodu materiał oddycha jest ok.
Ale dlaczego od wewnętrznej strony nie nas dodatkowo ocieplenie, warstwy izolującej czy czegoś tam. Ocieplenie to nie radzi sobie z aluminiowymi klamkami ciągnie jak diabli.
Jak pisałem mam długi szybki zjazd w ruchu drogowym. Rano jest tam spory ruch i dla bezpieczeństwa trzymam palce na klamkach - palce szybko marzną. Gdy jechałem z palcami na chwytach było ciepło.
Generalnie jestem zadowolony ale kolejny raz spotykam się z wychładzaniem dłoni przez aluminiowe elementy.
Napisano 25 listopad 2020 - 19:45
LaPassione model deep winter , ktoś ma ,używa ?
podają że od -6 , cena do przełknięcia , niestety nie sa w aktualnej ofercie Black Friday
https://www.lapassio...er-gloves-black
Napisano 16 listopad 2022 - 13:06
Napisano 16 listopad 2022 - 14:28
Od +3 do -10 (poniżej po prostu nie jeździłem jeszcze )używam Endura Primaloft - na prawdę dobry produkt choć drogi. Ciepłe, nieprzewiewne, a przy tym wciąż nie są bardzo grube i pozwalają wygodnie zmieniać biegi itd. Teraz będzie druga zima / kilka tyś km za mną i wyglądają wciąż jak nowe.
PS: Mam mocno wrażliwe na zimno dłonie.
- ArtiKnPl lubi to
Napisano 19 listopad 2022 - 08:22
Rozumiem, że mowa o tych:
https://endurastore....ro_sl_primaloft_2022,33,981.html
Jeździsz w nich do -10 stopni?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 19 listopad 2022 - 08:55
Żeby być uczciwym do - 8.5 bo w zeszłym roku zimniej nie było w trakcie jazdy
- bonobo lubi to
Napisano 19 listopad 2022 - 19:42
Napisano 01 październik 2024 - 21:20
Hej odświeżam temat bo jednak troszkę produktów się pojawiło i ceny pozmieniały. Szukam czego co zatrzyma przede wszystkim wiatr. W opady mam wywalone bo nie śmigam w deszczu.
Temperatury Rano wypad 0-7 stopni powrót jakiś cieplejszy. Generalnie chodzi o ten poranek.
Wpadły mi w oko takie o to produkty.
Sportfull Flandrie LIght
Sportfull Sottozero
Assos Winter Evo
Castelli Perfetto Light, ROS i MAX
Co byście wybrali? Może coś innego jak Poc Thermal? Interesuje mnie ciepło, dobra obsługa roweru, aby nie były bułowate.
Najbardziej cenowo pasuje Flandrie a Teoretycznie i marketingowo to chyba Castelli Max. Nie wiem jak bardzo się te wersje różnią.