Dla @Prozor i @HarveyDent
https://www.facebook...17098698414843/
Masa czyni cuda
Napisano 31 grudzień 2020 - 10:16
Napisano 31 grudzień 2020 - 12:53
Ciekawe wideo, nawet nie o tyle, że nie zszedł na zawał co bardziej wznios 6% w pierwszych sekundach bez zmian, kadencja wygląda plus minus podobnie bo ciało się buja plus minus podobnie a waty raz 250 raz 350. Mam na myśli pierwsze kilkanaście sekund.
Tak czy tak whatever, każdy wie, że polski brzuch to się bierze z siłowni i piwa, więc na pewno tam sporo mięśni jest, tylko nieco ukryte pod masą piwną
Napisano 31 grudzień 2020 - 21:18
No ale co tam za wyczyn jest bo nie widzę? Że niby okolice 300w przez 4 min?
Żeby mieć przeciętne FTP (~285W) to trzeb tak przez 20 min, więc nie bardzo rozumiem o co kaman.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Napisano 18 styczeń 2021 - 23:17
W ramp teście jedziesz tyle, ile wskazuje krok. Najwygodniej w trenażerze z ERG. Po kolei trzeba przejść wszystkie kroki na które masz siły i zakończyć na tym, gdzie siły już nie masz przestając pedałować.
Zwift krzyczy, że za mocno bo masz jechać w danym kroku słabiej..
Napisano 19 styczeń 2021 - 07:39
Dokładnie. No i nie da się jechać mocniej w ostatnim kroku, bo jeśli ma się na tyle siły żeby mocniej kręcić, to zawsze będzie kolejny, aż do upadku (czyli aż do momentu, że nie da się kręcić na tyle mocno, na ile przewiduje dany krok).
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 styczeń 2021 - 08:38
Napisano 19 styczeń 2021 - 08:46
Raczej do końca lutego, czyli nie dodatkowe 60 dni
Wątek dotyczący Rouvy: https://szosa.org/topic/26556-rouvy/
Już wiem o co chodzi. Wprowadziłem Was w błąd bo robiłem Ramp Test Lite.
Przepraszam za zamieszanie.
Mam Suito. Musze coś zmieniać w ustawieniach?
Jeśli dochodzisz do ostatniego kroku, to znaczy że Lite nie dla Ciebie, wybierz standardowy.
Suito, znaczy pewno sterowany ERG. Jedyny powód, że Zwift "krzyczy" że za mocno kręcisz, to to, że kręcisz nie równo i faktycznie dochodzi do zbyt mocnego kręcenia, albo skoków oporu Suito. Może trenażer jest przyczyną, bo nie potrafi trzymać oporu i ustawia zbyt mocny opór. Musiałbyś pokazać wykres mocy, którą Suito trzyma w danym teście, wtedy można jakieś sensowne wnioski wyciągnąć.
Test rampy można robić nie tylko na ERG (choć ułatwia wykonanie testu) również na stałym oporze (czy nachyleniu) i zmianą przełożeń, czy nawet na prostym trenażerze lub na szosie, choć wymaga to nieco większego zaangażowania.
Napisano 19 styczeń 2021 - 08:57
Dzięki. Jest jeszcze jedna przyczyna, którą już zlikwidowałem. Bawiłem się kiedyś ustawieniami i miałem moc chwilową.
Przestawiłem w ustawieniach moc z chwilowej na średnią z 3 sek. Przy chwilowej trudno kręcić dokładnie ze stałą mocą i komputer się drze.
Napisano 23 styczeń 2021 - 14:16
Posty dot. Rouvy przeniesione do właściwego wątku: https://szosa.org/topic/26556-rouvy/