Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8563 odpowiedzi w tym temacie

#6161 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 25 listopad 2020 - 21:14

Bo złe pedały masz ;) Porządne modele są lepiej wyważone i bardziej przewidywalne.

Co nie zmienia faktu, że SPD to dla ogromnej większości użytkowników lepszy wybór.

Dokładnie. W moich Shimano nawet jakbym chciał, to bym się nie wpiął złą stronę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#6162 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 listopad 2020 - 21:21

Mocno się zastanawiałem nad Airbreakerem bo jest zgrabny, podoba mi się, ale niestety nie ma mipsa. Wydając około 1000 na kask, chciałbym już mieć mips. Zastanawiam się nad Giro Synthe lub nad Specem Prevailem. Może na black friday coś wpadnie?

Wpadł nowy hełm na urodziny Abus Airbreaker, Movistar 2020
d3912133bc8800a59df5913783b34b88.jpg

#6163 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 25 listopad 2020 - 21:25

Gdzie zamawiałeś okukary?

o-shop

#6164 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8629 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 listopad 2020 - 21:25

Aventor, Viantor i Macator w tym roku mają mieć MIPS jako opcję. Jeszcze nie ma ich w katalogu, ale są na liście pre-orderowej, więc pojawią się lada moment.

W razie czego już teraz zapraszam, dla Was na pewno ustawię dobre ceny :)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#6165 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 listopad 2020 - 21:54

Aventor, Viantor i Macator w tym roku mają mieć MIPS jako opcję. Jeszcze nie ma ich w katalogu, ale są na liście pre-orderowej, więc pojawią się lada moment.

W razie czego już teraz zapraszam, dla Was na pewno ustawię dobre ceny :)

Dobrze wiedzieć. Czy jak już będą u Was w ofercie, mógłbyś jakieś info na forum zapodać? Bo na dzień dzisiejszy, mipsa w Abusach brak... A co z Aibreakerem?

#6166 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2883 postów

Napisano 25 listopad 2020 - 22:18

Bo złe pedały masz ;) Porządne modele są lepiej wyważone i bardziej przewidywalne.

Co nie zmienia faktu, że SPD to dla ogromnej większości użytkowników lepszy wybór.

To ja przeszedłem z SPD na SPD-SL i dość niedrogie pedały od Shimano i byłem bardzo zadowolony. Teraz poszedłem w Look Keo i na razie odnoszę wrażenie, że wpinanie jest mniej intuicyjne niż w SPD-SL, jakoś dłużej "szukam". Muszę jeszcze podłubać przy nich pewnie ;)

#6167 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 listopad 2020 - 22:47

cóż, ja mam już dość i skończę ten temat pedałami obustronnymi :)

Giro - najbrzydsze kaski ever

Prevail niby fajny, lekki, ale w porównaniu do Airbr. jakieś 6.4x mniej wygodny :) przynajmniej na moją głowę

#6168 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8629 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 listopad 2020 - 05:20

Dobrze wiedzieć. Czy jak już będą u Was w ofercie, mógłbyś jakieś info na forum zapodać?

Jasne, postaram się o Was pamiętać. W razie czego gdybyście gdzieś na rynku zobaczyli, że są, możecie do nas uderzać - mamy dostęp do centralnego dystrybutora, więc powinniśmy mieć natychmiastowy dostęp.

Bo na dzień dzisiejszy, mipsa w Abusach brak... A co z Aibreakerem?

AirBreakera brak na liście - wygląda na to, że w 2021 będzie bez MIPS. Będę monitorował.

rowerplus-logo-2.png

#6169 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 listopad 2020 - 10:59

jak zobaczem swój model w niższej cenie to siem wnerwiem :P

#6170 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3724 postów

Napisano 26 listopad 2020 - 12:32

To ja przeszedłem z SPD na SPD-SL i dość niedrogie pedały od Shimano i byłem bardzo zadowolony. Teraz poszedłem w Look Keo i na razie odnoszę wrażenie, że wpinanie jest mniej intuicyjne niż w SPD-SL, jakoś dłużej "szukam". Muszę jeszcze podłubać przy nich pewnie ;)

Jest mniej intuicyjne. To samo z pedałami mtb Shimano i innymi. Przerobiłem exustary, cranki, bbb, wellgo, looki i zapięcie w Shimano w każdym przypadku działa szybciej
  • artho lubi to

#6171 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 26 listopad 2020 - 13:45

Kupiłem se ciepłe bibsy u Przemka Zawady plus hamulce dura ace, bo czaiłam się na nie od dawna.

Z minusów - nie skasowałem transakcji z aplikacji Allegro i już po pół godzinie dowiedziałem się, że tylko debil kupi hamulce 700 złotych.

P.s. 1 ostatnie zrozumie tylko inny mąż ze wspólnym kontem
P.s. 2 Boże spraw, by po mojej śmierci zona nie sprzedała roweru za tyle ile myśli, ze jest warty.

#6172 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2883 postów

Napisano 26 listopad 2020 - 13:47

Po prostu też jej coś kup na święta lub kompletnie bez okazji :D. I nie za stówkę, tylko właśnie za więcej.

• lukaszzsch lubi to

#6173 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8629 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 listopad 2020 - 14:06

Nie od dziś wiadomo, że małżeństwo jest najczęstszą przyczyną rozwodów ;)

rowerplus-logo-2.png

#6174 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 26 listopad 2020 - 14:16

Po prostu też jej coś kup na święta lub kompletnie bez okazji :D. I nie za stówkę, tylko właśnie za więcej.

To tak nie działa, jakby działało - moja żona miała by rower za 50 tys :D 

• artho i lukaszzsch lubią to

#6175 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 26 listopad 2020 - 14:54

Kupiłem se ciepłe bibsy u Przemka Zawady plus hamulce dura ace, bo czaiłam się na nie od dawna.

Z minusów - nie skasowałem transakcji z aplikacji Allegro i już po pół godzinie dowiedziałem się, że tylko debil kupi hamulce 700 złotych.

P.s. 1 ostatnie zrozumie tylko inny mąż ze wspólnym kontem
P.s. 2 Boże spraw, by po mojej śmierci zona nie sprzedała roweru za tyle ile myśli, ze jest warty.

Ehh.. codzienność. W zeszłym roku kupiłem Madonkę - a nie możesz jeździć na takim za 1000 zł?

a w tym roku jak stwierdziłem, że wymienię na nową bo cenowo dobrze mi się udało ugrać, to już nawet nie próbowałem tego tłumaczyć.. gadania na tydzień czasu. :D 

O takich drobnych rzeczach jak okulary to już nie wspominam i robię max z boku =D

• lukaszzsch lubi to

#6176 marb

marb
  • Użytkownik
  • 300 postów
  • Skądsouth

Napisano 26 listopad 2020 - 15:33

Oakley Jawbreaker Prism ;-) Czekam aż przyjdą :)

+ wkładka korekcyjna na aliexpress, bo to co oferuje Oakley z korekcją to jakiś nieśmieszny żart, zarówno cenowy jak i wyglądowy.

A jak to wygląda w praktyce z wkładką z Ali? Jak się to montuje?

#6177 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 26 listopad 2020 - 15:39

Ehh.. codzienność. W zeszłym roku kupiłem Madonkę - a nie możesz jeździć na takim za 1000 zł?

a w tym roku jak stwierdziłem, że wymienię na nową bo cenowo dobrze mi się udało ugrać, to już nawet nie próbowałem tego tłumaczyć.. gadania na tydzień czasu. :D

O takich drobnych rzeczach jak okulary to już nie wspominam i robię max z boku =D

Jak zamawiałem teraz nową szosę, poprosiłem o kwotę niższą na fakturze proformie ... sprzedająca powiedziała, spoko prawie każdy tak chce, mistrzostwem było jak ktoś nas prosił o 40% tego za co płacił ;)  eh te baby :D 

• lupus i lukaszzsch lubią to

#6178 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8629 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 listopad 2020 - 15:41

Kolega kiedyś zapytał swoją Panią, jak ona myśli, ile kosztuje taka karbonowa rama rodem z TdF. Ona: "Nie mam pojęcia, jakieś czterysta złotych?", a on po prostu nie zaprzeczył ;)

• samuraj_84 i lukaszzsch lubią to

rowerplus-logo-2.png

#6179 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 26 listopad 2020 - 15:52

Jak zamawiałem teraz nową szosę, poprosiłem o kwotę niższą na fakturze proformie ... sprzedająca powiedziała, spoko prawie każdy tak chce, mistrzostwem było jak ktoś nas prosił o 40% tego za co płacił ;) eh te baby :D

Ale to jest wszędzie podobne, jak kupowałem customowy sprzęt audio to sprzedający, który w cenie zawsze dostarcza i konfiguruje sprzęt opowiadał o klientach wyjeżdzających na powitanie na rogatki, wypychających większość kasy do kieszeni, a w domu, przy małżonce jakiś ułamek ku jej pociesze.
Kto ma żonę ten się w cyrku nie śmieje.

#6180 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 26 listopad 2020 - 16:02

Mam zone i sie smieje z tych waszych wpisow  :) Kalesoniarze jestescie i tyle  :D

• Born Ready lubi to

Dodaj odpowiedź