Nie no nie piszmy tak.. . Zbędne nakręcanie sztucznej rywalizacji czy wręcz niechęci. Serio, można mieć pod jednym dachem i Mercedesa i BMW.
Można, ale już Merca z siedzeniami od BMW nie za bardzo
Napisano 12 luty 2021 - 08:42
Jeśli dobrze się siedzi i dobrze wygląda, no i mocowanie pasuje, to czemu nie?
Tyle tylko, że w samochodzie nie wystarczy, że mocowanie pasuje, tam nawet przekładka w obrębie samej marki i zbliżonych modeli może być mało (lub w ogóle) możliwa. W większości rowerów problemów z tym nie ma, choć oczywiście nie jest to regułą.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 12 luty 2021 - 10:04
No mnie też to porównanie wyrwało nieco, owszem, to prawda, że może i moje z BMW / Mercem nie bło najbardziej trafione, bo w autach generalnie niespecjalnie wymieniamy między markami sporo części, acz ta wojenka posiadaczy tychże dwóch zabrzmiała podobnie.
Tak czy tak ja bym nie nakręcał takich sztucznych niechęci .
Napisano 12 luty 2021 - 16:29
No ja z Powerem w ogóle się nie dogadywałem. Zmieniłem na Selle Italia SLR Boost Superflow i jest bajka.
I ta waga 😈
Mi bontrager aeolus obcierało pachwiny niewiadomo czemu. Jezdze teraz na selle italia flite boost superflow i jest lepiej, nic nie obciera ale to nadal jeszcze nie to. Czuje lekki nacisk na tklanki miekkie po 40 minutach wolałbym cos z wiekszym wycieciem cos w stulu SLR boost. Mam fitting u Jarka D. umowiony na koncowke lutego, zobaczymy co on poradzi .
Napisano 12 luty 2021 - 19:06
Fabrycznie z Tarmaciem miałem Power Pro 155 mm, nie wiem dlaczego taką szeroką kanapę dali do rozmiaru 52. Zmieniłem na Power 143 i już było lepiej, dale dalej średnio. Przetestowałem SI SLR Boost L3 i mimo, że tak wyszło z pomiaru id Match, to mnie obcierała. Spróbowałem S3 i było idealne.
Napisano 12 luty 2021 - 20:08
Panowie,
Potrzebuję na szybko stojak do trzymania roweru w salonie.
Do wyboru dwa typy. Który zamawiać?
Napisano 15 luty 2021 - 10:24
No, to wjechał "prawie Aethos" od Cannondale-a 😂😂
... coś jest w tej stylistyce równie prostego co w prawdziwym Aethosie: https://i.imgur.com/PFkOs5k.jpg
Szosy na razie nie będę zbytnio ruszać, nawet koła poczekają tak tutaj pasuje zrobić mały projekt.
Napisano 15 luty 2021 - 16:33
To jest Topstone 3? Dziwi mnie to, że producentom nie jest wstyd wkładać supportu na kwadrat w rowerach za tyle kasy. Prawie 6k za rower na Sorze i mechanicznych tarczach? Przy tym te wszystkie Madone czy inne Aethosy za 40k wydają się rozsądnie wycenione.
Napisano 15 luty 2021 - 16:53
No, ale jako bolid do wszystkiego - od dojazdu do pracy po rekreacyjne wypady w przełajowe warunki pod miastem ten rower sprawdzi się przecież doskonale. W takich warunkach ten kwadrat i mechaniczne tarcze chyba w niczym nie przeszkadzają. Czy w tej cenie można dostać lepszego gravela - pytanie do Artura, ale pewnie zrobił research.
Napisano 15 luty 2021 - 17:31
Tak, to jest 3-ka 2021. Rok temu był za 4999zł i z ładniejszym, zielonym malowaniem. Teraz faktycznie 5799zł, natomiast jakiśtam rabat dostałem, mocno niespecjalny ale zawsze.To jest Topstone 3?
Skrótowy research jest tutaj:No, ale jako bolid do wszystkiego - od dojazdu do pracy po rekreacyjne wypady w przełajowe warunki pod miastem ten rower sprawdzi się przecież doskonale. W takich warunkach ten kwadrat i mechaniczne tarcze chyba w niczym nie przeszkadzają. Czy w tej cenie można dostać lepszego gravela - pytanie do Artura, ale pewnie zrobił research.
I tak finalnie wybór padł trochę na to, co jeszcze było na półkach trochę na to co mi się spodobało i tak w sumie jakoś wyszło . W sumie z tych wymienionych powyżej rama Cannondalea podeszła mi najbardziej.Zupełnie nie oceniam wyboru, cena/osprzęt jest przecież tylko jednym z kryteriów. Patologią jest sprzedawanie roweru tej klasy z supportem na kwadrat - korba Sora, a nawet Claris są ze zintegrowaną osią.
Napisano 16 luty 2021 - 00:31
na fanaberie mnie nie stać czekają mnie ważniejsze wydatki, ale może kiedyś
btw jak patrze na te cieniutkie
nóżkiwidełki Aethosa to obawiam się, że rozwaliłbym ten rower na pierwszej przejażdżce
Za dużo się madonek i innych współczesnych spaślaków naoglądałeś.
Ale trzymam kciuki, powodzenia.