Kross Vento, to bardzo sportowa pozycja. Dlatego proponuję wziąć to pod uwagę...
[Do 8000Zł] Szosa - Carbon
Napisano 22 grudzień 2019 - 10:54
Na pewno byś się z nim dogadał odnośnie ceny, co zresztą sam napisał. A rower jest level wyżej od tego Krossa.
https://m.olx.pl/ofe...67-IDCKcFK.html
Za 9600 kupujesz nowy u dystrybutora. Bez spazmów, cena na "dzień dobry". Mowa o r. 2020. Jako drugi właściciel masz 3 lata gwarancji, jako pierwszy - dożywotnią.
BTW Domane 2020 jest na nowym suporcie Praxis t47.
Napisano 22 grudzień 2019 - 11:32
W tym momencie dostępność + okazje (wyprzedaże 2019) raczej tylko Niemcy, Holandia i UK. Szukałem niedawno dla siebie i z powodu rozmiaru w Polsce trudno coś wyrwać. Albo już nie ma, albo jeszcze nie ma. Na zachodzie wybór dużo większy, ale trzeba mieć cash i pogodzić się z ewentualnymi wysyłkami w razie skorzystania z gwarancji. Właśnie w taki sposób można mieć Ultegrę 2019 u Niemca w cenie 105 2020 w Polsce Niektóre rowery z 2020 są już w Polsce, wiem o Treku i Giant.
Z drugiej strony też się zastanawiam czy nie poczekać w takim razie i nie kupić coś zaraz przed sezonem bo i tak póki co większość jeżdżę na trenażerze, a skoro z wyprzedaży już nic ciekawego nie ma to...
Domane SL5 z 2019 też nigdzie nie mogę znaleźć.
Bielsko-Biała Cycling
Napisano 22 grudzień 2019 - 11:38
Z drugiej strony też się zastanawiam czy nie poczekać w takim razie i nie kupić coś zaraz przed sezonem bo i tak póki co większość jeżdżę na trenażerze, a skoro z wyprzedaży już nic ciekawego nie ma to...
Domane SL5 z 2019 też nigdzie nie mogę znaleźć.
Domane to taki "prawie gravel". Popatrz na geometrię. Do tego patenty typu ISO Speed, za które płacisz dodatkowo 1500 - 2000 PLN (porównując do Emondy) Jeżeli tak Ci pasuje, to OK.
P.S. I ten schowek w ramie pod koszykiem
Napisano 22 grudzień 2019 - 15:02
Trek Emonda SL5 Disc
Focus Izalco Race Disc 9.7
Scott Addict 10/20 Disc
Canyon Ultimate CF SL Disc 7.0/8.0
Giant TCR Advanced 2 Disc
Bielsko-Biała Cycling
#29 Gosc_Kuba__H_*
Napisano 22 grudzień 2019 - 19:15
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Napisano 22 grudzień 2019 - 19:53
Mnie też bardzo podoba się Kross, którego pokazywałeś!
Ogólnie widziałem na ustawce gościa na Vento z tarczami i na wysokim stożku, w super malowaniu, to był chyba 9.0 na dura ace. ten rower serio wyglądem niszczy canyona. I wygląda naprawdę bardzo sportowo, podczas gdy canyon ultimate przy nim tak bardzo cywilnie. Ma to coś, jak BMW w M pakiecie w porównaniu do zwykłej wersji
To był taki KROSS_Vento_9_0_2016.jpg
Canyony są super. Tylko na każdej 30-osobowej ustawce masz pięciu kolesi na identycznych rowerach
Zobacz to:
rower-szosowy-kross-vento-9-0-28-2019-m-8269838416
ok, kosztuje ponad Twój budżet, ale masz Dura-Ace i rower o wadze 6,90 kg. Tarcz co prawda nie ma. Jak pogadasz, na pewno dostaniesz jakiś rabat.
Napisano 22 grudzień 2019 - 19:58
Geometria dużo bardziej sportowa niż w moim poprzednim rowerze, a komfort większy - nie wiem na ile to zasługa przesiadki z aluminium, a bardziej trafiony rozmiar.
Napisano 22 grudzień 2019 - 21:10
Jesli chodzi o TCRa widziales ta oferte ? https://mcsport.pl/t...disc-22751.html
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Nie widziałem... Rozmiar dla mnie to chyba Ska? 173/174cm wzrostu. Mka widze trochę może mieć za długie TT. Teraz jeżdżę na 539, w Sce 535. Reach taki sam jak w Sce, a Stack 520 (w Sce 529).
Jedynie co mnie przy Giancie "martwi" to ich własne koła - różne opinie po necie krążą. No i że nie ma na stronie producenta wagi tego roweru. Ktoś wie ile waży?
Mnie też bardzo podoba się Kross, którego pokazywałeś!
Ogólnie widziałem na ustawce gościa na Vento z tarczami i na wysokim stożku, w super malowaniu, to był chyba 9.0 na dura ace. ten rower serio wyglądem niszczy canyona. I wygląda naprawdę bardzo sportowo, podczas gdy canyon ultimate przy nim tak bardzo cywilnie. Ma to coś, jak BMW w M pakiecie w porównaniu do zwykłej wersji
To był taki KROSS_Vento_9_0_2016.jpg
Canyony są super. Tylko na każdej 30-osobowej ustawce masz pięciu kolesi na identycznych rowerach
Zobacz to:
rower-szosowy-kross-vento-9-0-28-2019-m-8269838416
ok, kosztuje ponad Twój budżet, ale masz Dura-Ace i rower o wadze 6,90 kg. Tarcz co prawda nie ma. Jak pogadasz, na pewno dostaniesz jakiś rabat.
A napisałem, zobaczymy czy da radę coś ugrać z rabatem...
Jest jeszcze taki Kross -> https://mcsport.pl/v...olysk-2016.html
Też ładny
Moim pierwszym carbonem jest Focus Izalco Race 9.8 z obecnego roku. Gdybym miał kupić jeszcze raz to bez mrugnięcia okiem bym to zrobił.
Geometria dużo bardziej sportowa niż w moim poprzednim rowerze, a komfort większy - nie wiem na ile to zasługa przesiadki z aluminium, a bardziej trafiony rozmiar.
Też mi się podoba, nawet są ciekawe cenowo oferty na necie, ale oczywiście nie mój rozmiar (51).
Bielsko-Biała Cycling
Napisano 22 grudzień 2019 - 21:52