Redukcja tłuszczu na nogach - metody
Gosc_Arek_*
Napisano 10 styczeń 2011 - 21:32
Napisano 10 styczeń 2011 - 21:50
Jak by nie patrzeć kiedyś człowiek nie jadł zbyt wiele węglowodanów a właśnie mięso bogate w białka i tłuszcze zwierzęce. Ja uważam że ewolucja przystosowała nas właśnie do jedzenia mięsa, a nie bułeczek i ryżu.
Może na mnie to działa też dla tego bo mam grupę krwi 0 ? Poczytaj sobie o żywieniu dla danej grupy krwi. Ja się zastosowałem i jem dużo mięsa, czyli tak jak wskazane to jest dla mojej grupy krwi, i wyszło mi to bardzo na zdrowie ;-) nie wiem ile mam % tłuszczu, ale go ubyło na tej diecie. Mój problem z wagą która wynosi teraz 76kg jest taki, że mam mocno rozbudowane mięśnie klatki piersiowej, brzucha, i pleców. W sezonie gubię te mięśnie mocno i ważę ok70kg, ale potem na zimę znowu rosną mimo to że robię tylko pompki, brzuszki i takie tam podstawowe ćwiczenia ogólnorozwojowe. Takie mam geny murzyńskie jakieś, że klata musi być :mrgreen:
Napisano 10 styczeń 2011 - 21:54
pozdrawiam
ps. pisze to człowiek który ma 87kg/176cm i pewnie z 15% zatłuszczenia i jest szczęśliwy i nie martwi się duperelami w okresie, w którym nie jest to istotne
Gosc_łukasz_*
Napisano 10 styczeń 2011 - 22:06
Napisano 10 styczeń 2011 - 22:10
Na zdjęciu jest koleś w rozmiarze XL, ale z bf 4%. Chłopak trzaska wszystko co się da by zejść do takiego poziomu tylko na zawody, a ty masz fazkę mieć to cały rok i dziwisz się, że ludzie piszą z przymrużeniem oka.
Załączone pliki
Gosc_Arek_*
Napisano 11 styczeń 2011 - 06:50
I nikt nie mówił o schodzeniu z tego tłuszczu przez 2 tygodnie. Chodzi mi właśnie o okres startowy, czyli za ok. 2 miesiące i później. Dlatego pytam z wyprzedzeniem, ale niestety wszystkie rady już znałem wcześniej. Trzeba po prostu czasu i tyle. Pozdrawiam.
Gosc_T.o.m.p.o.z_*
Napisano 11 styczeń 2011 - 08:30
Odpowiem Ci merytorycznie. Mamy zimę i zatłuszczenie na poziomie 7-8-9% u sportowca wyczynowego jest w tym etapie przygotowań normalne i zalecane. Sportowcy wyczynowi schodzą do poziomu 4-5% tylko na okres najważniejszych startów, bo naturalnie nie da się utrzymać takiego poziomu zatłuszczenia. Jeżeli masz problem z psychiką i siebie nie akceptujesz to porozmawiaj z trenerem oraz psychologiem. W Twojej głowie leży problem. Jak zejść do 4-5%? Dieta bogata w tłuszcze nienasycone (jedno-; wielo- nienasycone) i białka z dodatkiem węglowodanów możliwie o niskim ig oraz długookresowy wysiłek tlenowy.
pozdrawiam
ps. pisze to człowiek który ma 87kg/176cm i pewnie z 15% zatłuszczenia i jest szczęśliwy i nie martwi się duperelami w okresie, w którym nie jest to istotne.
kolega ma rację i powiem jeszcze więcej kolarze biegacze i inni sportowcy wytryzmalościowi po sezonie specjalnie podnosza swą wagę w ramach regeneracji po ciezkim sezonie. Tak jak kolega pisał 4-5 % to np. taki kolarz zawodowy ma np. tydzień przed podczas Touru i tydzień po a wczesniej i później waży więcej. Nie da się zbyt długo miec takiego niskiego poziomu tłuszczu prowadzi to do zajechania. Ten post powyżej kolegi POSTa to jeden z sensowniejszych i prawdziowych wiedzowo postów jakie padły na tym forum. podpisuje sie pod nim w 300 %.
Tompoz