Osprzętowe dylematy
Napisano 27 grudzień 2007 - 13:54
SRAM na szose jest tak samo trwały jak wersje MTB. Tutaj nie ma się co bać o niego. Ale korby we wszytkich grupach są strasznie ciężkie. Co z tego, że klamki, hamulce, kaseta, RD są lżejsze od Campy i Sh jak wszystko sie traci na korbach.
Napisano 27 grudzień 2007 - 16:29
Napisano 04 marzec 2008 - 20:37
Chcę kupic do swojego roweru szosowego całą grupę albo Shimano Dura Ace albo Campagnolo Record.
Prosze o pomoc w wyborze.
#364 Gosc_Anonymous_*
Napisano 04 marzec 2008 - 20:52
Napisano 04 marzec 2008 - 20:56
Napisano 04 marzec 2008 - 21:07
PS. A może Sram Force- Gdzie dwóch się bije...
#367 Gosc_tlumik 79_*
Napisano 04 marzec 2008 - 21:16
Napisano 04 marzec 2008 - 21:31
Shimano Dura Ace i Campagnolo Record mają swoich zagorzałych zwolenników jak i przeciwników. Uważam obie grupy za doskonałe !!! Osobiscie głosuje na Campagnolo Record.
PS. A może Sram Force- Gdzie dwóch się bije...
nic nie jest doskonale, a w szczegolnosci shimanowskie okladziny ham oraz lancuchy.
temat bez sesnu jak cala dyskusja o tym co jest lepsze.
rzuc moneta, albo kup to co Ci sie spodoba.
#369 Gosc_Anonymous_*
Napisano 04 marzec 2008 - 21:42
Nie, dlaczego zaraz bez sensu ? Niech się ludzie wypowiedzą widać każdy lubi mieć jakieś zdanie i napewno wielu z nas ma jakieś doświadczenia z osprzętem. Można rzucać monetą , tylko co wtedy gdy upadnie na kant?temat bez sesnu jak cala dyskusja o tym co jest lepsze.
;-)
Napisano 04 marzec 2008 - 22:10
I tu mamy właśnie przykład osoby nieprzychylnej grupie Shimano Dura Ace. :-Dnic nie jest doskonale, a w szczegolnosci shimanowskie okladziny ham oraz lancuchy.
Pozdrawiam Cię Malik !
"Cuś" mi sie wydaje,że ta dyskusja to włożenie kija w mrowisko
Jest to z pewnością dyskusja z kategorii - O wyższość świąt Bożego Narodzenia, nad świętem Wielkiej Nocy :-/
No nie ma problemu,jak wypadnie kant monety to właśnie wybór pada na grupę Sram Force
Napisano 04 marzec 2008 - 22:35
nieprzychylnej? ja tylko stwierdzam fakt czlowieku.I tu mamy właśnie przykład osoby nieprzychylnej grupie Shimano Dura Ace. :-Dnic nie jest doskonale, a w szczegolnosci shimanowskie okladziny ham oraz lancuchy.
Pozdrawiam Cię Malik !
owszem, o ile zwolennicy shimano nie beda pisac bzdur typu.. "wytrzymalosc shimano jest identyczna jak campy" itp."Cuś" mi sie wydaje,że ta dyskusja to włożenie kija w mrowisko
Napisano 04 marzec 2008 - 22:38
Jeśli dla Ciebie kasa to nie problem to wybierz tą grupę która będzie wygodniejsza dla Ciebie. Mój kolega jeżdzi na campie. Przymierzałem się do jego klamek i mi nie podchodzą. Są jakieś takie małe i nie leżą mi po prostu. Shimano są wygodniejsze dla mnie i ja np. będę szedł w shimano. ale może nie sugeruj się naszymi subiektywnymi opiniami do których mamy prawo tylko opieraj się na własnych odczuciach. Może masz możliwość przejażdżki na campie i shimano i wtedy mógłbyś podjąć trafną decyzję/
Ale wybór należy do Ciebie.
PS. No chciałbym mieć tylko takie dylematy jak Ty. :-/
Pozdrawiam Brać Szosową.
Napisano 04 marzec 2008 - 22:59
Połowa (jak nie więcej)zawodowych grupy PRO TOUR zaufała shimanowskim okładzinom hamulcowym oraz łańcuchom, i nie robią z tego problemu, czyli nie jest aż tak źle. Po za tym jak kogoś stać na pełną grupę Dura Ace, to nie powinien rozpaczać że musi częściej wymienić łańcuch czy kasetę (w końcu Dura Ace jest nieco tańsza od Recorda).To wygląda mniej więcej tak jak by ktoś jeździł Ferrarii płakał że nie ma na serwis.nic nie jest doskonale, a w szczegolnosci shimanowskie okladziny ham oraz lancuchy
Napisano 04 marzec 2008 - 23:31
a co do tego maja zawodowcy?Połowa (jak nie więcej)zawodowych grupy PRO TOUR zaufała shimanowskim okładzinom hamulcowym oraz łańcuchom, i nie robią z tego problemu, czyli nie jest aż tak źle.nic nie jest doskonale, a w szczegolnosci shimanowskie okladziny ham oraz lancuchy
akurat ich opinie mozna wsadzic gleboko... wiadomo gdzie.
ktory z zawodowcow bedzie narzekal na sprzet, ktory dostal od sponsora? :-/
Napisano 04 marzec 2008 - 23:31
Napisano 04 marzec 2008 - 23:39
to ze maja prosty i niezawodny mechanizm oznacza, ze sa do bani?
kurna co wy ludzie wypisujecie to poprostu przechodzi ludzkie pojecie.
zero konkretow.
Napisano 04 marzec 2008 - 23:44
#378 Gosc_bula_*
Napisano 05 marzec 2008 - 07:52
Mam co prawda 8 tys na nich zrobione ale jeżdzi sie jak od nowości a może i lepiej bo sie dotarły(pozytywnie), "ułozyły"
Klamki są rewelacyjne, mziana biegów w góre i w dół o kilka a nawet cała serie przełożeń
ich prostota wymusza rzecz jasna niezawodnośc!
co do przerzutek zdanie identyczne, ale cóż ma sie w nich psuć jak i w campie i sh - są i działąją prawidłowo.
Waga- no to DA cięzsza od Recorda - ale record jest nie porównywalną grupa.
Wieć trzeba brać pod uwagę Chorusa :!:
Tak czy siak wydaje mnie sie że najważniejsze jest w śród kolarzy amaorów-półprofesionalistów aby sprzet był wytrzymały i służył na długie km !!
I to jest główna zaleta moim zdaniem.
Dlatego wybrałem Campe !
Ps. jakbymym miałcoś koniguraować w rowerku to bym sobie zrobiłprzeplataca - Sh i record ... a to żeby było lżej (bo na recorda mnei nie stać)
Napisano 05 marzec 2008 - 08:01
dlatego, patrząc na rowery kolarzy z grup zawodowych, widzimy tak dużo sh :-DBez 2 zdań campagnolo jest poprostu lepsze
pozdro horny
Napisano 05 marzec 2008 - 08:45
Taa "pakują" im tam w te rowery japońską tandete, bo ich nie stać na "Recorda"dlatego, patrząc na rowery kolarzy z grup zawodowych, widzimy tak dużo sh :-D
Włoskie topowe firmy z pewnością też dokonują sabotażu i szukając oszczędności produkują "badziew"
http://www.colnago.c...08/c50crono.php
http://www.bianchi.c...Road_Y8B16.aspx
http://www.wilier.it...to_copper-3.jpg