Jump to content

Photo

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• This topic is locked This topic is locked
632 replies to this topic

#241 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 posts
  • SkądMysłowice

Posted 28 June 2011 - 07:41

Ciekawe co napiszesz o Koczym Zamku jak będziesz miał 80 km w nogach. Drugi raz Koczy Zamek jest już po 150 km a to robi różnicę.
Przejechane wyścigowo.
AP

#242 paw

paw
  • Użytkownik
  • 26 posts
  • Skądpolska

Posted 28 June 2011 - 10:20

Właśnie dlatego zrobiłem Koczy Zamek po przejechaniu z Wisły przez Zameczek, następnie Stecówka podjazd pod Ochodzite stromym bocznym podjazdem (wyjazd na główną drogę koło kościoła ) zjazd do Kamesznicy i Koczy. Może to nie 80 km ale dwa dość trudne podjazdy przed Koczym były

#243 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 28 June 2011 - 18:30

W czwartek jadę objechać trasę 100km, start w Istebnej wiec z dojazdem będzie 200km., Koczy Zamek fajnie wejdzie w nogi ale dla mnie to nie problem i więcej podjazdów tym lepiej.

#244 Gosc_jarus_*

Gosc_jarus_*
  • Gość

Posted 28 June 2011 - 21:22

39 x 28 starczy na te pagórki? :) A i ważna rzecz, jakie opony założyć, opcję na sucho i na mokro poproszę. Pytanie szczególnie do osób które tam "urzędują" prawie, że codziennie.

dzięki

#245 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 posts
  • SkądSidzina

Posted 29 June 2011 - 06:25

kurde o opony się pytacie? ja rozumiem pytać się o opony na Istebną Grześka Golonki, ale na Istebną Pętle B. to chyba trochę przegięcie.
a ja mam prośbę, czy można byłoby gdzieś umieścić mapkę z profilami dla dystansu 160? chodzi mi o całość na jednym profilu i mapce, bo w tej chwili na głównej stronie to jest podzielone. będę wdzięczny
pzdr

#246 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 posts
  • Skądkraków

Posted 29 June 2011 - 07:33

znaczy jak jakie opony? Co rozumiesz pod pojęciem wyboru opon na sucho ?

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#247 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 29 June 2011 - 07:46

39 x 28 starczy na te pagórki? :) A i ważna rzecz, jakie opony założyć, opcję na sucho i na mokro poproszę. Pytanie szczególnie do osób które tam "urzędują" prawie, że codziennie.

dzięki

na sucho maxxis larsen mimo,na mokro ponton z wiosłami :D

#248 Gosc_orbea29er_*

Gosc_orbea29er_*
  • Gość

Posted 29 June 2011 - 07:57

a ja mam prośbę, czy można byłoby gdzieś umieścić mapkę z profilami dla dystansu 160? chodzi mi o całość na jednym profilu i mapce, bo w tej chwili na głównej stronie to jest podzielone. będę wdzięczny
pzdr

Pod mapsource zrobiłem tracka symulację
PB 2011 - symulacja

Posted Image

#249 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 posts
  • Skądkraków

Posted 29 June 2011 - 10:29

dzięki

na sucho maxxis larsen mimo,na mokro ponton z wiosłami :D

eno kajaki będą mniejszy opór stawiać

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#250 Gosc_jarus_*

Gosc_jarus_*
  • Gość

Posted 29 June 2011 - 10:47

Dobra spytam inaczej, bo widzę że nieprecyzyjnie postawiłem pytanie i jedziemy nie w tą stronę :) Czy jak będzie sucho opony typu Michelin Pro 3 dadzą radę? Podobno jakaś "smołówka" jest po drodze. Na jakich oponach jeździcie tam w mokrych warunkach (typowe slicki będą niebezpieczne - chyba, że będziemy prowadzić rower).

aaa i co z tymi przełożeniami 39 x 28 ?

pozdrówka :)

#251 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądKatowice

Posted 29 June 2011 - 10:56

Wszystko zależy przecież :) Jak będzie sucho to możesz na czymkolwiek jechać :) Jak mokro to przecież też ;) Kwestia ostrożności i umiejętności. czasem okoliczności przyrody ;)

Podobnie z przełożeniami, kwestia techniki i mocy w nodze. ja bym się bał z takim przełożeniem tam atakować, ale ja słaby jestem,;)

Od siebie dodam, że ja cisnę na michalinach Pro race 3, jeśli Ci to coś pomoże w doborze gum.

#252 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 29 June 2011 - 10:57

jarus PRO3 powinny dać radę. Ja tam specjalnie opon nie kupuję na dany start. Mam GP4000 i na takich startuję niezależnie od pogody/nawierzchni.
Co do przełożenia to 39/28 styknie bez problemu. Sam zakładam kasetę 39/29 (ostatnie trzy mam 23-26-29).

#253 Gosc_jarus_*

Gosc_jarus_*
  • Gość

Posted 29 June 2011 - 11:16

No i piękne dzięki za odpowiedź :)

#254 Dag

Dag
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądBielsko-Biala

Posted 30 June 2011 - 20:17

oj chlopy, troche mnie zmartwiliscie.
przegladam wasze przebiegi i przelozenia ktore zakladacie to zaczynam sie zastanawiac, za co ja sie biore majac w tym roku niecale 1,4 tys przebiegu i najlzejsze przelozenie 39-25

#255 M³ody

M³ody
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądSkarżysko

Posted 30 June 2011 - 20:28

Z 39x25 to niestety nie masz co się tam pchać z przebiegiem 1,4k km :P
Chyba że dobrze biegasz to nad tymi co będą podjeżdżali możesz trochę nadrobić ;-)

PS: Zaliczyłem dzisiaj górkę miejską w Bodzentynie ( może nie Kamesznica bo asfalt miodzio, ale zawsze coś ) i doszedłem do wniosku, że po tych 90km i trzech solidnych podjazdach to ja na tym swoim 39x27 będe tam przepychał nie szybciej jak 7km/h :mrgreen:
PS2: Dobrze by było zrzucic jeszcze z 58 do 55 :lol: :-P ;-)

#256 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 30 June 2011 - 20:34

Młody, Ty mnie nie strasz bo mam takie samo przełożenie i 72kg wagi ! z rowerem 81kg.. :lol: z jedzeniem i piciem na całą trasę ok 84kg :mrgreen:

przelozenie 39-25

rok temu dałem radę [ledwo ale dałem] 39/23 i z niewiele większym od Ciebie przejechanym dystansem. dasz radę ;)

#257 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 posts
  • SkądKT

Posted 30 June 2011 - 21:17

Mlody żartujesz z tą górką w Bodzentynie? Przecież to jest hopka do wciągnięcia z rozpędu , tak samo z jednej jak i z drugiej strony. Chyba, że masz na myśli jakąś inną. Sory za OT

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#258 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 30 June 2011 - 21:52

Panowie, bez paniki. Nie jestem żadnym górskim wycinakiem (nigdy nie byłem) ale pozwolę sobie na kilka uwag (w Zakopanem mi podjazdów nie brakuje):
Jedziemy z kasetą jaką mamy i już. Jak kogoś stać to warto kupić sobie typowo na górskie maratony (w przyszłości się przyda). Można pożyczyć, o ile jest taka opcja. W najgorszym wypadku będzie but. I co ? Będzie wstyd ? Nie będzie. Nie jeden będzie podchodzić. Maraton jest amatorski, ściganie tak ale i zabawa. Ja akurat jadę bo o tym maratonie słyszałem wiele dobrego, druga sprawa, że jest okazja do jazdy w grupie, można spotkać się ze znajomymi. Powodów można by wymieniać jeszcze kilka. Więcej luzu...

#259 M³ody

M³ody
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądSkarżysko

Posted 30 June 2011 - 22:11

Chyba nie wiesz o co chodzi Mateunio :-P Z rozpędu się tam nie podjedzie niestety bo jest ze skrętu w lewo i od razu niby nic a szybciej jak 20km/h nie pojedziesz :-P

PS: Zapytaj się Rafała on nas na trenigu w zeszłym roku tam zaprowadził, a tą o której myślisz to i ja nosem wciągam :lol:

PS2: Tak to wygląda na profilu, ale w porównaniu do tego co trzeba tam podjechać to naprawdę luz blues :-P

PS3: A Ty widzę też wybierasz się na PB, kto jeszce od Was z Radomia ?

#260 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 posts
  • SkądMysłowice

Posted 30 June 2011 - 23:02

Wicklowman lubię cię, podoba mi się twoje podejście do rowerowania w maratonach.
Pozdrawiam wszystkich , którzy myślą podobnie.
Czy na rowerze czy z buta liczy się dobra zabawa w maratonie.
AP