Jump to content

Photo

Chemia na talerzu

232 replies to this topic

#81 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 09 January 2011 - 15:23

Masz racje , kup sobie Filtr tzw ; odwroconej osmozy i uzyj remineralizatora

Filtr powiadasz. Jeszcze trochę i będzie trzeba zaopatrzyć się w maskę przeciwgazową z jakimś filtrem oczyszczajacym powietrze wdychane, albo lepiej - chodzić z butlą na plecach i oddychać czystym, nie skażonym tlenem ;-)

Rowniez mam taka nadzieje ze kazdy zdrowo myslacy czlowiek z odrobina intelektu , zacznie wprowadzac zmiany a nastepnie duze zmiany dla dobra swego i swoich dzieci ...

W tym własnie sęk, że żyjemy w czasach, w których życie stało się banalnie łatwe. A przynajmniej cel, jakim jest ułatwianie sobie życia w każdym jego aspekcie, jest wręcz 'oczywistą oczywistością'. Więc nie wróżę zbyt optymistycznych scenariuszy, że nagle człowiek zapragnie powrotu do natury, masowo porzuci dobra doczesne oraz technologiczne, i zacznie żyć jak dawniej, tylko dlatego, że poczuje w sobie 'zew natury' ... Nie łudziłbym się, chociaż sam bym chciał dożyć w zdrowiu 100 lat.

a Ty widze zaczynasz myslec

Myślę to ja cały czas (a czasem mam wrażenie że aż za dużo), ale wyciągam wnioski z obserwacji otoczenia i uczę się przez całe życie :)

#82 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 09 January 2011 - 16:15

Z tym Filtrem to bylo calkiem na powaznie i bardzo duzo i coraz wiecej ludzi uzywa wlasnie tego typu filtrow - www.czystawoda.pl
Butli tlenowych niepotrzeba , wystarczy jezdzic rowerem tam , gdzie jest male zanieczyszczenie powietrza i napewno nie bedzie to ulica ;) ...jadac i wdychajac spaliny za samochodami przez kilka godzin to czyste szalenstwo , z tego sie pozniej biora bialaczki inne choroby .

Ps, Jezdze przewaznie sciezkami rowerowymi , ktore sie u mnie ciagna daleeeko , daleko kilometrami......

#83 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 January 2011 - 16:35

Z tą czystą wodą uwaga - czytałem pewien artykuł, który mówił o tym aby pić wody średnio- i wysoko- zmineralizowane. Za czysta woda wypłukuje mikroelementy (reaguje z nimi). Dotyczy to zwłaśzcza osób uprawiających sport. ;-)

Najlepsze było zdjęcie do artykułu - dwie rury przez jedną puszczano czystą wodę przez drugą "zanieczyszczoną". Rura po czystej wodzie była "wyżarta"... druga rura wyglądała normalnie ;-)

#84 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 09 January 2011 - 16:36

no to nie czytales uwaznie tego co wyzej napisalem ;) odwrocona osmoza plus remineralizator ....wroc sie i przeczytaj .., podejrzewalem nawet , ze ktos sie w tym tamacie odezwie :lol: ..samej osmozy nienalezy pic , to prawda (chociaz nie do konca prawda )

Niby w ziazku z czym miala by byc wyzarta ta rura , nie wiesz ? ...tym ze woda po odwroconej osmozie ma wartosc PH - 5 /5.5 ? ..nie widze zwiazku , ta woda nie zawiera niczego w sobie , to jest destylowana woda i nie ma prawa niczego wyzrec , to nie jest jakis kwas , tylko czysta woda i nie ma nic wspolnego z wyzarciem rury , nie wydaje mi sie zeby to byla prawda ...przeczytaj uwazniej jeszcze raz .
Predzej rura zajdzie kalkiem po zwyklej wodzie ale w zyciu po miekkiej wodzie z osmozy .

Poza tym takie zalozenie , ze woda z odwroconej osmozy wyplukuje z organizmu mikroelementy jest tez raczej bledne , poniewaz wiekszosc niezbednych pierwiastkow powinna byc dostarczana przez odpowiednie odzywianie sie a nie picie wody.

Ps;

#85 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 posts
  • Skąd3miasto

Posted 09 January 2011 - 17:40

Swiat niestety przypomina powoli tonacy Tytanic , bo ludzie sa slepi , zaslepieni je

Świat sobie poradzi, to najwyrzej ludzie będą mieli problem ;)

#86 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 09 January 2011 - 18:23

jak mnie cytujesz , to rob to dokladnie ...

Swiat niestety przypomina powoli tonacy Tytanic , bo ludzie sa slepi , zaslepieni jedynie zyskami ... "

I wiadomo ze "Swiat " jako Ludzkosc ..chociaz Swiat tez , ptaki z nieba leca martwe na ziemie , dziura ozonowa, zanieczyszczone wszystko dookola , lodowce topnieja , jedna wielka katastrofa , daj Boze zeby sie ta rownowaga nie rozchwiala totalnie .

#87 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts

Posted 09 January 2011 - 18:31

Z tym Filtrem to bylo calkiem na powaznie i bardzo duzo i coraz wiecej ludzi uzywa wlasnie tego typu filtrow

I bardzo dobrze, bo to kolejny krok ku poprawie zdrowia własnego.

jadac i wdychajac spaliny za samochodami przez kilka godzin to czyste szalenstwo , z tego sie pozniej biora bialaczki inne choroby .

Mam nadzieję, że pisałes to z lekkim przymrużeniem oka. W przeciwnym razie, po raz kolejny, zaprezentowałeś chyba zbyt radykalne podejście. Przyznaj sam ...
To może najzdrowiej będzie, jeśli będziemy kręcić w 'środowisku' hermetycznym - jakiś namiot tlenowy w pokoju a w nim trenażer. Tu na pewno nie narazimy się na ryzyko zachorowania na białaczkę ...

#88 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 09 January 2011 - 20:45

nie , pisalem jak najbardziej powaznie , trenuje niemalze wylacznie jezdzac po sciezakch rowerowych , asfaltowych ktorych jest tutaj bardzo bardzo duzo i ktore ciagna sie dziesiatkami/setkami kilometrow , nie widze powodu , ani tez sensu zadnego dla ktorego mialbym robic inaczej ^...wdychac spaliny jezdzac za samochodami , truc sie swiadomie(?) :lol: ...nie wiem jak jest w Poslce , ale chyba tez sa takie rowerowe sciezki ? (jesli nie ma to wielka szkoda ) i w koncu jaka to przyjemnosc jechac w stresie i sie zastanawiac czy cie jakis pijany idiota nie strzeli do rowu .

#89 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 09 January 2011 - 22:14

wracajac do tematu ...

Dr. Richard Beliveu , profesor Universytetu w Montrealu , biochemik , ktory kieruje jednym z najwiekszych na swiecie laboratorium medycyny molekularnej , spejalizujacych sie w badaniu biologi raka , napisal takie slowa ;

" W ciagu lat badan wiele sie nauczylem , lecz gdyby proponowano mi opracowanie diety maksymalnie wspomagajacej rozwoj raka , nie zdolalbym wymyslic czegos lepszego od naszej codziennej diety ! "

#90 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 10 January 2011 - 13:44

http://www.stopcodex.pl/

#91 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 11 January 2011 - 11:07

Ostatnio zobaczyłem na skład "mąki tortowej" chyba z lidla i się zdziwiłem bo w składzie był jakiś węglan i witaminy z grupy B w tym B12 i kwas foliowy jako substancje wzbogacające :mrgreen: Jak ci brakuje kwasu foliowego jedz mąkę :lol:

Bardzo fajnie Marco_ , że tam u ciebie w krainie milkandhoney są takie ścieżki ale tutaj jest "Polska a nie elegancja Francja" więc jak tu chcesz trenować w spokoju i bez aut to trzeba się trochę naszukać co nie zawsze jest możliwe.

#92 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 12 January 2011 - 08:23

:lol:
... sztucznym witaminom juz dawno powiedzialem NIE ! ... mam cos co Was powinno zainteresowac .

http://www.kielki.info/

cytat ze strony ;

" Z kolei o lucernie powinni pamiętać wegetarianie. Roślinę tę Arabowie nazwali Alf-al-fa (ojciec wszelkiego pożywienia). Jej kiełki są fantastycznym źródłem żelaza i łatwo przyswajalnego białka. Ciekawostką jest, że starożytni arabscy wojownicy nie tylko karmili swoje konie lucerną, lecz jedli ją sami, co pozwalało im sprostać trudom morderczych wypraw. "

#93 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts

Posted 12 January 2011 - 09:18

Kiełki znamy i zajadamy ;)
Z tych najpospolitszych i najprostszych w wysiewaniu polecam rzeżuchę. Codzienna porcja do śniadania - mniam!

#94 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 12 January 2011 - 09:33

:->

#95 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 13 January 2011 - 21:46

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

#96 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 14 January 2011 - 08:23

http://www.environet...bwis/r508pl.pdf tutaj krótki artykulik o tym skąd się biorą dioksyny. Kiedyś czytałem jakieś wyniki badań drobiu hodowanego przy domu czyli biegającego sobie i jedzącego co tam znajdzie na podwórku i ulicy jak to często na wsiach bywa ;-) i okazało się, że mięso takiego drobiu może zawierać sporo niebezpiecznych substancji np metali ciężkich. Wynikało to z tego że jedzą co chcą a drób z ferm były karmione zawsze jednakową karmą i w jakiś sposób kontrolowaną jakościowo cokolwiek by to nie było (czasem mielone resztki innych zwierząt). Widać może to mieć też swoje wady jak w przypadku tych dioksyn....gdzie jak coś nie jedno zwierzę ulegnie zatruciu ale cała ferma.

a tu filmik o tym jak kiedyś było postrzegane DDT, które w tamtych czasach było tak cudowne a dziś...okazało się wielką pomyłką ludzkości.

#97 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 14 January 2011 - 10:40

http://strefatajemni...57,artykul.html

Ps; Rozne sa podworka ;-)

#98 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 14 January 2011 - 11:19

Ciekawe dlaczego takie wiadomości są w "strefie tajemnic" i teorii spiskowych?
Wole nie wymyślać teorii spiskowych na ten temat :mrgreen: Ale jeśli chodzi o żywienie to na 1 stronach są zwykle superdiety odchudzające czyli zjedz 2 kromki i liść kapusty a te mniej wygodne stają się teoriami spiskowymi bądź są przedstawiane w tak sensacyjny sposób jakby nie były częścią naszej rzeczywistości ;-)

Jeśli chodzi o rolnictwo ekologiczne (to z certyfikatami) to wbrew pozorom nie taka prosta sprawa chyba że się mieszka na wyspie ;-) . Byłem kiedyś na kilku takich gospodarstwach w ramach zajęć ma uczelni i rolnicy tacy mają problemy, bo są często sytuacje gdzie ich pola leżą w bliskim sąsiedztwie gospodarstw "zwyczajnych" i np jeśli sąsiad dokonuje oprysków gdy wieje zdarza się że trafiają one częściowo na uprawy ekologiczne i taki rolnik może mieć ogromne kłopoty i stres aby uzyskać certyfikat bo są one skrupulatnie kontrolowane.

Wiadomo że te podwórka to różna sprawa ale to taka ciekawostka i dowód na to że nic wszystko jest oczywistą oczywistością ;-)

#99 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 January 2011 - 16:18

Posprzątane, teraz proszę na temat :-P

#100 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 23 January 2011 - 21:22

jak na temat , to na temat ...., calkiem mozliwe ze to wlasnie od tej zatrutej chemia zywnosci rodza sie 7 kg giganty :lol:

http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html

Reply to this topic