Czy najładniejszy to kwestia dyskusyjna, ale na pewno jeden z najbardziej zaawansowanych technologicznie. Też się nad jego zakupem zastanawiam.
Nasze zakupy
Posted 17 March 2017 - 20:37
Nowy rower dla młodego bo z 12'' cali wyrósł jesienią. Pełna akceptacja sprzętu, miał być zielony i mieć dopalacze cokolwiek to znaczy. Chwilowo kończymy leczyć anginę więc była tylko runda po mieszkaniu.
Kupowany na odległość, ale jestem mile zaskoczony wykonaniem. Jedyne do czego można się przyczepić to zbyt mocno skontrowane piasty, ale to szybko poprawiłem.
- alu rama, korby, mostek, sztyca, obręcze i piasty
- przedni hamulec tektro w wersji dziecięcej, regulacja odległości dźwigni od kierownicy, ramiona i dzwignia - alu
- koła zaplecione w słoneczko więc jest aspekt szosowy
- szkoda że kierownica stalowa, ale sympatyczne gięcie pozwalające na regulację jak młody trochę podrośnie
Proszę tylko nie pisać żeby zdjąć odblaski i osłonę, a mostek dać do dołu.
- BraWo, pimpf, Stasko and 1 other like this
Posted 19 March 2017 - 20:10
Posted 20 March 2017 - 17:30
Starego złomka z deca (kosztował ok 400 zeta, przejechał przez 2,5 roku ok. 8k km i nie opłacała się wymiana napędu i zardzewiałych i zepsutych części) zastąpił nowy złomek z deca - triban 100 - będzie dojazdówką oraz rowerem na przejażdżki rodzinne do okolicznych lasów. Czyli w 100% zastąpi stary rower. Nie spodziewałem się, że tej wiosny nie będę niemal jeździć, ale kupię za to dwa nowe rowery...
"Life is brutal and full of zasadzkach".
pozdr
- Prozor, impa and stryjek like this
Posted 21 March 2017 - 07:35
Też o tym pomyślałem... No chyba, że klub serwisujesz
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 21 March 2017 - 10:38
No właśnie, na czym polega wyższość Mastik'one nad butaprenem z Castoramy? przecież Mastik'one to też butapren. Chemicznie butapren to roztwór kauczuku, żywic i wypełniaczy w mieszaninie rozpuszczalników organicznych. Różnica polega na jakości użytych produktów do jego produkcji (przede wszystkim jakości kauczuku) a zatem do jakości wiązania szytki z karbonem.
Nie trzeba Cię przekonywać do drogich, oryginalnych klejów ponieważ zwykłym butaprenem z powodzeniem przykleisz szytkę do obręczy, ale jak ktoś kupuje szytki po 300 pln za sztukę i oczekuje wysokich parametrów jezdnych, to chce mieć też zapewnioną wysoką jakość klejenia, którą zapewni oryginalny Mastik'one.
Posted 21 March 2017 - 13:02
Zaden obciach, tylko nie po to poswiecam moj czas na caly ten cyrk z szytkami , zeby lepic je byle jakim lepiszczem, z tego tez samego powodu nie zakladam kiepskich szytek. Szkoda mi poprostu poswieconego na to czasu.
A ze mozna przykleic butaprenem, nie bede tego podwazal, pewnie mozna wieloma innymy klejami ale ja pozostane przy sprawdzonym przez wiele lat specyfiku.
Posted 21 March 2017 - 13:17
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Posted 21 March 2017 - 13:22
Posted 21 March 2017 - 14:18
Po części rozumiem ale po części to dla mnie coś w stylu "Mam najnowszego Jaguara to nie będę odkręcać czegoś tam zwykłym kluczem bo to Jaguar i lepiej do mechanika od razu pojade bo on pewnie ma specjalne klucze z atestem Jaguara".
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Troche chyba nietrafiona analogia. Co ma jakosc klucza do uzywania przeznaczonego do szytek kleju, czy tez uzywania dobrej jakosci szytek? Ale jak juz, to z jakiego powodu mialbym rezygnowac z uzywania super jakosci kluczy na rzecz "tym tez sie da"?
Bo tyle wlasciwe mozna powiedziec u uzytkowaniu butaprenu do klejenia szytek.
Jak butapren dorobi sie takiej opinii jak Mastik one, bedzie tak powszechnie uzywany wsrod pro peletonu jak i amoatorow, beda dostepne testy crr i przede wszystkim jak bedzie przeznaczony do klejenia szytek, to wtedy moze sie zastanowie.
A jak na razie to butaprenem skjeje sobie buta, a do szytek bede uzywal mastika
I zeby zakonczyc dyskusje, patrzac na sile nabywcza, pewnie dla przecietnego Kowalskiego taka tubka butaprenu i tak bedzie caly czas drozsza niz dla przecietnego Browna tubka mastika