To schodzi sie o cene vs czas uzytkowania ale już dorosłem
No no, z 10 lat użytkowania - wychodzi na bogato
A do mnie jedzie trochę zimowych ciuchów od ekoi, jak dojadą to wrzucę foty i jakiś opis.
Napisano 28 listopad 2019 - 20:10
@marb - https://www.ekoi.com/pl/
@Marcin321 - Możesz podać wzrost i wagę? Mam problem z rozmiarówką ekoi
Napisano 29 listopad 2019 - 14:44
Bielsko-Biała Cycling
Napisano 30 listopad 2019 - 16:18
177/69, noga 87, ręce też długie
Kurtki są świetnie dopasowane, bluza nieco luźniejsza, koszulki termo bardzo przylegające ale z zapasem długości.
Kupuje w Ekoi od dawna i w 100 % polecam ich kalkulator rozmiarów. Jedyne co mogę polecić to ochraniacze na buty M są za małe na 42.
Napisano 30 listopad 2019 - 16:19
Napisano 30 listopad 2019 - 16:42
Kupuje w Ekoi od dawna i w 100 % polecam ich kalkulator rozmiarów. Jedyne co mogę polecić to ochraniacze na buty M są za małe na 42.
Żeby jeszcze letnie koszulki miały lepszy krój (krótki przód) ... np. taki model:
https://www.ekoi.com...rouge-bleu.html
Chyba do nich napiszę w tej sprawie
Dziś pierwsza jazda w kupionej ostatnio koszulce termicznej i kurtce (tylko te 2 warstwy na górze + fragment długich gaci na szelkach zachodzący na nerki). W 0-2 stopni było bardzo komfortowo, jazda 1.5h po lesie, fragmentami mocno + 10 minut przerwy na zmianę dętki. Krój kołnierza - rewelacja.
BTW. ceny w ten weekend są jeszcze lepsze niż tydzień temu, grrr ... mogłem nie zaglądać
Napisano 01 grudzień 2019 - 17:12
muszę przyznać, że kompaktowo i przyjemnie
czas na baterii słabszy niż w x3, ale nie mam dodatkowego akumulatora na ramie. Za to ma świecić inaczej, i 4h na 950lm powinno i tak być okej. Do tego ciekawsze mocowanie na kierę, mam nadzieję, że wytrzyma moje użytkowanie
Napisano 01 grudzień 2019 - 19:01
A co z solarstormem X3 było nie tak (tak z ciekawości)?
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 01 grudzień 2019 - 19:17
samo światło ok, dobrze oświetlało, chociaż dystrybucja światła lepsza by mogła być. Po 2h w przeplatanym trybie 2200/1300 raptem 30% baterii zeszło, to miazga.
To co mi się nie spodobało to ten dodatkowy akumulator i jego mocowanie do ramy, przejechałem się w naprawdę łatwym terenie z dobrą nawierzchnią a i tak nie dowiozłem go w pozycji w jakiej zainstalowałem. Jest to też kwestia mojego roweru, bo rurom daleko do poziomu ->
Kolejna rzecz, to brak zabezpieczenia akumulatorów przed deszczem wilgocią, przynajmniej wg instrukcji... akurat testowałem w wilgotnej mgle czy tam smogu i jakoś mi to spokoju nie dawało. Dalej zaczep na kiere, niby spoko, gumka, ok, do mojej kiery który ma naprawdę nieregularny kształt było w miarę ok. Lampka nie jeździła, ale ręką mogłem ją przesuwać naprawdę łatwo, do tego przy zdejmowaniu gumka wystrzeliła gdzieś w kosmos i musiałem szukać. Myślałem, że zniosę to, ale jednak odkryłem, że nie lubię takich rozwiązań
x3 złe nie było, ale nie tego szukałem
Napisano 02 grudzień 2019 - 14:19
Napisano 02 grudzień 2019 - 21:30
albo te https://sklep.bcmnow...ez-wkladki.html
w cenie z kodem na blekfrajdej -30% nie kupisz nic lepszego.