Ja mam SL 3.3 od ponad 2 lat.
Pamiętam ...ten sam model, ten sam rocznik, ta sama metoda dokręcania zacisku (na wyczucie, nie za mocno)=nie tyle samo szczęścia . U mnie niestety wzięła i pękła...Dalszej bezawaryjności życzę
Napisano 21 listopad 2020 - 14:10
Serio jest zapis o rocznym przebiegu ?
Nawet jeżeli jest podany, to tylko w gwarancji, z której nie masz obowiązku korzystać. Prawa konsumenta wynikające z ustawy (rękojmia) nie mogą być uzależnione od przebiegu.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 21 listopad 2020 - 16:06
Jeśli jest to od KMC X11EL w górę to na pewno przeżyję a zamiast ultegry to można gumę od gaci założyć, szczególnie jak ktoś kręci w kiepskich warunkach pogodowych, pozdro!
Jestem po kilku jazdach i oczywiście na temat żywotności nic nie napiszę, ale jeśli chodzi o kulturę pracy, to jest w chuuuu lepiej od Ultegry. Na tym kończy się więc moja przygoda z łańcuchami Shimano.
Napisano 21 listopad 2020 - 16:15
Jestem po kilku jazdach i oczywiście na temat żywotności nic nie napiszę, ale jeśli chodzi o kulturę pracy, to jest w chuuuu lepiej od Ultegry. Na tym kończy się więc moja przygoda z łańcuchami Shimano.
Że mi nikt wcześniej nie powiedział! Ultegra ostatnio faktycznie coś słaba. Odkąd zacząłem obniżać kadencję, to po 3,5 k km już zużycie podchodzące pod 0,75.
Napisano 21 listopad 2020 - 17:05
No u mnie w Asfalcie podobnie. Ale na samym początku jak go odebrałem pytałem na forum o regulację tylnej przerzutki, bo na kilku przełożeniach było denerwujące cykanie. Na tym łańcuchu tego nie ma i terkocze sobie mega przyjemnie!
Napisano 21 listopad 2020 - 18:15
Ja też zerwałem 2 sztuki! I od 2 lat jezdze na Dura, poki co bez niespodzianekDzięki.
Co do Ultegry, to właśnie z tym wyciąganiem szału nie ma, ale też 2 sztuki udało mi się zerwać, więc mam nadzieję, że ten będzie mocniejszy.
Napisano 21 listopad 2020 - 22:51
@bzyk ja w tym roku przesiadłem się na nowy rower, napęd di2 ultegra i łańcuch ultegry-od samego początku chodził głośno ale doświadczenie ( z łańuchami itd. ) zrobiło swoje bo wiedziałem że to wina łańcucha, wymieniłem na kmc i cisza
Napisano 22 listopad 2020 - 11:00
Napisano 23 listopad 2020 - 12:42
Napisano 23 listopad 2020 - 12:50
Kask kozacki!
Z ciekawości: ile zapłaciłeś? Myślimy nad wprowadzeniem Abusa do oferty i zastanawiam się, jak realnie kształtuje się rynek
Napisano 23 listopad 2020 - 13:05
Drukarka 3d Ender 3 Pro. Niby mało rowerowe ale jeden z pierwszych wydruków to customowy uchwyt na Wahoo Bolt + Bontrager Ion 200. Fajne możliwości
Drukowało się około 5 godzin i waży 36g.
Pierwsze 50km przejechane i się nie rozpadł więc nie jest źle
Napisano 23 listopad 2020 - 13:07
Z ciekawości: ile zapłaciłeś? Myślimy nad wprowadzeniem Abusa do oferty i zastanawiam się, jak realnie kształtuje się rynek
znalazłem na bike-discount.de
https://www.bike-dis...ery_country=138
Mają dziwną politykę cenową. W zależności od kraju destynacji, cena jest inna. Ogólnie dla Unii jest zbliżona, 180-190, dla PL wyszło 186Euro +10euro ship, a do UK już tylko 160.
Długo szukałem Airbr. w fajnym kolorze, już miałem brać biały, ale zobaczyłem, że Movistar w tym roku ma biało-czarno-granatowy. Świetny wariant biało czerwony ma Maja Wł.
Napisano 23 listopad 2020 - 13:30
Drukarka 3d Ender 3 Pro. Niby mało rowerowe ale jeden z pierwszych wydruków to customowy uchwyt na Wahoo Bolt + Bontrager Ion 200. Fajne możliwości
Drukowało się około 5 godzin i waży 36g.
Pierwsze 50km przejechane i się nie rozpadł więc nie jest źle
Wygląda bomba, takie drukarki dają ogromne możliwości, drobne elementy do domu, do samochodu, na rower, nawet śrubki wydrukujesz. Tylko mimo wszystko poddaj chociaż podstawowym domowym testom QA i ponaciskaj ten uchwyt z lewej i prawej . Poczytaj też o rodzajach filamentów, niektóre tragicznie radzą sobie z UV itd.
Napisano 23 listopad 2020 - 13:40
Czyli u nas mógłbyś mieć taniej, w szczególności po znajomości z forum Dzięki za info!dla PL wyszło 186Euro +10euro ship