Nie mogłem się powstrzymać.
Napisano 17 kwiecień 2020 - 17:05
Nie mogłem się powstrzymać.
Napisano 17 kwiecień 2020 - 20:02
Napisano 18 kwiecień 2020 - 11:10
No dobra, a możesz teraz wsiąść na ten sam rower, na tle tej samej ściany, ustawić swoją pozycję na rowerze z pedałami w pozycji poziomej i pionowej i cyknąć dwie fotki?
Napisano 18 kwiecień 2020 - 12:44
Już wkleiłem jedną
Napisano 18 kwiecień 2020 - 13:44
No dobra, a możesz teraz wsiąść na ten sam rower, na tle tej samej ściany, ustawić swoją pozycję na rowerze z pedałami w pozycji poziomej i pionowej i cyknąć dwie fotki?
Dla dokładności z przyklejonymi kropkami w punktach pomiarowych, wykonane obiektywem 50mm FX aby w miarę zniwelować zniekształcenia?
Napisano 18 kwiecień 2020 - 13:59
Ale na ch** że tak zapytam? Robił i ustawiał to ktoś kto ma o tym pojęcie, patrz Wojtek z Absolutebikes.pl.No dobra, a możesz teraz wsiąść na ten sam rower, na tle tej samej ściany, ustawić swoją pozycję na rowerze z pedałami w pozycji poziomej i pionowej i cyknąć dwie fotki?
Napisano 18 kwiecień 2020 - 18:30
Napisano 18 kwiecień 2020 - 19:05
Same here =] Tym bardziej, że to tylko kwestia czasu. Niestety organizm to nie życzenia. Trzeba się napracować.
Napisano 18 kwiecień 2020 - 19:12
Napisano 12 lipiec 2020 - 17:17
Szukając kierownicy, natknąłem się na coś takiego:
https://www.speciali...r=228231-156095
Myślę, że bardzo by pasowało. Nie wiem, czy przy następnym rowerku nie pójdę własnie w coś takiego, rower aero + kiera aero +25mm. Wywalasz podkładki i jest i ładnie i nadal wysoko.
Napisano 19 lipiec 2020 - 00:06
I efekt finalny jest taki ??
Nie wiem jak Wy, ale ja już wolę jedną-dwie, nawet trzy podkładki
Napisano 19 lipiec 2020 - 00:27
I efekt finalny jest taki ??
Nie wiem jak Wy, ale ja już wolę jedną-dwie, nawet trzy podkładki
Jak to mówią: nie to ładne, co ładne, ale co się nam podoba. Mnie nie koniecznie, ale cóż...
Napisano 07 sierpień 2020 - 13:13
Idą zmiany.. (duże chyba nie)
W przyszłą środę kolejna wizyta przy bikefittingu. Okazuje się, że moja prawa (trochę krótsza) noga robi problem na siodle. W sensie że podczas jazdy wrażenie mam, jakbym pod prawym półdupkiem nie miał wkładki (myślałem zawsze, że z tym trzeba żyć )
Najpewniej skończy się na podkładce pod blokiem, ale już zostałem uprzedzony, że w razie czego może będzie trzeba skrócić ramiona korby ze 172,5 do 170, co będzie skutkowało wyrzuceniem wszystkich podkładek pod kierownicą..
Jeszcze nie wiem dlaczego tak a nie inaczej, ale jak dowiem się więcej to dam znać.
Napisano 07 sierpień 2020 - 14:27
Super, że poprawia ci się zdrowie. Czy nie jest tak, że przy zmianie korby na krótszą siodełko może iść wyżej? Przy takiej zmianie masz 2.5mm. Podkładek pod kierownicą pewnie koło 25mm. Jeżeli uda się za jednym zamachem obniżyć kierownicę to świetnie. Ciekaw jestem tylko, czy ta asymetria nóg była tak dużym ograniczeniem w twoim przypadku, że dopiero podniesienie kierownicy pomagało na początku i jednocześnie zmiana korby pozwoli na tak znaczące jej obniżenie. Czy jest to spowodowane ogólną poprawą sprawności?
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Napisano 08 sierpień 2020 - 07:07
Idą zmiany.. (duże chyba nie)
W przyszłą środę kolejna wizyta przy bikefittingu. Okazuje się, że moja prawa (trochę krótsza) noga robi problem na siodle. W sensie że podczas jazdy wrażenie mam, jakbym pod prawym półdupkiem nie miał wkładki (myślałem zawsze, że z tym trzeba żyć )
Najpewniej skończy się na podkładce pod blokiem, ale już zostałem uprzedzony, że w razie czego może będzie trzeba skrócić ramiona korby ze 172,5 do 170, co będzie skutkowało wyrzuceniem wszystkich podkładek pod kierownicą..
Jeszcze nie wiem dlaczego tak a nie inaczej, ale jak dowiem się więcej to dam znać.
Napisano 08 sierpień 2020 - 08:07
Napisano 08 sierpień 2020 - 11:07
Jak znikną podkładki tutaj nareszcie przestaną pierdzielić że z Tobą i tym rowerem coś jest nie tak. Twoi oponenci znowu zaczną się wysypiać a Ty nie będziesz musiał się kąpać po każdej wizycie tu żeby zmyć z siebie pomyje wylane na twoją osobę
Chyba jednak trochę zbyt daleko zaszedłeś z tymi "oponentami", "pomyjami" itd.
Napisano 08 sierpień 2020 - 20:00
Fizjoterapia niewiele się różni od magii.
Albo od wiary.
Niektórzy fizjoterapeuci mówią by IBT rolować. Inny kategorycznie zabraniają.
I bądź tu mądry. Trzeba komuś uwierzyć....
Napisano 09 sierpień 2020 - 07:22
Mi też wymyślili krótsza jedną nogę. Na szczęście znalazł się taki, który wpadł na to, że miednica była zrotowana.
Napisano 10 sierpień 2020 - 10:40
Super, że poprawia ci się zdrowie. Czy nie jest tak, że przy zmianie korby na krótszą siodełko może iść wyżej? Przy takiej zmianie masz 2.5mm. Podkładek pod kierownicą pewnie koło 25mm. Jeżeli uda się za jednym zamachem obniżyć kierownicę to świetnie. Ciekaw jestem tylko, czy ta asymetria nóg była tak dużym ograniczeniem w twoim przypadku, że dopiero podniesienie kierownicy pomagało na początku i jednocześnie zmiana korby pozwoli na tak znaczące jej obniżenie. Czy jest to spowodowane ogólną poprawą sprawności?
Poprawa sprawności. Robiłem ćwiczenia ciągle z książki Ukryta Przewaga Danielsona. Ogólnie widzę dużą poprawę zachowania na rowerze. Na początku nie doceniałem tej książki, ale robi robotę. Jednak core to core.
Dmxzor jeśli można wiedzieć to jaki masz problem zdrowotny? Ja jestem po operacji biodra (zlamanie szyjki kości udowej) i też mam jedną nogę minimalnie krótsza😉 zapewne też mnie czeka bikefitting i zmiana pozycji na rowerze....
Miałem obydwa biodra trzaskające. Korygowane laparoskopowo, teraz jest git.
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Pierwsza Szosa 5-6 Tyś.Napisany przez becow1 , 29 lip 2024 szosa, endurance, pierwsza szosa |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower do 3500zł? →
Pierwsza Szosa Dla Kobiety - Do 3000 ZłNapisany przez ocet-na-rower , 18 cze 2024 szosa, kobieta, rower, sensa |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kross Vento 8.0 Rama 21 Cali Czy Jest Sensowna Konkurencja W Tym Przedziale Cenowym?Napisany przez wolf24 , 20 kwi 2024 szosa |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Dlaczego Zalecane Jest Oklejanie Roweru Na Mokro?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 19 mar 2023 folieochronne i 6 więcej |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Czy Grubość Folii Ochronnej Na Rower Ma Znaczenie Dla Ochrony Przed Uszkodzeniami?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 12 mar 2023 folieochronne i 6 więcej |
|