Bike Fitting - Jaki Rozmiar Ramy Wasze Opinie / Sugestie ?
Posted 28 January 2020 - 17:46
Czy sie nie da jezdzic bo zawsze sie daje to jakos ustawic "w miare" mnjej lub bardziej. apetyt rosnie gust sie zmienia chce sie sprobowac czegos nowego, po prostu. Takze nawet jak trafie idealnie nie jest powiedziane ze za rok nie bede znowu szukac
Chcialem poznac jakies sugestie dot modeli bo wychodzi ze mam malo popularne proporcje niestety
Posted 28 January 2020 - 22:54
- MaciekTu likes this
Posted 29 January 2020 - 06:21
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Posted 29 January 2020 - 08:50
Skoro zmieniasz bo lubisz to czemu chcesz przestać?
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Hm, powiedzialem ze chce przestac ?
Chce zeby bylo "lepiej - troche bardziej ze sztuka" niz mostek 70mm bo popzioma za dluga a w mniejszym rozmiarze.brak sztycy.
Wlasnie ... Ultimate tez powaznie rozwazam podoba mi sie.
Posted 29 January 2020 - 08:57
Canyon chyba ze wszystkich topowych producentów ma najbardziej niekorzystną geometrie dla osób o twoich wymiarach. Ich rowery nawet w tych podstawowych wersjach mają bardzo sportową geometrie (niski przód).
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 29 January 2020 - 09:19
mówisz masz, wybierasz konkretny rower w konkretnym rozmiarze i porównujesz kilka ze sobą.
- MaciekTu likes this
Canyon Aeroad CF SLX
Posted 29 January 2020 - 09:30
O super sprawa dzieki.https://geometrygeeks.bike/
mówisz masz, wybierasz konkretny rower w konkretnym rozmiarze i porównujesz kilka ze sobą.
Sporo roboty zwlaszcza jak przyjdzie porownac modele sprzed paru lat zwlaszcza ze nie zawsze mozna ją znalezc tak latwo jak w przypadku np-gianta. Ale fakt w moim wypadku dawno powinienem dawno miec swojego excela i swoja baze
Posted 02 February 2020 - 20:13
Dobra
Chyba znowu kupie oczami
Pytanie co lepsze ( za i przeciw)
1 Venge pro 2015 ( pierwsza generacja )
Za - podoba mi sie, cena ta sama co nizej ale ma pomiar mocy
Przeciw - w sumie wiekowa konstrukcja bo z lat 2011-2015 w 2016 juz byl Vias o ile sie nie myle a potem kolejny lift i to juz inny rower. ale wciaz mi sie podoba
Bedzie ciezko to odsprzedac ...
Waga +-300 gram ciezsza rama niz Aeroad. To jednak minus.
2 Aeroad slx 2015 ( obecna generacja)
Nowsza konstrukcja zintegrowana kiera ( po lifcie do dzis bez zmian ( nie liczac widelca i switcha ale to nieistotne dla mnie )
Waga - ok 300gr lzejszy
Minusy - nie widze no moze jak doliczyc pomiar to bedzie z tysiaka drozej.
Przy zalozeniu ze cena taka sama i rozmiary mi pasuja
Jezdze max 2-3 godziny zwykle ook 90 min. Plasko.
W sieci szperalem ale o venge z lat 2011-2015 wcale jakos duzo nie ma testow i artykolow , pieje sie glownie glownie o wersji s-works.
O Aereodzie jest sporo glownie dobrego.....
Posted 02 February 2020 - 22:06
Miesiąc temu też miałem dylemat - Tarmac SL6 Pro Disc czy Venge Pro i wybrałem Venge Pro, bo wizualnie bardziej mi się podobał ( osprzęt w obu rowerach identyczny ).
Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem
Posted 03 February 2020 - 10:24
czyli różnicy w tzw szybkości nie zauważe miedzy 1 i 2 przy predkosciach 35-40 ? bo około 30kmh to na 99% nie zauważe.
wizualnie może i spec ale jednak czytając wszelkie recenzje czy porównania pada na aeroada. .... jednak nowsza i lżejsza konstrukcja.
pewnie jak znam życie i tak sie okaże po kilku treningach że nie widze różnicy ( oprócz look'u i nieco innej pozycji ) miedzy moją niesmiertelną sculturą i... pewnie po wakacjach bedzie w dziale sprzedam
najczesciej zauważam różnice w wadze - jak winda jest zajęta i trzeba wnieść po schodach
Posted 03 February 2020 - 13:03
Ogólnie stary Venge to z aero ma tyle wspólnego co nic. Praktycznie każdy rower wspinaczkowy z rocznika 2020 jest bardziej aero niż Venge z roku 2015-.
Canyon Aeroad CF SLX
Posted 03 February 2020 - 13:24
Ogólnie stary Venge to z aero ma tyle wspólnego co nic. Praktycznie każdy rower wspinaczkowy z rocznika 2020 jest bardziej aero niż Venge z roku 2015-.
czyli nie dosc ze komfort mniejszy waga ciezsza to jeszcze słaby aero hmm
i jest to głos rozsądku za aeroad
( choć w testach w tunelu z tamtych lat z tego co gdzies znalazłem to jakiejś przepaści między nimi nie ma, choć pewnie wszystko zależy kto te testy zleca. )