m.in. dlatego nie kupuje się spodenek z szelkami
Nie wiesz co tracisz
Posted 07 December 2020 - 22:44
Średnio mi się uśmiecha wozić na rowerze chińskie lightweighy. To znaczy mogą być, ale bez napisów.
Miałem, shit jakich mało. Tak mało materiału że pękał element który podpiera butelkę od spodu.
Zakładam że w oryginałach tego problemu nie ma.
Miałem chyba 3 albo 4 różne komplety różnych koszyków karbonowych z ali zarówno w MTB jak i szosie. Wyleczyłem się już. Albo za słabo trzymają bidon, albo ciężko go wyciągnąć. Wszystkie drogi prowadzą do Tacx Ciro. Najlepsze koszyki. Ever
Posted 08 December 2020 - 01:50
Posted 08 December 2020 - 09:09
Jak z każdym produktem z Ali. Jakość losowa. Ja od tego sprzedawcy mam siodełko, na którym jeździłem dwa lata na szosie. Teraz gania na nim typ 100 kg i siodło dalej żyje. Te koszyczki XXX też mam, cały sezon na szosie i ani razu nie zgubiłem butli a koszyczki jak nowe. Ale znam ludzi, którym to samo siodło od tego samego sprzedawcy poszło dość szybko a i te koszyczki potrafią pęknąć. Płacisz pół ceny bo to Ty jesteś kontrolą jakości.Te koszyczki są dramatycznie słabe. Obok koszyczków Bontragera to nawet nie stało.
Posted 08 December 2020 - 09:30
Ja nie wiem jak można z. Odlac sie nie odlejesz, na barkach cos uwiera, do tego jeszcze to co Marcin pisze
@Dari jak te nowe kółka?
Kurła to ja jeżdze tyko w takich i nie sikam w nogawkę, tylko normalnie jak człowiek ..... przecież to wszystko jest elastyczne i da sie opuscić i wysiurkać
Posted 08 December 2020 - 11:03
Nie ma to jak jechać w grupie za gościem, któremu delikatnie spadają spodenki bez szelek. Kto raz coś takiego zobaczył, ten szelki doceni.
Inna sprawa, że spodenki bez szelek też potrafią odsłonić nereczki czy plecki i wtedy tez jest nieprzyjemnie.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 08 December 2020 - 11:31
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Posted 08 December 2020 - 16:40
Jak z każdym produktem z Ali. Jakość losowa. Ja od tego sprzedawcy mam siodełko, na którym jeździłem dwa lata na szosie. Teraz gania na nim typ 100 kg i siodło dalej żyje. Te koszyczki XXX też mam, cały sezon na szosie i ani razu nie zgubiłem butli a koszyczki jak nowe. Ale znam ludzi, którym to samo siodło od tego samego sprzedawcy poszło dość szybko a i te koszyczki potrafią pęknąć. Płacisz pół ceny bo to Ty jesteś kontrolą jakości.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Posted 08 December 2020 - 18:04
Markowych na alie czy markowych ogólnie? Pewien znany spec od karbonu opowiadał o znanych markach, które w politykę jakości wliczyli sprzedaż naprawianych ram karbonowych i ewentualną wymianę w rowerach segmentu premium. Segment ten w bardzo małym procencie jest używany z intensywnością, która może powodować uszkodzenie naprawionego odrzutu produkcyjnego. Sprzedawany jest za 100 procent ceny a ewentualną wymianę po kilku latach na nowy aktualny model wlicza się w cenę. Firma ma zysk 100% bo sprzedaje ramę, która powinna iść do kosza. Jak trafi na konia i strzeli to wymieniają od ręki. Klient zadowolony krzyczy głośno, że 6-cio letnia rama została wymieniona na aktualny model. Firma znowu wygrywa. Zadowolony klient. Ale kontrola jakości już wcześniej wychwyciła tę ramę jako kat. b nadająca się do sprzedaży jako kat. a.W przypadku markowych produktów zależność ta nie obowiązuje?