Skocz do zawartości

Zdjęcie

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
632 odpowiedzi w tym temacie

#181 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2011 - 19:28

Złoisz mi dupsko tym razem.

#182 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 czerwiec 2011 - 19:42

Jak nie będzie upału to będzie dobrze, trasę znam, jestem dobrze przygotowany i mam nadzieję ze tym razem wpadną jakieś punkty dla drużyny.

#183 Gosc_jarus_*

Gosc_jarus_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2011 - 19:54

Ja liczę na prawdziwy upał. Lepsza taka jazda niż po mokrej szosie. Dobra pogoda wyłoni tego prawdziwego, najlepszego górala - deszcz to zawsze dodatkowy element z zagadką. Pozdrawiam i do zobaczenia na pętli. Zobaczymy co potrafi chłopak z nizin :)))

#184 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 18 czerwiec 2011 - 20:50

Jak nie będzie upału to będzie dobrze, trasę znam, jestem dobrze przygotowany i mam nadzieję ze tym razem wpadną jakieś punkty dla drużyny.

podoba mi się to pozytywne i pełne pewności siebie nastawienie :)

ja sam nie wiem jakie mam nadzieje , bo od paru dni jestem na antybiotykach :-|

w każdym razie za Ciebie będę trzymał kciuki szczególnie bo z tego co pamiętam to do równicy nie dojechałeś ,a w parczewie strzeliłeś już na początku .. teraz będzie Twój wyścig :mrgreen:

#185 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:18

BARDZO się zdziwisz jak Piotrek ogra wszystkich na trasie.
Parczew był po płaskim a górki to dla Piotrka jest raj do jazdy.
Lepiej wiecej trenuj by nie wrzucił ci dwóch godzin na mecie.
Pozdrawiam
AP

#186 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:25

W takim razie będę pilnował jego koła i zobaczymy ile się utrzymam.

#187 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:33

Zdziwiłbym się gdyby go czonk czy ja, czy ktokolwiek inny objechał.. W sensie, nie ubliżając nikomu, my to słabiacy.. Z tego co widzę ,jeździ od kilku długich lat ,pokonując po 15-20 tyś km. rocznie. teraz ma jakieś 2 razy więcej km ode mnie.. Z resztą to jego tereny, codzienność można by rzec..
Jeżeli czegoś nie wygra to szczerze ? Dla mnie będzie jego porażką.. :roll:
Ja nie chce stracić dużo.. Tylko tyle ;-)

#188 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:40

Ja uważam, że Piotrek zdecydowanie za dużo jeździ i nie wykorzystuje optymalnie czasu treningowego, nie regeneruje się odpowiednio itd. A bazę w postaci okolic ma tak genialną, że mu super pozazdroszczę.

Co to nawierzchni po których będziemy jeździć, to mogę powiedzieć, że bardzo dobry asfalt. Prześledziłęm w myślach wszystkie szybkie zjazdy i na tych odcinkach jest perfekcyjny. Bywa gorszy to "płaskich" odcinkach, na podjeździe od kamesznicy i podjazd na ochodzitę, końcówka istebna koniaków.

#189 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:59

Ja niestety się raczej nie pojawię, bo w Czechach szykuje się poważniejsze ściganie. Może Rajcza spasuje. O ile pamiętam trasę z przed 2 czy 3 lat to było ok, nie licząc sztywności podjazdów, nie trawię tych stromizn, wolę dynamiczną jazdę.

A odnośnie dywagacji na temat treningu to 20tys. km/rok dla amatora to jest bardzo dużo, chyba raczej za dużo bo przy takiej objętości ciężko zachować dobrą jakość treningu. Przy odpowiednim trenowaniu na poziomie 12-15tys. amator powinien kończyć takie maratony w 10 open.

#190 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 18 czerwiec 2011 - 23:22

xubix, znowu widze będziesz zdychał. Przemyśl to 160 :)

u2250y2014v3.gif

#191 kaktus188

kaktus188
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądBiłgoraj

Napisano 19 czerwiec 2011 - 12:32

Tyle klockow rocznie zrobic to jest cos:). Podziwiam takich kolarzy ale lepiej zrobic mniej a postawic na jakosc. Interwaly na twardo, suplementacja, rozciaganie przed i po, monitorowanie tetna spoczynkowego itp.

#192 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 19 czerwiec 2011 - 13:54

Ja jadę 100km i bardzo chciałbym zejść poniżej 3:30. Ostatnio przesadziłem ze stromymi podjazdami i sumą przewyższeń i kolana sie odzywają... aa licze na bezchmurne 33 stopnie :D
Ja mam tak, że w upale nie zdycham, a mięsnie mniej bolą.
Co do trasy najgorszy jest kawałek kostki po przejechaniu nad s69 w stronę Nieledwi, do takiego mostku, a poźniej niebezpieczne skrzyżowanie i zjazd w lewo. Niepotrzebnie też kręcimy się po Węgierskiej Górce, przez co przejeżdzamy przez tory... pociągi jednak dosyć często tam jeżdzą i mogą namieszać niepotrzebnie. Jutro jadę na wschód, ale we wtorek można mnie zobaczyć na Nieledwi i Tarlicznym, a w środę jadę Kamesznica - Ochodzita - Istebna - Stecówka - Zameczek - Salmopol - Wilkowice - Tresna. O ile pogoda pozwoli ;)

#193 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 czerwiec 2011 - 14:06

Mam dobrą formę i chyba się "porwę" na 160km :roll:

PS. Wieśku.. Czy na maratonie będzie firma PENCO ? :)

#194 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 19 czerwiec 2011 - 15:19

xubix, ale to są góry i tu woja dobra forma nic nie da bo w górach nie jeździsz

u2250y2014v3.gif

#195 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 czerwiec 2011 - 17:27

Ja nie powiedziałem że chcę wygrać, chcę pojechać dobry maraton, miejsce w 10 w kategorii byłoby dla mnie sukcesem, jak się nie uda nie będę narzekał. Za parę lat może będę walczył o miejsca na podium ale jeszcze nie teraz.

#196 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 19 czerwiec 2011 - 18:17

Opis z dzisiaj. Z pewnym żalem stwierdzam, że klimatyczna kostka na mostku w istebnej została zalana asfaltem, pozostała już tylko ta na zjeździe z ochodzitej. Zjazd z salmopolu do szczyrku niebezpieczny, bo niby naprawiana nawierzchnia, ale pełno żwiru wszędzie i to praktycznie od przełęczy do końca serpentyn. Zameczek jak zawsze daje w kość i piękny nowy asfalt na tyłach istebnej, na pierwszym podjeździe, końcówka miodzio. Reszta po staremu. Na kamesznicę się nie odważyłem dzisiaj, tylko zjechałem po płytach od ochodzity, popatrzyłem na to cholerstwo z góry i spokojnie wróciłem na ochodzitę :)

Jeszcze dodaje szlaczek którym dzisiaj jechałem.

http://www.bikemap.net/route/1054751

#197 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 19 czerwiec 2011 - 18:32

kostka na zjeździe? jaka ta kostka? i który to kilometr trasy? z góry dzięki

#198 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 19 czerwiec 2011 - 18:45

fałszywy alarm, w tym roku nie ma poprowadzonej trasy przez ten bruk, bo jest przez kamesznicę. Jak ogarniesz kamesznicę, to będzie błagał następnym razem o bruk :D

#199 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 19 czerwiec 2011 - 18:57

;) oki dzięki wielkie, bruk może być, kamesznica może być, whatever;) o bruku tylko wolę wiedzieć wcześniej;)

#200 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 czerwiec 2011 - 19:02

Bruk jest na zjeździe, dla tych którzy jadą dystans 160km. Po dojechaniu na koczy Zamek jedziemy jeszcze 60km.Dzisiaj jechałem na Zameczek i tam też trochę żwirku,w Dolinie Czarnej Wisełki też trochę żwirku, nie ma tragedii ale trzeba uważać. Następnym razem sprawdzę Kamesznicę i odcinek początkowy na Stecówkę a potem może asfalt na tej dodatkowej pętli dla 160km.