Jump to content

Redukcja tłuszczu na nogach - metody

49 replies to this topic

#21 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 09 January 2011 - 18:30

Bez obrazy, ale jeżeli wszystko co napisałeś to prawda, to problem masz raczej z czymś innym niż "tłuszczem na nogach" :)

#22 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 09 January 2011 - 18:34

Bez obrazy, ale jeżeli wszystko co napisałeś to prawda, to problem masz raczej z czymś innym niż "tłuszczem na nogach" :)

głupie przyzwyczajenie z fejsa ale szkoda ze nie ma "Lubie to" XD

#23 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 January 2011 - 20:18

To ja bym te zwały tłuszczu chętnie na focie zobaczył ^^. Naprawdę musi to wyglądać odpychająco.

#24 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 08:24

Widzę, że mój post wywołał wiele dyskusji. Uściślijmy więc parę kwestii.

Jeżdżę już jakieś 7 lat. Mam 182cm wzrostu, 68kg wagi. Procent tłuszczu to obecnie 8-9%. Z górnych partii ciała tłuszcz leci mi najszybciej, w pierwszej kolejności z brzucha. Zawsze jednak miałem problem z nogami. Jeśli ktoś mi mówi, że mam się brać do pracy i czekać na efekty, to dziękuję, ale jestem do tego przyzwyczajony. W ubiegłym sezonie przejechałem 21 tys. km. Mimo to, poziom tłuszczu na nogach raczej się nie zmienia i nadal jest podobny. Dlatego też pytam, czy macie jakieś rady związane z usuwaniem go właśnie w tym miejscu.

Anoreksja? Ogarnij sie!

#25 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 08:43

Nie pytałem o porady dotyczące zdrowia psychicznego, ale o sposoby efektywnej redukcji tkanki tłuszczowej na mięśniach nóg. Jeżeli nie macie konstruktywnego zdania w tym temacie, to bardzo dziękuję za podobne wypowiedzi. Po raz kolejny widać, że niektórzy forumowicze zbyt emocjonalnie podchodzą do niektórych spraw. O moje zdrowie się nie martwcie, bo jest w najlepszym porządku. Niektórzy tutaj wiedzą czym się zajmuję na co dzień, ale ja po prostu zadaję proste pytanie. Jeśli nie znasz odpowiedzi, nie pisz ;-). Aha, pod 10-kilometrową górę o nachyleniu średnim 9% na 4tym etapie ciężkiej etapówki szosowej, znaczenie ma już, czy nogi ważą 0,2 czy 0,6kg mniej. I to duże :-)

#26 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 10:22

Nie pytałem o porady dotyczące zdrowia psychicznego, ale o sposoby efektywnej redukcji tkanki tłuszczowej na mięśniach nóg. Jeżeli nie macie konstruktywnego zdania w tym temacie, to bardzo dziękuję za podobne wypowiedzi. Po raz kolejny widać, że niektórzy forumowicze zbyt emocjonalnie podchodzą do niektórych spraw. O moje zdrowie się nie martwcie, bo jest w najlepszym porządku. Niektórzy tutaj wiedzą czym się zajmuję na co dzień, ale ja po prostu zadaję proste pytanie. Jeśli nie znasz odpowiedzi, nie pisz ;-). Aha, pod 10-kilometrową górę o nachyleniu średnim 9% na 4tym etapie ciężkiej etapówki szosowej, znaczenie ma już, czy nogi ważą 0,2 czy 0,6kg mniej. I to duże :-)

Powiedz mi w jaki sposób doszedłeś do tego że na nogach masz więcej tłuszczu niż gdzie indziej? Może to po prostu masz taką skórę, nie zapominaj że zawodowi kolarze mają mało % tłuszczu a niektórzy mają niewycieniowane nogi i jakoś ich to nie boli. Albercika nogi nie wyglądają na super wycieniowane a jednak zostawia resztę w tyle więc może w twoim "problemie" pomóc ci tylko zmiana genów albo psycholog;)

#27 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 11:26

Niestety, profesjonalny analizator medyczny wykazuje po 1,1kg tłuszczu na obydwu nogach. Nie jest to więc problem wyimaginowany. Spokojnie z tego można dojść do 0,5kg, tyle że jest to trudne. Chyba faktycznie mam taką budowę genetycznie, ale pewnie jakimiś nieinwazyjnymi metodami można to nieco obniżyć.

#28 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 11:30

Niestety, profesjonalny analizator medyczny wykazuje po 1,1kg tłuszczu na obydwu nogach. Nie jest to więc problem wyimaginowany. Spokojnie z tego można dojść do 0,5kg, tyle że jest to trudne. Chyba faktycznie mam taką budowę genetycznie, ale pewnie jakimiś nieinwazyjnymi metodami można to nieco obniżyć.

operacja

#29 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 12:04

1. A ja myślałem, że gadanie o zbijaniu wagi z roweru mnie denerwuje.

2. Kolego - jeśli chcesz ciąć tłuszcz to polecam sportowe forum dyskusyjne. Nie ma drugiego takiego miejsca w Polsce gdzie za damro udzieli ci ktos tak powaznych rad.

3. Na tamtym forum dowiesz się, że miejscowa redukcja tłuszczu jest niemożliwa. Tak jak i niemozliwa jest redukcja tłuszczu tylko na brzuchu. Sam ostatnich wakacji zjechąłem 12kg bez patrzenia na wagę. Nie dowierząłem kiedy na nią spojrzałem po 3 miesiącach - przez długi czas myślałem wręcz, że przytyłem.

4. 8-12% tłuszczu? Tyle to ma przeciętny człowiek.

5. Czy to róznica jak zbijesz mase z nóg czy z czubka głowy? Wydaje mi się, że nie.

6. Proponuję trening HIIT - krotki, treściwy i skuteczny. Nie spalisz tłuszczu z samych nóg, ale z całego ciała. Jak wspomniałem miejscowa redukcja nie jest możliwa.

Ciekawostka:
- po zabiegu liposukcji z brzucha po kilku tygodniach na brzuchu zaczynaja sie pojawiać ponowne oznaki otyłości. Brzuch rośnie mimo, że waga stała? Dlaczemu? Ponieważ organizm sam dąży do równowagi w posiadaniu tkanki zapasowej tam gdzie trzeba i przenosi tą tkankę z innych miejsc.

#30 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 12:07

...

..

Wydaje mi się że tu wyskoczył mały błąd albowiem oscyluje to w granicach 20%

#31 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 12:12

...

..

Wydaje mi się że tu wyskoczył mały błąd albowiem oscyluje to w granicach 20%

Fakt - mężczyźni zdrowi - bez nadwagi BMI 12-18%

Nadal jedyne co widzę najlepszego to HIIT + Fatburner + super zbilansowana dieta

#32 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 12:56

Redukcja nóg to nie to samo co redukcja wagi na czubku głowy. Są one bowiem masą napędową.

#33 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 13:09

Sylwester Szmyd
Wzrost: 179 cm
Waga: 60 kg

Myślisz, że on też redukuje na nogach?
Takich przykładów z ProTouru mogę dać Ci duzo więcej.

#34 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 14:47

Nie redukuje, bo nie ma już takiej potrzeby :). U mnie natomiast ją widzę, no ale nic na siłę. Jeśli genetyka nie puszcza, to trudno. Temat założyłem, aby wymienić się doświadczeniami i wiedzą, a nie w celu udowadniania konieczności robienia czegokolwiek lub jej braku.

#35 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 14:56

Czy ten tłuszcz, ktory widzisz jest od wewnętrznej strony ud?

#36 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 10 January 2011 - 15:03

Ehe.. fat burner ;-)

Gdyby ktoś wymyślił lek zwalczający nadwagę/redukujący masę to już dawno dostałby nobla.
Wszelkie fat burnery itp gówna można sobie wsadzić wiadomo gdzie.

Chcesz zrzucić kg?
Zacznij trenować z głową (jazda na pałę nic tu nie da).
Zmień dietę.
Innych metod nie ma.

#37 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 15:10

Niestety, profesjonalny analizator medyczny wykazuje po 1,1kg tłuszczu na obydwu nogach.

Jaki sposob pomiaru stosowany byl przez ten profesjonalny analizator?

#38 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 10 January 2011 - 16:37

Jak można sobie wmawiac że się ma nadmiar tłuszczu w nogach :-D napisaleś ze masz 182cm i 68kg i masz tłuszcz ? a i do tego przejechales w ubieglym sezonie 21 tys tak? chyba zdcydowanie nadmirnie przejmujesz się swoim wygladem , jestes chory ? nie , no wiec o co chodzi ? sory ale chyba z taki post powinienies napisac na forum super szczuplych modelek lub anorektyczek , jakies kobiece forum . Masz fotke to pokaz chyba kazdy by chcial zobaczyc jak wyglądają takie nogi z tłuszczem , przyznam że jestem ciekawy bo skory ty masz taki problem a masz 182cm i 68kg to ja chyba w takim razie musze miec starsznie grube nogi jak mam 175cm i w sezonie tez 68kg.

#39 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 posts
  • Skądelbląg

Posted 10 January 2011 - 17:03

Jezu... Ale go jedziecie...
A nie pomyśleliście, że Arek jest dużo młodszy od tych, którzy się tutaj wypowiadają i może podchodzi do kolarstwa troszkę bardziej poważnie niż większość tutaj piszących i np. zgubienie tego tłuszczu, który ma na nogach i większości piszących tutaj by nie przeszkadzał, otworzy mu drogę czegoś więcej niż tylko amatorskie kolarstwo :-)

P S
Mam 178 cm, teraz ważę ok. 65,5 kg i też chciałbym zbić trochę tłuszczu :-)
Dla zainteresowanych mam ok. 10% tłuszczu i dla mnie nie jest to zadowalający wynik.

W jakim tempie można tracić tłuszcz? Czy te fat burnery czy jakieś inne preparaty pomagają gubić tłuszcz?

#40 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 January 2011 - 18:24

Jakby podchodził poważnie to dałby to zdjęcie ciała i nóg osobno. Bo wróżyć z fusów to każdy z nas sobie może na pudelku.

Reply to this topic