Wjechał mój nowiutki ścieżkowiec Canyon Neuron 6.0 w weekend jak pogoda pozwoli, potestujemy czym sie je pełne zawiasy.
Napisano 20 luty 2020 - 21:53
Gratulacje zakupu, fajna rzecz dla odmiany ...na tym zdjęciu wygląda jakby był na kołach 26''
Ah no miałem do wyboru albo szosa albo mtb, miałem HTka w którego władowalem sporo kasy, ale zmierzało to donikąd, więc zmieniłem co zmieniłem dwie fotki oddadzą prawidłowe ustawienie sztycy, bo na tmtej fotce była wyciagnięta bardziej niż powinna ( tutaj będzie zwykłe ustawienie + pozycja zjazdowa na minimum). Mały też nie jestem więc i koło wydaje się mniejsze a to rozmiar XL z Canyona, największy jaki maja.
Napisano 21 luty 2020 - 09:00
Przedział cenowy, torchę to determinuje, jednak jak miałem do wyboru SRAMa SXa a porądne SLX/XT to wolałem wziąć SLX/XT zawsze można kupić zębatkę, zdemontować przerzutkę i manetkę i mieć 1x11 z "blatem" 32 dam rade pojeździć, koszt niewielki - korzyści niezauważalne Narazie mam większy problem z tym ustrojstwem zwanym damper muszę to wyregulować dzisiaj, czuję że bedzie zabawa.
Napisano 24 luty 2020 - 14:05
Bielizna termoaktywna - chce się jeździć, ale jest chłodnawo i łatwo o przeziębienie i przewianie.
Pytanie w kontekście bielizny termoaktywnej.
Tutaj znalazłem coś takiego: https://mcsonline.pl...l,cp224,pl.html
Teoretycznie dla motocyklistów, ale chyba nie ma znacznia, że byłaby wykorzystywana dla cyklistów?
Napisano 25 luty 2020 - 07:34
Zona kiedyś przez przypadek kupiła mi koszulkę termo z Brubecka przeznaczoną dla motocyklistów .... to jedna z najlepszych inwestycji jaką wykonała do 0 stopni zakładam tylko ją i kurtkę z decathlonu, i nigdy ni e jest mi zimno, pot tez odprowadza rewelacyjnie.
Napisano 25 luty 2020 - 10:28
Jaką kurtkę?
Ja na 0-7 zakladam trzy dlugie warstwy, termo, shimano winter jacket taka fajna z miśkiem od środka i na to cienką wiatrowke. Raz załozylem jeszcze pod to bezrekawnik termo bo bylo wyjatkowo zimno.
https://mtb-xc.pl/20...0-z-decathlonu/
Napisano 25 luty 2020 - 20:20
Napisano 26 luty 2020 - 10:34
Przerzutka tył Sora RD-R3000 do trekkinga i łańcuch Sunrace CN11A.
Napisano 26 luty 2020 - 11:46
Napisano 26 luty 2020 - 11:57
Dziń dybry.
Biorąc pod uwagę niski koszt netto i kilka planowanych wyjazdów w góry (czyt. z większą kasetą) postanowiłem zmienić tył na nowy model. Dodatkowe plusy oprócz większej pojemności to shadow i 20g lżej ciekaw jestem jak będzie zmieniać w stosunku do starej.
Napisano 26 luty 2020 - 22:06
Do zabawy mamy troche okolicznych terenow, planuje tez pobawic sie na maratonach i mini maratonach mtb, wiem ze nie do konca do tego sluzy rower ze skokiem 130 mm. Blisko mam do bielska, kasiny napewno dwudniowy wypad do swieradowa zrobie i byc moze przy okazji okolice Mai Wloszczowskiej. Kupilem taki rower z dwoch powodow, chcialem miec rower do zabawy i fulla. Poczatkowo celowalem w Sparka ze Scotta, ale tam pierwszy rozsadny model to koszt 12 tysi przy tym Canyonie za 7,5 to juz spora roznica. W tym modelu jest 2x11 docelowo przerobie na 1x11. Za tym modelem tez przemawialo ze jest to na shimano slx/xt a nie jak wiekszosc w tej cenie na plastikowym Sramie SX... No i damper Foxa robi robote. Mam tez w planie kilka dwudniowych wypadow po beskidach to tak na ten sezon.@Kriss gdzie popylasz tym trailem? Tam jest 2x12?
Napisano 26 luty 2020 - 22:09
Caly rower by szybciej doszedl z Niemiec, ja czekalem ostatnio 2 dni widze ze przygotowania do lojenia dupska na lokalnych hopkach ida pelna para, brawoTrochę części na wymianę i remont generalny, nie ma tam wszystkiego. Suport, pancerze, linki, klocki hamulcowe, łożyska piasty wymienią mi bezpośrednio w serwisie z ich sklepu, a stery przyjdą z Niemiec za jakieś 2-3 tygodnie w zasadzie zostanie tylko rama, kierownica, mostek, manetki(Do naprawy...), Siodło sztyca i koła... Klasyka gatunku.
IMG_20200226_113354_compress94.jpg