Carbo-Lift to taki najpopularniejszy, ale nie wiem, czy w Polsce można to kupić. U nas pewnie też coś by się podobnego znalazło, tylko musiałbyś popytac jakiegoś lakiernika. My używaliśmy http://www.leroymerl...1403,l1164.html ale to do ram stalowych.
Malowanie ramy karbonowej
Posted 31 March 2016 - 17:47
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Ktoś kojarzy i poleci na terenie Górnego Śląska lakiernika/malarza/aerografa do ram karbonowych? Projekt średnio-skomplikowany. Szukam od pewnego czasu, a że nie lubię wysyłać roweru i generalnie wolę sprawdzać efekty po wykonaniu zadania osobiście to chciałbym załatwić sprawę stacjonarnie.
#28 Gosc_karas83_*
Posted 01 April 2016 - 13:25
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Ktoś kojarzy i poleci na terenie Górnego Śląska lakiernika/malarza/aerografa do ram karbonowych? Projekt średnio-skomplikowany. Szukam od pewnego czasu, a że nie lubię wysyłać roweru i generalnie wolę sprawdzać efekty po wykonaniu zadania osobiście to chciałbym załatwić sprawę stacjonarnie.
Hej , wszedłem na temat i widzę nikt nie chce Ci.pomóc.
Sam nie powiem gdzie na twoim terenie jakiś lakiernik bo daleko mi do Ciebie.
Polecam Google i wpisz forum lakiernicze.
Jest coś lakierowanej.info i kamieńskiego.pl czy coś takiego. Jeszcze jakieś inne fota lakiernicze. Może tam znajdziesz kogoś.
Kolejne forum to carbonowe forum. Nie pamiętam adresu.
Ram możesz popytać czym najlepiej malować Canon , bo nie jest to takie proste jak się wydaje. Sam pracuje z lakierami , samochodami, rowerami, carbonem itp.
Widziałem świetnie pomalowany carbon a po paru miesiącach zmieniał skórę jak wąż. Lakier bezbarwny zaczął się łuszczycy.
Kolejne przypadki to (sam tak zostawiłem się, mianowicie nie można suszyć carbonu , lakieru na nim lampami ir. Stosowane są w lepszych lakierniczy.
Z drabiny zaczął wydobywać się jakby powietrze pod lakierem.
Jak będziesz miał pytanie napisz , coś wymyślony. Pozdrawiam i powodzenia
Posted 15 April 2016 - 09:45
Jak jeszcze aktualne to jest jeszcze firma Wizjoner. Sam szukałem firmy, żeby pomalować widelec ale w końcu sam pomalowałem
Posted 25 August 2017 - 12:53
Witam,nie chcę zakładać osobnego tematu dlatego zapytam w tym temacie otóż posiadam rower z ramą karbonową stealth, dokładnie ribble r872 stealth,i moje pytanie brzmi ,czy jest jakiś środek a rynku do karbonu,pasta może żeby nadać ramie połysku,ożywić ją trochę,sprawić żeby nie była tak matowa? Dzięki.
Posted 25 August 2017 - 12:57
Jeżeli rama jest pomalowana na czarny mat to raczej nie da rady wypolerować tego. Raczej trzeba by dać na położenie lakieru bezbarwnego.
Posted 27 August 2019 - 11:38
Tylko takie ptytanie:
Czy to normalne że biała rama pomalowana ca. w Kwietniu jest teraz nie białą ale biało/zółta- czy to wina malowania czy może tak już jest że pod wpływem słońca itp ...zółknie
rama karbonowa , za malowanie surowej ramy zapłaciłem nie tak mało bo 600pln tam wzork i itd - była mocno biała ( niby biały perłowy ) o taki kolor mi chodziło a teraz niestety ,,sraczkowato biały''
#34 Gosc_tobo_*
Posted 27 August 2019 - 15:46
Gwarancja na powłoki lakiernicze to rok - dwa lata.
Moja biel nadal sprawia wrażenie białej (2012 rok, rower używany od 2017) jednak by to bezwzględnie określić musiałbym coś białego od tego producenta zobaczyć w najnowszej świeżej odsłonie.
Jeśli malowałeś u kogoś kto na tym zarabia to możesz zapytać go o kwestie gwarancji.
- big75 likes this
Posted 27 August 2019 - 16:48
U mnie bardzo podobnie, od 2012 do ok. 2016 (sama rama to leżak z 2010, ale zakładam, że leżała w kartonie) biel pozostawała śnieżnobiała.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?