[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 11 styczeń 2020 - 23:29
Może to kwestia specyficznego oświetlenia i zdjęcia, ale tak to wyglądało w zeszłym roku. IMHO kolorystyka spójna
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 11 styczeń 2020 - 23:53
I tak samo jest z tegorocznym. Po prostu jak lycra się rozciąga i pracuje to kolor zmienia odcień.
Nie wykluczam że w teorii jest możliwe dobre odwzorowanie koloru na zdjęciu ale ja tego nie umiem zrobić. Co zdjęcie to inny rezultat. Zresztą widzę na własne oczy że to co mam na telefonie nie wygląda tak jak koszulka która leży na podłodze.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 11 styczeń 2020 - 23:56
Kolor możesz dobrze odwzorować ale to i tak nic nie da bo każdy ma inny monitor. Mam dwa monitory i telefon i wszędzie te kolory wyglądają inaczej.
Napisano 12 styczeń 2020 - 00:03
Krótko mówiąc - jak na żywo jest spoko to zamawiaj
Dobre odwzorowanie jest teoretycznie możliwe, ale każdy użytkownik forum musiałby mieć porządny i dobrze skalibrowany monitor żeby to zobaczyć
Dla przykładu ja mam dwa różne monitory obok siebie i wygląda to tak. Po lewej tani Asus, po prawej trochę bardziej zaawansowany Dell. To samo zdjęcie, a różnice są ogromne. Na telefonie zresztą jeszcze trochę inaczej to wygląda
- pimpf lubi to
Napisano 12 styczeń 2020 - 09:26
Przeciez nikt wyżej nie miał zastrzeżeń co do wybranego koloru, uzgodnione było że Uraz wybiera i on proponował najbardziej przygaszony, nie ma co dyskutować nad tym więcej.
Ja mialem zastrzeżenia do gradientu (a to jest niezależne od monitora): wysokości i/lub długości. Która jest zrobiona niezgodnie z projektem, obojętnie na które zdjęcie projektu patrząc (na tym z ankiety był gradient wysoko, względnie krótki; na tym ze sklepu był długi od barków aż po sam dół, zostawiajac niewiele czarnego). Obojętnie która z tych wersji i tak będzie to wyglądać lepiej niż teraz. Według mnie to zmienia cały odbiór koszulki i to jak będzie wyglądać ubrana (w którym momencie będzie przecinać sylwetkę i styl jaki osiągamy).
Zwracalem uwagę na to na poprzednich etapach i było to zostawiane na później (czyli na teraz?).
Napisano 12 styczeń 2020 - 11:38
Tak to mniej więcej wygląda. Nawet jeśli nie jest w 100% zgodne z projektem to wydaje mi się że jest wystarczająco dobrze żeby zlecić szycie. Jeśli ktoś uważa że jest wybitnie słabo i chce zrezygnować to czekam na kontakt do wieczora.
- hubertgal, pimpf, piotrkol i 1 inna osoba lubią to
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 12 styczeń 2020 - 13:20
Chyba się nie zrozumieliśmy: Nie chodziło mi o kolor, gradient bo ocenianie tego NIE MA SENSU z powodów wiadomych. Chodziło mi żeby ODDCIEŃ (tego czerwono-bordowo-wiśniowego czy jak mu tam) na rękawkach, ściągaczach i górnej części koszulki był taki sam.
To czy gradient będzie do cycków, pod pachy, bardziej czy mniej czerwony zwisa mi i powiewa
Ostatnie zdjęcie uraza rozwiązuje dylematy - jest ok. Na poprzednich zdjęciach wyglądało to jak by każdy element był z innej parafii.
- piotrkol i JHartman lubią to
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT