Skocz do zawartości

Zdjęcie

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
632 odpowiedzi w tym temacie

#61 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 styczeń 2011 - 23:52

Gdzieś zasłyszałem, że ma być gadżet dla startujących w 5 edycji Pętli. Może lepiej dać prezent tym co startowali we wszystkich pięciu, albo co najmniej 4. Nagrodzić przywiązanie do marki :)

#62 Gosc_oscar_*

Gosc_oscar_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2011 - 20:01

Dla mnie PB jest obowiązkowym punktem w sezonie. W tym będę po raz 4. i mam nadzieję jeździć co roku...
Orgowie mogliby nic nie dawać, i tak bym przyjechał;) To niesamowite miejsce, gdzie czuję się chyba najlepiej, wyłączając dom i Teneryfę;)

#63 gizmo

gizmo
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądBieruń

Napisano 18 luty 2011 - 16:00

Dla mnie ten rok będzie pierwszym w ogóle takiego rodzaju wyścigiem i już się nie mogę doczekać, żeby "przeżyć ten mój pierwszy raz" :mrgreen:
Oczywiście mam nadzieję, że uda mi się ukończyć ;D pozdrawiam, Szymon

#64 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 17:37

Widzę, że jesteś mocno podjarany. Jak zacznę się wybierać na treningi w góry z początkiem kwietnia, to możesz się podczepić. W większości jeżdżę po trasach pętli beskidzkiej.

#65 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 luty 2011 - 17:41

Trochę z innej beczki ale w związku z pętlą. Co polecacie na tył, chodzi o największą zębatkę z tyłu. Dodam, że przód to 39. Nie lubię aż tak młynkować i nie chcę kupować 28 zębów, czy 25 lub 26 starczy ??? No chyba, że 28 jest wskazane. Z tamtejszych tras jechałem Rajcza Tour w zeszłym sezonie, to tak na marginesie, jaką mam orientację.

#66 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 17:45

To zależy. W okolicach Istebnej jest trochę żylet i Wiesław lubi puścić tamtędy trasę, żeby peleton się rozciągł. Są to podjazdy, typu patrzysz przed siebie i widzisz tylko niebo. Przy moim średnim poziomie wytrenowania 30 przód i 25 tył, musiałem tam deptać na stojąco i mocno gnieść. Klasyki typu Salmopol, Ochodzita, Kubalonka, klasycznymi drogami pykniesz na 39-25. Jednak dla komfortu i poczucia, że jest z czego zrzucić wziąłbym 28.

#67 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 luty 2011 - 17:52

Cytat

To zależy. W okolicach Istebnej jest trochę żylet i Wiesław lubi puścić tamtędy trasę, żeby peleton się rozciągł. Są to podjazdy, typu patrzysz przed siebie i widzisz tylko niebo. Przy moim średnim poziomie wytrenowania 30 przód i 25 tył, musiałem tam deptać na stojąco i mocno gnieść. Klasyki typu Salmopol, Ochodzita, Kubalonka, klasycznymi drogami pykniesz na 39-25. Jednak dla komfortu i poczucia, że jest z czego zrzucić wziąłbym 28.

Danke czonk
Jednak chyba kupię 28. Problem jest bo nie ma zbyt dużego wyboru (chodzi o tańsze grupy campy). I faktycznie lepiej mieć jakiś zapas z tyłu, chociaż ja preferuję twardo mieć pod nogą to jednak każdy podjazd jest inny, wystarczy jakiś krótki odcinek o zabójczym nachyleniu i momentalnie kolana mogą odetchnąć jak się ma coś jeszcze z tyłu w zanadrzu.

#68 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 18:07

Ja jestem cieniasem, wcześniej jeździłem na trzyrzędowej korbie. Teraz przerzuciłem się na kompakta z myślą o górach, jednak kasetkę wsadzam 27. W końcu to są góry :)

#69 gizmo

gizmo
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądBieruń

Napisano 18 luty 2011 - 18:21

Cytat

Widzę, że jesteś mocno podjarany.

Zgodzę się z tym, tyle że na moje usprawiedliwienie dodam, że iloczyn pecha (kontuzji) i błyskotliwości naszej polskiej służby zdrowia na długo wykluczył mnie z jakiejkolwiek aktywności fizycznej, także na rower mogłem sobie pozwolić generalnie od połowy sierpnia... dlatego jestem trochę "niewyjezdzony" z zeszłego roku ;)

Cytat

Jak zacznę się wybierać na treningi w góry z początkiem kwietnia, to możesz się podczepić.

z chęcią, tym bardziej że katowice i bieruń to relatywnie niedaleko

#70 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 luty 2011 - 18:27

Wicklowman ja Pętle zawsze jadę na 39, a z tyłu mam max 27, przy czym wrzuciłem ją tylko na największej ścianie. Na zdecydowaną większość starczy 25, ale z tego co widzę w tym roku końcówka na Koczy Zamek aż prosi się o 27 ;)
pzdr

#71 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 18:28

Będziesz musiał podjechać na pociąg do Tychów i sru w góry.

#72 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 18:29

Jak będzie końcówka na koczy od strony kamesznicy, to tam z 50% z bucisza ciśnie. A chodzneie w butach szosowych nie jest najwygodniejsze na świecie.

#73 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 luty 2011 - 19:01

wicklowman, starczy 26 czy 27.... ja przejechałem [nieświadomy] pętle beskidzką na 39x23 nie schodząc z rowera - znaczy się ,zsiadłem raz się wyrzygać na trasie po górce :mrgreen:
a powiedzieć ,że jechałem z myślą ,że na tyle mam 25 zębów.. :roll: ale przepyyyyyychałem.. masakra ;-) ale to mi udowodniło.. że najważniejsza jest wiara i to co siedzi w głowie.
no ale też 23 zęby spowodowały bardzo kiepski czas.. :roll: no + 2x spadnięcie łańcuccha i gleba na 2 pierwszych kilometrach podjazdu.. nie zdąrzyłem się wypiąć z pedałów :lol:

#74 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 19:05

O której edycji, a co za tym idzie trasie piszesz?

#75 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 luty 2011 - 19:11

2010 ;-) byyyło ciężko..
moja druga wizyta w górach rowerem gdzie okazało się ,że jednak klasyk kłodzki to pikuś w porównaniu z pętlą..

#76 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 19:11

Dystans?

#77 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 luty 2011 - 19:12

Eeee.. Mega ? mini. Mega. GIGA..
to mega.. ok 120km ?

#78 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 19:14

To z ciężkich podjazdów to pamiętam przed granicą w okolicach ochodzity, no i potem już przed metą dwa. Upał mnie zabił, totalnie. Pierwszy raz w życiu z bucisza z szosą dawałem. Do dzisiaj mam jeszcze ciut oblepione bloki asfaltem, taki był upał. Mogiła, to była dla mie pętla wstyd.

#79 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 luty 2011 - 19:17

Ale ukończyłeś :-> I to się liczy..
Jaki czas miałeś ?

Żar lał się z nieba.. Było trudno.. Ale pokazaliśmy ,że można ! W normalnych warunkach będzie lepiej :mrgreen:

#80 czonk

czonk
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 luty 2011 - 19:19

4:20 coś koło tego. Straszny wstyd. Jednak lekcja jest, już wiem, jak tego uniknąć.