Skocz do zawartości

trasy treningowe- Świętokrzyskie

250 odpowiedzi w tym temacie

#201 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipiec 2012 - 04:32

Intel a gdzie sie spotykacie?????
Kabat a na tym odcinku 48, o ktorym napisales nie ma zadnych zakazow rowerowych??? Do Przysuchy mam od dzialki jakies 20km wiec ewentualnie moglabym z wasza ekipa pojezdzic (szczerze to nawet nie wiedzialam,ze tam jakas istnieje :oops: ). No chyba ze jest jakas jeszcze blizej, np. cos w stylu Chlewiska Team :mrgreen:

#202 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 19 lipiec 2012 - 08:18

Cytat

sosha ,że tak spytam to jest w woj.Świętokrzyskim ? bo pierwszy raz słyszę Szydłowiec oczywiście ale Potworowem :-> .

czy ty mieszkasz na dolnym ślasku czy nie radzisz sobie z materiałem z geografi w gimnazjum ? Nie zdziw się jak ktoś ci powie"kielce?-gdzie to?"

sosha07 lepiej o te trasy dopytywać w tym temacie http://www.forumszos...12787&start=180

Co niedziele ekipa z radomia wyjeżdza w strone szydłowca.

#203 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 19 lipiec 2012 - 10:30

sosha07, Witaj...
Na Twoim miejscu zdecydowanie omijałbym trasę z POTWOROWA do PRZYSUCHY. Szkoda kół, roweru i czasu.
Z Potworowa możesz pojechać tak: POTWORÓW -. PRZYTYK -> WIENIAWA -> PRZYSUCHA -> CHLEWISKA. W razie słusznej pogodny możesz zaliczyć "międzykąpiel" nad zalewem w Domaniowie. Za tą trasę ręczę i wiem ze nawierzchnia jest pierwsza klasa praktycznie na całym odcinku.
Mapka poniżej, żadnych zakazów rowerowych:

http://www.bikemap.net/route/1714896

Ewentualnie tak, krócej, bez kąpieli, nawierzchnia równie dobra: POTWORÓW -> ODRZYWÓŁ -> PRZYSUCHA -> CHLEWISKA.

http://www.bikemap.net/route/1714915

Jest jeszcze jedna opcja, najkrótsza, ale nie ręczę za odcinek drogi Wieniawa - Politów.
Dawno tędy nie jechałem i nie wiem jak ta droga teraz wygląda, choć myślę że i tak będzie o niebo lepiej niż na odcinku POTWORÓW -> PRZYSTAŁOWICE -> PRZYSUCHA.

http://www.bikemap.net/route/1714920

Średnio 3 - 4 razy w tygodniu jesteśmy w okolicach Chlewiska - Huta - Szydłowiec - Majdów. Jeździ z nami również dziewczyna na szosie, więc jak masz chęć pokręcić to daj znać.
Miłego pobytu w naszych okolicach!

#204 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipiec 2012 - 17:50

Dzieki Andy, chyba skorzystam z jednego z wariantow trasy zaproponowanego przez Ciebie.
Co do jezdzenia to jak wspominalam wczesniej dopiero poczatek sierpnia i chetnie skorzystam bo do chlewisk mam ok 6km od domku, a wiadomo w grupce razniej :)

#205 Andy777

Andy777
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądPrzysucha

Napisano 20 lipiec 2012 - 13:23

sosha07, OK, odezwij się jak będziesz w okolicy!

#206 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 30 sierpień 2012 - 17:15

Wybiera się ktoś na jakiś trening w sobotę :?:

#207 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 31 sierpień 2012 - 08:19

powiedzcie mi proszę, na jakie górki w okolicy Kielc można wjechać na szosie - z wyjątkiem św. krzyża, bo na nim byłem

#208 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 31 sierpień 2012 - 16:38

św. Katarzyna
Masłów
Raszówka
Ociesęki i górki w stronę Łagowa ale nie główną trasa trzeba skręcić z głównej drogi na hutę naprawdę fajne i strome podjazdy
Oblęgorek
Kolego zresztą jak chcesz górek przejedź sobie rundę mistrzostw Polski w Masłowie tylko wjedź również pod hotel ameliówka ;-) pod koniec spore nachylenie moim zdaniem z 20 % spokojnie tam jest :-D

#209 Dziarek

Dziarek
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądKielce / Gliwice

Napisano 31 sierpień 2012 - 18:28

Jeżeli byłbyś w okolicy Ociesenak to obowiązkowo trzeba zaliczyć górki w Czyżowie i Sędku, fajne podjazdy, dobry asfalt i mały ruch.
Możesz także pokręcić się w okolicach Nowej Słupi http://www.bikemap.net/route/1810321

#210 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2012 - 16:20

Kto jutro jedzie na jakiś trening ?

#211 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 21 grudzień 2012 - 13:00

jutro około 12-ej
spod bazarów na telegraf, lasem na stadion, potem na białogon, karczówka i powrót na stadion.
trasa na rower górski, około 2h
jak ktos chetny zapraszamy

#212 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 13 kwiecień 2013 - 08:32

jest dzisiaj zbiórka na Cedzynie o 12-ej ??

#213 Gosc_mike79pl_*

Gosc_mike79pl_*
  • Gość

Napisano 19 kwiecień 2013 - 07:05

Witam,
Kilka najbliższych tygodni spędzę w Kielcach. Zatrzymałem się w centrum na Placu Wolności. Proszę o polecenie dobrych tras treningowych. Zależy mi na dość dobrej nawierzchni i relatywnie małym ruchu samochodowym. Interesuje mnie pętla 50km, którą mógłbym robić popołudniami oraz druga 100km na weekend. Rower szosowy.

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

#214 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 kwiecień 2013 - 09:47

Do 50km to na wschód w stronę Daleszyc, tam można robić różne pętle, droga dobra jak na nasze warunki. Trochę dłużej to można przez Suków gdzieś w stronę Pierzchnicy, ewentualnie na św. Krzyż. A w sobotę o 12 jedzie grupa ze skrętu na cmentarz w Cedzynie, można pojeździć w większym gronie. Niestety nie dysponuje żadnymi linkami tras ale w razie pytań chętnie pomogę.

#215 Gosc_mike79pl_*

Gosc_mike79pl_*
  • Gość

Napisano 20 kwiecień 2013 - 14:00

Cytat

Do 50km to na wschód w stronę Daleszyc, tam można robić różne pętle, droga dobra jak na nasze warunki. Trochę dłużej to można przez Suków gdzieś w stronę Pierzchnicy, ewentualnie na św. Krzyż. A w sobotę o 12 jedzie grupa ze skrętu na cmentarz w Cedzynie, można pojeździć w większym gronie. Niestety nie dysponuje żadnymi linkami tras ale w razie pytań chętnie pomogę.

Dziś próbowałem drogę do Daleszyc. Bardzo fajnie się jechało, mało samochodów i całkiem równy asfalt. Mister46, dzięki za wskazówki.

#216 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 20 kwiecień 2013 - 15:55

My dzisiaj jechaliśmy Niestachów, Słopiec, stąd w kierunku Daleszyc skręciliśmy na nową drogę przed Daleszycami potem na Napęków, Bieliny i powrót do Kielc główną. mi wyszło około 53km, asfalt wszędzie dobry.

#217 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 20 kwiecień 2013 - 19:49

Jedzie jutro ktoś na zbiórkę :?:

#218 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 20 kwiecień 2013 - 21:57

Na pewno będzie dużo osób. Ostatnio już było sporo i z tego co wiem to długo już jeżdżą.

#219 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 20 kwiecień 2013 - 22:07

Nom ja zobaczę ile wytrzymam ;-) bo na razie słabiutko ale się zobaczy
zresztą jutro może być mniej bo maratony w Daleszcycach na MTB

#220 kurier

kurier
  • Użytkownik
  • 293 postów
  • Skądkatowice/kielce

Napisano 21 kwiecień 2013 - 20:12