Skocz do zawartości

Redukcja tłuszczu na nogach - metody

49 odpowiedzi w tym temacie

#41 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:32

Czy zdjęcia pomogą Ci w doradzeniu jaki środek/metoda będzie pomocna? Przecież wiadomo, że chodzi o minimalną ilość. Ale w wyczynie nawet to się liczy. Jeśli nie będzie żadnych merytorycznych postów, to pora zamknąć temat. Wszystkim mniej i bardziej życzliwym serdecznie dziękuję :)

#42 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:50

Arek co do diety, to zauważyłem u siebie że bardzo mi tłuszcz szybko schodzi, gdy paradoksalnie jem więcej mięsa bogatego w białko i tłuszcze właśnie. To jest jakaś dieta tłuszczowo białkowa, z ograniczeniem węglowodanów. Na początku poprzedniego sezonu zrobiłem sobie taką, i bardzo mnie to wycieniowało nie tracąc mocy zarazem :-)
Jak by nie patrzeć kiedyś człowiek nie jadł zbyt wiele węglowodanów a właśnie mięso bogate w białka i tłuszcze zwierzęce. Ja uważam że ewolucja przystosowała nas właśnie do jedzenia mięsa, a nie bułeczek i ryżu.
Może na mnie to działa też dla tego bo mam grupę krwi 0 ? Poczytaj sobie o żywieniu dla danej grupy krwi. Ja się zastosowałem i jem dużo mięsa, czyli tak jak wskazane to jest dla mojej grupy krwi, i wyszło mi to bardzo na zdrowie ;-) nie wiem ile mam % tłuszczu, ale go ubyło na tej diecie. Mój problem z wagą która wynosi teraz 76kg jest taki, że mam mocno rozbudowane mięśnie klatki piersiowej, brzucha, i pleców. W sezonie gubię te mięśnie mocno i ważę ok70kg, ale potem na zimę znowu rosną mimo to że robię tylko pompki, brzuszki i takie tam podstawowe ćwiczenia ogólnorozwojowe. Takie mam geny murzyńskie jakieś, że klata musi być :mrgreen:

#43 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:54

Odpowiem Ci merytorycznie. Mamy zimę i zatłuszczenie na poziomie 7-8-9% u sportowca wyczynowego jest w tym etapie przygotowań normalne i zalecane. Sportowcy wyczynowi schodzą do poziomu 4-5% tylko na okres najważniejszych startów, bo naturalnie nie da się utrzymać takiego poziomu zatłuszczenia. Jeżeli masz problem z psychiką i siebie nie akceptujesz to porozmawiaj z trenerem oraz psychologiem. W Twojej głowie leży problem. Jak zejść do 4-5%? Dieta bogata w tłuszcze nienasycone (jedno-; wielo- nienasycone) i białka z dodatkiem węglowodanów możliwie o niskim ig oraz długookresowy wysiłek tlenowy.
pozdrawiam
ps. pisze to człowiek który ma 87kg/176cm i pewnie z 15% zatłuszczenia i jest szczęśliwy i nie martwi się duperelami w okresie, w którym nie jest to istotne :).

#44 Sphincter

Sphincter
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 styczeń 2011 - 21:54

Perkoz się ciesz ;) Ja przy 185 mam 60kg i raczej wszystko w nogach. Pozdrawiam.

#45 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:06

Arek chcesz miec takie nogi jak ten zawodik z numerem 48?
http://picasaweb.goo...521503914449874

#46 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:10

ziom z 42 ma z pewnoscią koło 7-8% bf.

Na zdjęciu jest koleś w rozmiarze XL, ale z bf 4%. Chłopak trzaska wszystko co się da by zejść do takiego poziomu tylko na zawody, a ty masz fazkę mieć to cały rok i dziwisz się, że ludzie piszą z przymrużeniem oka.

Załączone pliki

#47 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 styczeń 2011 - 22:12

Jaki masz obwód uda? Liczymy w najgrubszym miejscu, noga wyprostowana i piętą dotykamy podłoża. Bez napinania mięśni.

#48 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2011 - 06:50

56cm

I nikt nie mówił o schodzeniu z tego tłuszczu przez 2 tygodnie. Chodzi mi właśnie o okres startowy, czyli za ok. 2 miesiące i później. Dlatego pytam z wyprzedzeniem, ale niestety wszystkie rady już znałem wcześniej. Trzeba po prostu czasu i tyle. Pozdrawiam.

#49 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2011 - 08:30

Odpowiem Ci merytorycznie. Mamy zimę i zatłuszczenie na poziomie 7-8-9% u sportowca wyczynowego jest w tym etapie przygotowań normalne i zalecane. Sportowcy wyczynowi schodzą do poziomu 4-5% tylko na okres najważniejszych startów, bo naturalnie nie da się utrzymać takiego poziomu zatłuszczenia. Jeżeli masz problem z psychiką i siebie nie akceptujesz to porozmawiaj z trenerem oraz psychologiem. W Twojej głowie leży problem. Jak zejść do 4-5%? Dieta bogata w tłuszcze nienasycone (jedno-; wielo- nienasycone) i białka z dodatkiem węglowodanów możliwie o niskim ig oraz długookresowy wysiłek tlenowy.
pozdrawiam
ps. pisze to człowiek który ma 87kg/176cm i pewnie z 15% zatłuszczenia i jest szczęśliwy i nie martwi się duperelami w okresie, w którym nie jest to istotne :).

kolega ma rację i powiem jeszcze więcej kolarze biegacze i inni sportowcy wytryzmalościowi po sezonie specjalnie podnosza swą wagę w ramach regeneracji po ciezkim sezonie. Tak jak kolega pisał 4-5 % to np. taki kolarz zawodowy ma np. tydzień przed podczas Touru i tydzień po a wczesniej i później waży więcej. Nie da się zbyt długo miec takiego niskiego poziomu tłuszczu prowadzi to do zajechania. Ten post powyżej kolegi POSTa to jeden z sensowniejszych i prawdziowych wiedzowo postów jakie padły na tym forum. podpisuje sie pod nim w 300 %.

Tompoz

#50 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 11 styczeń 2011 - 18:07

To może admin zmieni temat na "Redukcja tłuszczu - metody" i Ci, co mają jakieś doświadczenie mogą się pochwalić w jaki sposób ile spalili, lub też można spalić ew. Ci co posiadają wystarczającą wiedzę mogą coś na ten temat więcej napisać.

Dodaj odpowiedź