Jeszcze do montażu pedały i uchwyty na bidony.
Posted 03 January 2020 - 16:57
i do zdjęcia podkładki pod mostkiem, żeby wyglądał jak sportowa maszyna oraz ustawienie kąta pochylenia kierownicy lub przesunięcie w dół manetek, bo stoją jak rogi.
gratuluję!!!! bardzo ładny zakładam, że cieszysz się jak szalony!
Będę się jeszcze bawił ustawieniami bo jeszcze muszę zamienić strony angielskich hamulców, ale to już sobie z chłopakami od Speca ustawiłem na wtorek. Póki co tak go tylko poskładałem, żebym chociaż się mógł napatrzeć Bo zerkając na zapowiadaną pogodę u mnie to raczej nie potestuję i tak przez weekend...
Bielsko-Biała Cycling
Posted 03 January 2020 - 17:00
@Damios - ładny! Będziesz miał radochę na bank
@Bzyk - co do czyszczenia butów - w sumie to się nie zastanawiałem. Kiedyś miałem białe sidi to od czasu do czasu czyściłem po prostu wilgotnymi chusteczkami. Jeżeli złapie mnie jakaś ulewa to się będę zastanawiał, póki co czekam do wiosny i będę je ubierał na suche warunki hehe. Na zimę i mokre asfalty mam czarne buty
Posted 03 January 2020 - 18:18
Mam tak samo A czyszczę takie zabrudzenia, alkoholem izopropylowym, którego używam do serwisu Reby wg mnie nie ma nic lepszego, radzi sobie znakomicieotarcia o oponę czy o cokolwiek innego. Bo mimo usilnych starań i tak cały czas o coś zahaczę
Posted 04 January 2020 - 23:37
Za te klamki Shimano powinno do końca świata przepraszać.
Zwłaszcza tak ustawionych jak na powyższym obrazku.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 January 2020 - 09:08
Posted 05 January 2020 - 12:03
Wszystko zależy od mobilności w stawie biodrowym.
Niestety, nie wszystko. Wystarczy, ze mam nogę o kilka cm dłuższą niż inni i cała masa rowerków, które mi się podobają idzie w p...u.
W takim Tarmacu, gdybym ustawił siodło na mojej wysokości, to kierownicę miałbym pewnie o jakieś 15 cm niżej. I nie chodzi wyłącznie o plecy, u mnie raczej o ręce. Obciążenie rośnie zbyt mocno, wzrost i waga robi swoje.
Ludzie o parametrach "kolarskich" mają zdecydowanie łatwiej i często generalizują.
Posted 05 January 2020 - 12:34
Posted 05 January 2020 - 13:39
Bo podkładek nie wyrzuca się na pałę. Wszystko zależy od mobilności w stawie biodrowym. Regularne rozciąganie zdecydowanie pozwoli na ustawienie bardziej agresywnej pozycji.
ale ja nie wyrzucałem na pałę wypróbowałem każdą kombinację i zostałem z 3ma (na 4 możliwe). W tym Tarmacu podejrzewam, że dałbym jeszcze tą jedną z góry co została. A druga sprawa, że nie chcę bardziej agresywnej pozycji, wręcz przeciwnie
Posted 05 January 2020 - 14:12