Obsługa klienta w RASO niestety mocno kuleje, w zeszłym roku ze zwrotem nogawek walczyłem ponad miesiąc, nie odpowiadali ani na maile, ani nie mogłem się dodzownić.
Napisano 12 marzec 2020 - 12:23
Napisano 12 marzec 2020 - 12:29
Czyli jak jest wkładka premium to i szycie powinno być ptemium?To i ja podzielę się swoim doświadczeniem z RASO. Otóż zareklamowałem swoje spodenki ze względu na nacięcia we wkładce oraz wskazałem rodzaj szycia Premium, a w zasadzie jego brak... Reklamacja została bezproblemowo uwzględniona. Dziś kurier odebrał przesyłkę ze starymi spodenkami i przekazał mi nowe spodenki. Dodam iż nowe spodenki są z regularnego asortymentu RASO - Premium Bib Shorts.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Napisano 12 marzec 2020 - 18:07
To jeszcze aktualizacja mojego przypadku. Na szczęście udało się sprawę załatwić (dzięki za interwencje Uraz!). Po kilku dniach ciszy Raso odpisało, przeprosili i wysłali kuriera z poprawną koszulką oraz po odbiór pomylonej. Koniec końców sprawa załatwiona jak należy, jedynie z niepotrzebnymi nikomu kilkoma dniami zupełnej ciszy
Napisano 12 marzec 2020 - 21:18
Mam spodenki z wkładką Elastic Interface Szycie musi być dokładnie na tych nacięciach.Teraz się temu przyjrzałem, u mnie szycie z jednej strony kończy się o 1cm za szybko.Jezdzilem w nich dwa razy i sie zastanawiałem o co chodzi z tą wkładką przesuwa się na prawą strone i nie równo leży na tyłku.To i ja podzielę się swoim doświadczeniem z RASO. Otóż zareklamowałem swoje spodenki ze względu na nacięcia we wkładce oraz wskazałem rodzaj szycia Premium, a w zasadzie jego brak... Reklamacja została bezproblemowo uwzględniona. Dziś kurier odebrał przesyłkę ze starymi spodenkami i przekazał mi nowe spodenki. Dodam iż nowe spodenki są z regularnego asortymentu RASO - Premium Bib Shorts.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Napisano 12 marzec 2020 - 22:47
Jak sami widzicie przez różne wymiany i pomyłki na które nie miałem wpływu dopiero dzisiaj mogę powiedzieć że zamówienie jest zakończone.
W kwestii szwów - pamiętam o tym i szukałem w mailach jakiegoś śladu rozmowy na ten temat ale niestety nie znalazłem. Co prawda jestem prawie pewny że padło stwierdzenie w stylu "wkładka Elastic Intefrace wymaga szycia takiego jak w spodenkach premium" ale na chwilę obecną nie jestem w stanie tego udowodnić.
W związku z powyższym biorę na siebie odpowiedzialność za wprowadzenie Was w błąd. Jeżeli prowadzenie szwów to dla kogoś deal-breaker czekam na info i przyjmę zwrot spodenek.
Co do nacięć na wkładce - takie same nacięcia mam w "sklepowych" spodenkach premium które dostałem do testów. Wydaje mi się że to normalne i w niczym nie przeszkadza. W razie problemów spodenki można reklamować.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 12 marzec 2020 - 22:53
Nacięcia ok , tylko szycie musi być dokładnie na tych nacięciach.U mnie jest bład po jednej stronie, szycie zaczyna się 1cm za późno.Jak sami widzicie przez różne wymiany i pomyłki na które nie miałem wpływu dopiero dzisiaj mogę powiedzieć że zamówienie jest zakończone.
W kwestii szwów - pamiętam o tym i szukałem w mailach jakiegoś śladu rozmowy na ten temat ale niestety nie znalazłem. Co prawda jestem prawie pewny że padło stwierdzenie w stylu "wkładka Elastic Intefrace wymaga szycia takiego jak w spodenkach premium" ale na chwilę obecną nie jestem w stanie tego udowodnić.
W związku z powyższym biorę na siebie odpowiedzialność za wprowadzenie Was w błąd. Jeżeli prowadzenie szwów to dla kogoś deal-breaker czekam na info i przyjmę zwrot spodenek.
Co do nacięć na wkładce - takie same nacięcia mam w "sklepowych" spodenkach premium które dostałem do testów. Wydaje mi się że to normalne i w niczym nie przeszkadza. W razie problemów spodenki można reklamować.
Napisano 13 marzec 2020 - 17:41
W spodenkach o których wspominałem też nie jest to idealnie trafione. Przejechałem w nich z grubo ponad 500 km i wyglądają tak samo jak w dniu w którym je dostałem.
Szczerze mówiąc jakbym nie przeczytał na forum to bym nawet nie widział że są jakieś nacięcia
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 18 marzec 2020 - 23:17
Jestem zachwycony ocieploną wersja spodenek, doskonale się w tym jeździ w temperaturze 8-12 stopni (plus nogawki). Przy bardziej intensywnej jeździe pewnie i przy 5-6 stopniach też będzie dobrze.
Trzeba dokupić następne
czy ta wersja jest ogólnie dostępna w raso ?