Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#5281 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2020 - 09:29

spoko, ja sie wyleczylem ze zbijania wagi na oponach :D

Tutaj głównie chodziło o moje potrzeby, większość jeżdżę u siebie i trochę szkoda mi było nobby niców  na ścieżki nazwijmy to polno - leśne, czasmai jakbym chciał wystartować w jakimś maratonie to waga na masie rotującej też się przyda, chociaż ja raczej walczę w połowie stawki ;)  stąd chcę mieć dwa komplety kół typowe ciężkie z grubym klockiem i szybkie lekkie - w zalezności od warunków będe sobie nimi rotował :) Niby D.Batek mówiąc o JAck Rabbitach mówił ze w błocie też się na nich pojedzie, ale wiadomo ze owi to zawodowiec i do tego przedstawiciel grupy CST ;)

#5282 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 13 maj 2020 - 10:04

enduro trails w bielsku lub single w swieradowie, zadne dh, raczej wole plynne sciezki z podjazdami i zjazdami przemieszane.

Bez opuszczanej sztycy? To nie zabawa ;)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#5283 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2020 - 10:32

Bez opuszczanej sztycy? To nie zabawa ;)

A kto powiedzial z bez ? Chyba zle zinterpretowales

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#5284 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1528 postów
  • SkądSK

Napisano 14 maj 2020 - 10:41

Wymiana kół za 38mm na 50mm, zakupione No Limited Sprint 50 grafitowe :)

ko%C5%82a_karbonowe_50mm_NoLimited-1.jpg

• 1415chris i stryjek lubią to

#5285 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 14 maj 2020 - 11:23

Dętki lateksowe, pompować będę i ja ;)

6ef28bc71b5fd2dd6d262feda743b051.jpg

Nabyłem i ja dwie sztuki. Na plus niższa waga: 76 i 77 gramów wobec 85 deklarowanych przez producenta. Mam nadzieję, że w połączeniu z oponami o wysokim oplocie uzyskam "marginal gains" ;)

#5286 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 maj 2020 - 11:34

enduro trails w bielsku lub single w swieradowie, zadne dh, raczej wole plynne sciezki z podjazdami i zjazdami przemieszane.

spokojnie ta CST da radę, ja zjeżdżam prawie wszystko na hardtailu i nowszym Smart Samie ;) 

#5287 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 886 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 14 maj 2020 - 11:40

token.jpg

Wjechał token pod mufe BB86, ale C3 (powiększony o 0,1mm).

Jestem już po instalacji, która była banalna. Weszło z oporem - czyli ogólnie tak jak powinno, w przeciwieństwie do montażu zwykłego press-fita w tej ramie, który wchodził bardzo lekko.

Korba kręci się lekko, ale to akurat nie jest żaden wyznacznik. Jakoś wykonania tokena w stosunku do zwykłego press-fita to trochę jak biżuteria dla dzieci z plastiku vs srebro.

Niestety, po jeździe próbnej okazało się, że jeszcze coś mi strzela delikatnie gdzieś, więc muszę szukać innej przyczyny xD.

#5288 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 352 postów

Napisano 14 maj 2020 - 12:48

Przesiadka z Uvexów. Leżą na nosie igła. Będzie mistrz. 

Dobrze, ze nie wziales te co ja mam, bo bym Cie musial udusic ;)

Mi sie dobrze jezdzi po przesiadce na Oakley tez z UVEX

#5289 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 14 maj 2020 - 13:12

Dobrze, ze nie wziales te co ja mam, bo bym Cie musial udusic ;)

Mi sie dobrze jezdzi po przesiadce na Oakley tez z UVEX

Nooo bo tak często razem jeździmy, to byłby przypał 😂

• lupus lubi to

#5290 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 14 maj 2020 - 13:39

Ja łapię się u siebie, że jak się odwracam, żeby się upewnić przy skręcie czy coś, to zawsze wyjeżdżam trochę ku środkowi jezdni. Taki radar w sumie byłby spoko, ale kupiłem niedawno dopiero zestaw Bontragera z Flare RT na tył i kurczę teraz mi szkoda. 

Się mój problem rozwiązał, ale cena nie zachęca póki co. 

https://trigar.pl/ra...in-varia-rvr315

#5291 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 14 maj 2020 - 14:25

Się mój problem rozwiązał, ale cena nie zachęca póki co. 

https://trigar.pl/ra...in-varia-rvr315

Dla mnie to już trochę przesada i gadżeciarstwo.. ;-D Jeszcze stopkę polecam przykręcić, by nie opierać roweru :D :D :D

#5292 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maj 2020 - 14:56

Ja bym tak nie powiedział. W zasadzie na każdej jeździe zaskakuje mnie samochód, który nagle pojawia się po mojej lewej stronie. Gdy wiatr wieje w uszy, nie ma szans na usłyszenie, że samochód się zbliża. 

#5293 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1029 postów

Napisano 14 maj 2020 - 15:07

Krytykują Ci którzy z tym nie jeździli W sumie to mnie to nie dziwi, też byłem w tej grupie do pierwszej przejażdżki
  • Prozor i lukaszzsch lubią to

#5294 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 14 maj 2020 - 15:18

Ja oczywiście, że bym kupił, ale poczekam aż stanieje, bo za tyle można kupić RTL 510. A dla przypomnienia nie potrzebuję światełka 😜

#5295 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 14 maj 2020 - 15:20

Krytykują Ci którzy z tym nie jeździli W sumie to mnie to nie dziwi, też byłem w tej grupie do pierwszej przejażdżki

„Najpierw wyśmiewali, potem kopiowali”

#5296 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 maj 2020 - 15:20

Ja bym tak nie powiedział. W zasadzie na każdej jeździe zaskakuje mnie samochód, który nagle pojawia się po mojej lewej stronie. Gdy wiatr wieje w uszy, nie ma szans na usłyszenie, że samochód się zbliża. 

A co ci to da? Jak ma cię zabić to i tak cię zabije. Jak chcesz zjechać na środek, skręcać, to i tak się obejrzysz do tyłu.

#5297 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maj 2020 - 15:22

Kupiłem Bontragera Flare RT w zeszłym roku i jestem z tego zakupu bardzo zadowolony. Od tego czasu kierowcy wyraźnie ostrożniej mnie omijają. Lampa świeci po oczach jak szalona, ostrzega kierowców i wyostrza uwagę. Niemniej, pluję sobie trochę w brodę, że nie dołozyłem do Varii RTL 510.

A co ci to da? Jak ma cię zabić to i tak cię zabije. Jak chcesz zjechać na środek, skręcać, to i tak się obejrzysz do tyłu.

Jestem zdania, że lampa oraz radar zmniejszają ryzyko najechania przez kierowcę. Ja nie lubię jeździć przy samej prawej krawędzi jezdni. Nieraz jest ona bardzo podziurawiona. Czasami trzeba jechać środkiem pasa, wymijać dziury. W praktyce najczęściej jadę jakieś dobre 70 centymetrów od prawej krawędzi. Natomiast gdy słyszę za sobą samochód staram się zjeżdżać maksymalnie w prawo. Varia to jak kolejny zmysł, gdy słuch zawodzi na wietrze. Mnie nieraz jakiś wariat wyprzedzał na tzw. kartkę, co przekonuje mnie, że na szosie centymetr może decydować o tym, czy wrócisz szczęśliwie do domu.

Sam radar bez lampy moim zdaniem to połowiczny sukces. Ale ostatnio zauważam, że lampy do jazdy dziennej zaczynają stawać się standardem w kontekście bezpieczeństwa i bardzo dobrze. W każdym razie Flare RT polecam bardzo. Nawet w słoneczny dzień generuje bardzo mocny strumień światła. Varia 510 zapewne ma podobną lampę.

• Prozor, JHartman i kudl4t4 lubią to

#5298 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 maj 2020 - 18:59

Jestem zdania, że lampa oraz radar zmniejszają ryzyko najechania przez kierowcę.

Też jeżdżę z lampą i kierowca mnie widzi (teoretycznie). Jak jedzie nawalony, albo pcha się i na siłę bo "może się zmieści" , to radar nic nie da, więc...

Ja nie lubię jeździć przy samej prawej krawędzi jezdni. Nieraz jest ona bardzo podziurawiona. Czasami trzeba jechać środkiem pasa, wymijać dziury. W praktyce najczęściej jadę jakieś dobre 70 centymetrów od prawej krawędzi.

trzeba robić odwrotnie, zjeżdżać bardziej na środek w sytuacjach gdy jest mało miejsca, gość chce cię wyprzedzić, a jedzie coś z przeciwka.  Typowi wybija z głowy manewr wyprzedzania, chyba że ma ochotę na czołówkę, to proszę bardzo :D

A jak będzie się pchał i jednak się nie zmieści, to i tak zepchnie cię z drogi, albo zabije...radar nic nie pomoże

#5299 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2020 - 21:04

No to cyk lista zmian od marca w mojej szosie:
- Sora zmieniona na Ultegre (lancuch i kaseta ze 105, klamki przerzutki 6800, korba r8000) przy okazji wymienione wszystkie linki
-mostek 130 mm slk
-kola chinszczyzna stozek 50 mm (prezent od kolegi, ktoremu pomagam w prowadzeniu bloga)
- koszyk elite custom race
-szybkozamykacze tytanowe, sa w drodze.

Rower wlacznie odchudzony o okolo 1.2 kg (zmienilem jeszcze siodlo, ale to tez bedzie zmieniane)

Dodatkowo dokupilem sobie w dobrej cenie buty do mtb speca

I chyba narazie wystarczy, chociaz mierzi mnie zmiana na 1x11 w mtb i przejscie z 26-36/11-42 na 34/11-50 no i zestawik sztyca plus siodlo w celu dalszego obnizenia masy chociaz z siebie od poczatku roku zrzucilem 9 kg i ciagle mi malo. 328756d3de220cc407daed0c1a811454.jpg4191c407b79214f633a0150df5a8b525.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
  • Marcin321 i kudl4t4 lubią to

#5300 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 14 maj 2020 - 21:41

Co to sie porobilo...? To moj drugi post w tym dniu w temacie... ostatio luzie jakos zaczeli pokazywac swoje rowery od "dupy" strony. Efekt Covida?

Dodaj odpowiedź