Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy warto kupic Whistle Crow

76 odpowiedzi w tym temacie

#61 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 listopad 2010 - 14:49

No poważnie kupiłem nowy osprzęt a ten katalogowy odsprzedalem zanjomemu w takiej cenie ze na szaro to raczej nie wyszedłem ;-) Troche śmiesznie go składałem bo w sumie mozna powiedziec ze tak bylo bo kupilem katalogowy odsprzedałem praktycznie caly osprzęt z niego i kupiłem nowy...Ale łacznie za cały rowerek wyszlo mi dokładnie kolo 8000 tysiecy czyli tak jak chcialem..Wiem ze chcecie mi powiedzieć że mogłem w tej cenie cos innego moze lepszego złozyć ale zależało mi akurat na tej ramie i jakos tak wyszlo.Skomplikowalem sobie troszke zycie ale i tak wyszedłem na swoje ;-) PZDR

#62 nobilitas

nobilitas
  • Użytkownik
  • 113 postów
  • SkądŁobez

Napisano 12 listopad 2010 - 15:33

Wyszło troszkę nie tak jak chciałem...
Chciałem napisać, że mój giant się chowa przy whistle, a że cenowo to mój wychodzi jakby był kupowany na wagę, stąd porównanie malucha z mercedesem.
Sorki za wprowadzenie w błąd.

#63 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 listopad 2010 - 16:04

czyli campe sprzedałeś za jakiś 1000zł, koła za powiedzmy 400zł to wychodzi, że za tą ramkę dałeś 4400zł, czyli za nic technologicznie wyjątkowego zapłaciłeś tyle co za Canyona Ultimate :-D i nie wiem jak za 3600zł udało ci się kupić Durę 7900 i Ksyriumy SL :roll:

#64 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 listopad 2010 - 16:23

Osprzęt sprzedałem za 1800-czyli wyszlo jakbym rame kupił za 4000tys :-) Za ksyriumy dałem 1500(model elite 2010) oczywiscie niezła promocja mi sie trafiła a za dura ace 7900 wyszło mi 3000zl tez po promocji tazke mowie ze dalem za rower cos kolo ponad 8 tys.. ;-)

#65 AyJay

AyJay
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopad 2010 - 16:24

Rama Whistle Crow XL 1345g... :) widelec alu pokryty carbonem, za taką cenę PRZEPŁACIŁEŚ ! Ta rama nie jest warta więcej jak 1200 zł z widelcem moim zdaniem.

#66 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 listopad 2010 - 16:30

Podales wage ramy z widelcem.to sie zgadza,ale lzejszej nie potrzebuje.....Moze kiedys cos sie jeszcze kupi ;-)

#67 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 listopad 2010 - 16:31

no to jak ten osprzęt sprzedałeś za 1800zł to zrobiłeś swojego "znajomego" w bambuko krótko mówiąc.

Teraz sie tez okazuje, że kupiłeś stare ksyriumy elite, a na poprzedniej stronie pisałeś, że SL, dura za 7900 to raczej jakas sciema (a moze kupiłeś 7800? :)) Ale 4000zł za ta rame to MEGA duża kwota, ona nie jest więcej warta niż 2k zł.

#68 AyJay

AyJay
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopad 2010 - 16:33

Nie to jest waga samej ramy...

DA 7900 za 3 tys:

http://allegro.pl/gr...1316281992.html

#69 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 listopad 2010 - 16:34

Żadna sciema złoze kolarke w calosc to porobie zdjec i wrzuce na neta to zobaczycie.A jezeli chodzi o sl ksyriumy to dalem sobie spokój gdzy stwierdzilem ze takie kola to dla zawodowców i postanowiłem kupic tansze jakies ;-) PZDR

#70 DominikNDominik

DominikNDominik
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKońskie

Napisano 12 listopad 2010 - 16:35

http://www.atala.pl/rcrow.html to jest waga samej ramy

#71 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 listopad 2010 - 16:37

"waga samej ramy"

katalogowa i dla rozmiaru S :)

AyJay: to używka, myślałem o nowej

#72 AyJay

AyJay
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopad 2010 - 16:46

Człowieku, mam tą ramę w rękach i mam wagę czy Ty masz mnie za debila ? Mam w rękach wersje XL. Zaraz podam wagę widelca bo mam go na strychu.

#73 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 12 listopad 2010 - 16:49

Może rama jest sztywna i ładna, ale nobilitas ma rację, że nie jest warta ceny, którą dałeś za nią(odliczając osprzęt i koła). Wolałbym za radą marcelna zainwestować w secik Canyona Ultimate CF - na razie marzenie, bo jego starszy brat alu na razie mi bardzo dobrze służy, a wagowo wiele się nie różni od Twojego carbonu. Widelec jednak mam duuużo lepszy ;>

Cieszymy się z Twojej radości, bo sami znamy radość z zakupu czy unowocześniania swojego sprzętu, ale przyłączam się do kolegów i też twierdzę, że nie był to zbytnio przemyślany zakup za pieniądze, które na to wydałeś. Możnaby posłuchać rad bardziej doświadczonych kolegów i zainwestować je lepiej. Zwłaszcza dostając TAKIE promocje na sprzęt!
W te promocje coś w nie bardzo wierzę, a bez nich za takie pieniądze utargowałbyś już tego Storcka z Allegro ;>

#74 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 listopad 2010 - 16:51

Wychodzi na to Dominik, że straciłeś około 2-3 tysięcy złotych, ale to w końcu twoje pieniądze. :shock: :shock: :shock:

#75 AyJay

AyJay
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopad 2010 - 16:55

Waga widelca to 609,3g. Waga ramy 1368,6g. Waga widelca z nabitą alu bieżnią od sterów. Waga ramy z hakiem i regulatorami napięcia linek w przelotkach, bez śrubek i zacisku.

Za 5225 zł (nie licząc tylnej piasty i sztycy i siodła bo mam, a powertapa SL+ dostałem w "prezencie", dodając siodło 90g carbon i look keo classic 5500 zł) rower na stożkach 50mm, full carbon z zintegrowaną sztycą, widelec carbon, osprzęt full SRAM Rival, pancerze alligatora itd. Rower wyjdzie poniżej 6950g z powertapem. Gdyby nie power tap piasta + 200zł i -150g.

ps. mogę założyć stożki 38mm przy czym waga zejdzie o około 140g w dół.

#76 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 12 listopad 2010 - 17:03

Nowa grupa Veloce u Pana Poręby w Krakowie 1700 zł, taka była z nim rozmowa przez telefon jakiś czas temu. Jeżeli XENON poszedł za 1800 zł to jest bezczelny wałek w stosunku do kolegi i tyle w temacie. No chyba, że kolega się zakochał w tej grupie i gotów był zapłacić tyle ile właśnie zapłacił.

Ta promocja co do Dura-ace - wierzyć mi się nie chce. Jeżeli faktycznie to prawda to dawaj namiary na sklep, niejeden kupiec się znajdzie na tym forum. Chyba, że to jakaś wyjątkowa okazja od kolegi lub coś w tym stylu....

A tak co do jakiś szczególnych okazji cenowych, to fakt, że czasem można coś trafić. Dwa miesiące temu była do kupienia grupa SRAM Rival Carbon za 1500 zł. Koleś wygrał na wyścigu. Niestety spóźniłem się.

#77 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 12 listopad 2010 - 17:11

Waga widelca to 609,3g. Waga ramy 1368,6g.

Wow! Ja myślałem, że podając wagę ramy miałeś na myśli set.. W takim razie koryguję mój post, bo prawie 0,5 kg na ramie alu i widelcu carbon, które mam, to ogromna różnica!

wicklowman, szkoda, bo osprzęt fajny.

Dodaj odpowiedź