Jump to content

Photo

Czy warto kupic Whistle Crow

76 replies to this topic

#1 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 07 November 2010 - 21:08

Przymierzam sie do kupna kolejnego roweru szosowego.Wczesniej jezdzilem na aluminiowych ramach i nie mam pojecia nic o carbonowych..Pytanko jest takie,a mianowicie czy oplaca sie kupic whistle crow(model 2010) calkowicie na ultegrze?Całkowita waga rowerka to 8.60 kg??No i chodzi o cene w sklepie wystawiona jest za 7200.Czy to bedzie oplacalny zakup??Prosze o pomoc :-D

#2 jabarney

jabarney
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądKorczyna

Posted 07 November 2010 - 22:35

Whistle to solidne sety chodź niczym szczególnym nie wyróżniają się z tłumu. O żadnej złamanej nie słyszałem. Pytasz czy opłaca się kupić ten rower za 7200 zł, nie opłaca się! Za te pieniądze była do kupienia merida, na której zeszłego roku jeździło CCC, czyli FLX na Dura ace, koła aluminiowe tej samej grupy pod oponkę. Bardziej opłaci ci się kupić samą ramę, bo jest warta gdzieś 2 tysiące i dokupić resztę. To jest moja opinia, są osoby na forum, które mają ten rower zarówno na shimano jak i campie, pewnie więcej ci pomogą. Pozdrawiam.

#3 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 07 November 2010 - 22:48

Przymierzam sie do kupna kolejnego roweru szosowego.Wczesniej jezdzilem na aluminiowych ramach i nie mam pojecia nic o carbonowych..Pytanko jest takie,a mianowicie czy oplaca sie kupic whistle crow(model 2010) calkowicie na ultegrze?Całkowita waga rowerka to 8.60 kg??No i chodzi o cene w sklepie wystawiona jest za 7200.Czy to bedzie oplacalny zakup??Prosze o pomoc :-D

Drogo !!! Która ultegra tam jest montowana ?

#4 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 16:49

Nie wiem jaka to jest ultegra dokladnie(chyba 6700)ale mowia ze model 2010.No i chyba stad ta cena ze calutka poczawszy od sztycy i skonczywszy na kierownicy to carbon..a i na kolach MAVIC CROSSMAX ST takze mysle ze cena i tak jest dobra.W sklepie mowia ze to bardzo pozadny rower warty 9000 tys ale ze sezon zimowy sie zaczyna to jest na niego 20%rabatu.. :shock:

#5 Gosc_Batox_*

Gosc_Batox_*
  • Gość

Posted 08 November 2010 - 17:16

Whistle to dobra firma i robi bardzo dobre rowery.Jeśli chodzi o to czy oplaca ci sie go brac to ci powiem tak o ile masz tyle kasy to nie zastanawiaj sie tylko bierz bo na takim wypasie jest tego warta..Ja sam jestem posiadaczem modelu o rok starszego i jestem zadowolony bardzo.Rama sztywna jezdzi sie znakomicie.Jak ja kupilem swoja to byla zmontowana na campie ale ja poszedlem za losem i przerobilem ja na dura ace 7900 i teraz wazy 8.20-Polecam ci ja,ale jezeli ta meridka co kolega jabarney byla by w tej cenie to tez bym sie sam skusil..w kazdym badz razie to zalezy od twojego gustu.Oby dwa rowerki swietne :mrgreen: ...Daj znac na co sie zdecydowales i jak juz kupisz to szerokiej drogi z wiatrem we wlosach ci zycze..Bartek ;-)

#6 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 17:24

Dzieki Batox i dzieki wszystkim tez tak mysle pieniadz w tym momencie nie gra roli....Mysle ze jednak wezme whistle crowa...choc ta meridka mnie zaciekawila i mam na oku jeszce bianchi via nerone 7.Napewno dam znac a narazie dziekuje :mrgreen:

#7 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 17:26

Dzisiaj zajrzałem do Sypytkowskiego.

Ten Crow na Ultegrze jest do nabycia za 5599,-PLN - biała rama, rozmiar M.

Jak masz możliwość, a masz bo piszesz, żeś z Końskich, to idź do sklepu i popatrz dokładnie co z tej Ultegry jest na rowerze. Ja byłem tylko chwilę i nie zdążyłem posprawdzać wszystkiego. Kierownica, sztyca, mostek: karbonowe firmy Byte.

#8 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 17:50

Dzieki robo wiem bo tez bylem i sie zakochalem w tym rowerze tylko widzisz ja potrzebuje ramy XL bo mam 186 wzrostu i dlugie kulasy hehe i wyczailem ta moja za 7200 w kielcach i chyba sie na nia zdecyduje ale dzieki :-D

#9 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 18:04

w kielcach

Gdzie w Kielcach, jeśli wolno spytać ? Spokojnie nie podkupię ci, bo dla mnie tylko S-ka pasuje. Od prywatnej osoby ?

7200,- toż to cena katalogowa, a w sklepie masz przecenę o 1600,-.

Sypek ma drugi sklep w Radomiu, jak mają ramę XL "na stanie", to ci przełożą osprzęt z tej M-ki. Tylko musisz zagadać z Panią Beatą albo z Michałem.

No i pewny jesteś, że dla ciebie XL będzie dobry, może raczej L-ka.

#10 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 18:24

Centrum Rowerowe Margo ul. 1-go Maja 70.Na sto procent jestem pewien wczesniej mialem L i byla przy mala.Ale jade jutro po nia do kielc,ale wielkie dzieki...ps czy jezdi pan moze w ktc Końskie czy jakos prywatnie??

#11 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 18:46

Jeżdżę w sposób całkowicie niezorganizowany i niezrzeszony. Mam awersję do organizacji od czasu, jak mnie we wojsku do ZSMP zapisali bez mojej wiedzy (rany, ale dawno to było).

Powiem ci, że ja już miałem kupic ramę Crow, ale chłopaki z tego sklepu w Radomiu wywieźli ją na jakąś imprezę rowerową (rajd, czy wyścig) i ją sprzedali. A już byłem w sklepie z zadatkiem. Teraz czekam, aż będą ściągać ramy i rowery gdzieś w styczniu na nowy sezon, to mi przywiozą. A jak nie, to poszukam ramę Scultura Meridy.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#12 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 08 November 2010 - 19:04

7200 za taki sprzęt? masakra! jakie dokładnie koła to "cudo" ma?

#13 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 19:14

Tak, ja też jestem zdania, że 7200,- to przesada, dopiero po przecenie na 5600,- może być godny uwagi.

Ramę, a właściwie set po przecenie będę kupował,. Jak wyskoczą z ceną katalogową, to sobie daruję.

Nie wiem na jakich zasadach sprzedają Whistle w Kielcach, bo to Sypytkowski jest przedstawicielem w Polsce. Teoretycznie nie powinny być dostępne w innych sklepach.. Dominik może nie spiesz się tak z tym kupnem. Zima idzie.

Nie chce cię zniechęcać, ale późno zacząłeś pytać, skoro jutro planujesz kupno.

#14 jabarney

jabarney
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądKorczyna

Posted 08 November 2010 - 19:48

CROSSMAXY ST z tego, co mi wiadomo to koła do MTB, więc dopytaj się jeszcze.

#15 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 08 November 2010 - 19:59

Co byś się nie rozczarował na miejscu: LINK

Jeśli to ten rower co jest w linku... to przesadzają - 2 lata temu na pełnych chorusie + mavic aksium można było dostać (u nich) po sezonie za 2999zł.

#16 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 20:00

CROSSMAXY ST z tego, co mi wiadomo to koła do MTB

jabarney, O tym samym rowerze mówimy ? :shock:

W końskich stoi taki: http://allegro.pl/ro...1302599726.html

kobrys, takiej promocji to chyba nie było
taki rower: http://picasaweb.goo...404092052263538 - mavic, ultegra
był za tyle: http://picasaweb.goo...258792902851314

#17 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 20:15

Z kołami to pomyłka moja była na takich stoi: http://allegro.pl/ko...1293877136.html ale to nie ten rower co wlinku,tego co ja chcem kupic nie ma na internecie na 100%

#18 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 20:19

To tak spytam sie inaczej.Czy jezeli bym sobie sam chcial zlozyc tego crowa na takim osprzecie to czy wyjdzie mi taniej??Bo z moich wyliczen wychodzi bardzo podobna suma

#19 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 08 November 2010 - 20:27

kobrys, takiej promocji to chyba nie było

Była, była... konsultowałem się z Karbonem nad sensem kupna tego roweru... zjebałem wtedy na całej linii... było to na początku stycznia... 2 lata temu (na przełomie kiedy Campa wprowadzała nowe kształty manetek).

Zastanawiałem się bo rower był w rozmiarze L i kiedy już się zdecydowałem - zadzwoniłem i okazało się, że dzień wcześniej ktoś kupił... klnąłem wtedy bardzo...

Z kołami to pomyłka moja była na takich stoi: http://allegro.pl/ko...1293877136.html ale to nie ten rower co wlinku,tego co ja chcem kupic nie ma na internecie na 100%

Jeśli będzie z nową ultegrą 2k10 + ksyriumy SL to zapytaj czy mają jeszcze sztuki? Chętnie bym się przejechał zobaczyć i ew kupić bo jestem także na rozdrożu.

#20 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 08 November 2010 - 20:30

Złożyłbyś spokojnie za tą cenę po przecenie. Na pełnej Ultegrze, koła Mavic Aksium, reszta na inne klamoty. Jak byś na reszcie nie oszczędzał, to nie więcej niż 6000,- . Pobieżnie licząc i z zastrzeżeniem, że nie orientuję się w Shimano.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

Reply to this topic