Dorzucam fotę
Piękny!
Napisano 04 luty 2020 - 21:05
Napisano 05 luty 2020 - 12:31
Dziś odebrałem swoje pendolino ... RYDWAN SZATANA :-)
Jak dla mnie to przyszedłeś tutaj z dużą miotłą i po prostu POZAMIATAŁEŚ Gratulacje... Też zacząłem się ślinić na niego ale jednak jeszcze nie ten czas, nie ten budżet .
Jeśli mogę spytać to ile masz wzrostu? Bo sądząc po wadze to rower w rozmiarze 54. Pytam, bo ja ze swoimi 176cm jestem tak na pograniczu 54, a bardziej chyba wg tabel speca 56 byłby pod mój wzrost.
Napisano 05 luty 2020 - 13:00
Jak dla mnie to przyszedłeś tutaj z dużą miotłą i po prostu POZAMIATAŁEŚ Gratulacje... Też zacząłem się ślinić na niego ale jednak jeszcze nie ten czas, nie ten budżet .
Jeśli mogę spytać to ile masz wzrostu? Bo sądząc po wadze to rower w rozmiarze 54. Pytam, bo ja ze swoimi 176cm jestem tak na pograniczu 54, a bardziej chyba wg tabel speca 56 byłby pod mój wzrost.
Mam znajomych wyższych od Ciebie i użytkują 54.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 05 luty 2020 - 13:08
Mam znajomych wyższych od Ciebie i użytkują 54.
Moim zdaniem Spec zawyża wzrost do rozmiarów, od jakiegoś czasu mam takie zdanie. Mój znajomy ma 180 z groszami (podobny wzrost do mojego, ja mam 181) i kupił po dłuższym mierzeniu Venge roz. 54.
Przy 176 brałbym 54 i nawet nie myślał o innym.
Napisano 05 luty 2020 - 15:48
Moim zdaniem Spec zawyża wzrost do rozmiarów, od jakiegoś czasu mam takie zdanie. Mój znajomy ma 180 z groszami (podobny wzrost do mojego, ja mam 181) i kupił po dłuższym mierzeniu Venge roz. 54.
Przy 176 brałbym 54 i nawet nie myślał o innym.
Zależy od proporcji ciała, bo nawet 52 może być dobry. A przy krótkich nogach i klasycznej ramie, w rozmiarze 54 sztyca wystaje bardzo mało i śmiesznie to wygląda
Napisano 05 luty 2020 - 18:06
Wjechał nowy trenażer od Tacx'a.
Co niektórzy pewnie pamiętają temat zajebistej wyprzedaży Tacx Genius Smart z przed 2 lat. Ja wtedy też zakupiłem owy trenażer z zajebistym rabatem (chyba 50%). Tak się złożyło, że rozwaliło mi się łożysko w tym trenażerze (zaczął strasznie hałasować, taki klikający dźwięk). Wysłałem filmik do Tacx'a, i po czasochłonnej wymianie mailowej z "botami", które odpisywały po 5 dniach - w końcu odezwał się do mnie normalny człowiek. Procedura szybka "tak ma Pan racje, ale nie produkujemy już części do Geniusa. Oferuje Panu wymianę na nowego Flux S, bez dopłaty, lub 80% rabatu na Neo 2T (czyli trzeba dopłacić "jedyne" ~1,6 tyś.). Opcje, która wybrałem widać powyżej, bo uważam, że parametry które oferuje, wystarczyłyby nawet do zrobienia solidnego treningu zawodowcowi .
Jak widać mimo wstępnych problemów, Tacx nie zostawia swoich klientów na lodzie, mimo że w teorii trenażer był już miesiąc po wyjściu gwarancji w momencie zgłoszenia.
Szkoda tylko, że kontuzja nie pozwala się cieszyć nową zabawką
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany